ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ЂИНПИНГОМ: Где иде Си, ту стижу и…

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ĐINPINGOM: Gde ide Si, tu stižu i…

18 septembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da postoji ogroman potencijal i ogromna šansa za saradnju sa Kinom i ponovio kolika je čast za Srbiju da svake godine ima zvaničan bilateralni sastanak sa predsednikom Kine. Vučić je jos jednom ukazao na značaj posete Sija Srbiji, navodeći da će sve kineske kompanije dati sve od sebe da predsedniku pokažu rezultate koje imaju u Srbiji.– Za naše ljude to znači više posla, pruge, veće plate, ubrzani razvoj Srbije. Baš sam srećan – rekao je Vučić.

– Ponosan na Srbiju koja je to uspela i koja skokovima ide unapred – istakao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom.

On je najavio da će sutra razgovarati i sa kineskim premijerom Li Kećangom, i da će to biti četvrti put, a da će u centru pažnje biti teme ekonomskog foruma koji se održava u Tjenđinu.

Rekao je da je ogromna čast i novi susret sa Lijem sa kojim ima odnos pun poverenja.

Vučić je najavio da će delegacija Srbije sutra u Tjenđinu takođe imati važne sastanke, da je predviđen obilazak sajma, a da će ministri imati prilike da uspostave brojne kontakte i bolje se upoznaju sa savremenim tehnologijama.

To će biti i prilika da se kroz razgovore o digitalizaciji, i tehnologiji pripremi naredna poseta predsednika Sija Srbiji, zaključio je Vučić.

On je rekao i da će se tokom foruma sastati sa estonskom predsednicom, letonskim predsednikom i predsednikom Samoe.

– Priznali su Kosovo svi, pa ću malo sa njima da razgovaram na tu temu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *