ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Разговарали смо о спајању Србије и Републике Српске

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Разговарали смо о спајању Србије и Републике Српске

24 октобра 2021

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, а тема разговора у Вили мир била је политички развој ситуације у БиХ.Након састанка у Вили мир, почело је обраћање председника Србије Александра Вучића и српског члана Председништва Милорада Додика.

Обраћање председника Србије Александра Вучића

Разгоравали смо о свим темама, имали смо опсежне припреме за данашњи састанак, председник Додик ме обавестио о ономе што се збива у Републици Српској и БиХ, изјавио је председник.

Водили смо разговор о спајању Србије и Српске и Србије и Босне и Херцеговине, очекујемо до краја године потписивање уговора о изградњи аутопута од Сремске Раче до Бијељине.

– Молио сам Додика да урадимо неке ствари брже, а онда ћу рећи и шта је Додик тражио од нас. Разговарали смо о развоју инфраструктуре, и о спајању Србије и Српске и Србије и БиХ. У складу са тим очекујемо до краја године потписивање комерцијалног уговора о изградњи ауто-пута од Сремске Раче до Бијељине. То је велика ствар како за РС тако и за БиХ – рекао је председник.

Вучић каже да је са Додиком разговарао и о економској ситуацији, поготово о несташицама електричне енергије.

Вучић додаје да је замолио Додика да разговара са колегама у Сарајеву да се убрза изградња ауто-пута према Сарајеву.

– Ми већ радимо пројектну документацију за пут Пожега-Kотромане. Желим да кажем људима да је за нас важно да се 98 километара од Вишеграда до Сарајева уради што пре. Ми ћемо ускоро потписати уговор о изградњи пута Пожега-Бољаре, како би се спојили и са Рашком облашћу. Тиме бисмо спојили источни део РС и БиХ, али и Горажде, Источно Сарајево, Пале, али и Сарајево. Мислимо да би та врста спајања између српског и бошњачког народа била веома важна за развој – казао је Вучић, па додао:

– Говорили смо и о томе што ни са једне стране Дрине нема нормалног пута који спаја РС и Србију. Ми планирамо да додатно повећавамо снагу и интензитет комуникација и са РС и са БиХ.

Вучић каже да је са Додиком разговарао и о економској ситуацији, поготово о несташицама електричне енергије.

– Ми смо већ разговарали са Орбаном о изградњи нуклеарне електране у Пакшуу, и спремни смо да будемо мањински власник, како бисмо осигурали нашу енергетску безбедност, посебно због нашег снажења привредне активности – рекао је председник.

Он додаје да наша деца не морају да брину хоће ли ове зиме имати грејање, пошто је Србија на време изградила скуп и важан гасовод.

– Важно је и да укажем на чињеницу да изградња планско пројектне документације за изградњу аеродрома Требиње се завршава у марту следеће године. Средства су обезбеђена, и идемо у експропријацију земљишта, рок за завршетак је 2023. година. Верујем да ћемо прве авионе на Требињском аеродрому моћи да видимо пре краја 2023. године – рекао је председник.

Вучић каже да је из данашњег разговора са Додиком схватио три важне ствари.

– Под један, председник Додик је недвосмислено рекао да не постоји никакав хир РС да прави било какве проблеме, већ да су њихови потези реакција на то што се право на коришћење шума одузима од РС и предаје у руке Сарајеву. И оно што је за мене веома важно да је он спреман да разговара уколико би се тај проблем решио. То чини ми се лишава све оне који желе да кажу да је крив Додик или РС, и да нас уводи у нешто што је рационалан и прагматичан приступ – рекао је Вучић.

Он додаје да разговор нема алтернативу, и да мора да се разговара са Бошњацима, и да једни и други морамо да напустимо снове о победи над оним другим.

Неће бити блокаде на Дрини

– Разговарали смо и о Војсци Републике Српске, и ја сам пренео важне поруке људи из света председнику Додику. Драго ми је што је изразио спремност да саслуша мишљење других људи, и мислим да је важно да покушамо да сачувамо мир, али и да покушамо да покажемо да није РС никакав извор проблема, већ да смо сви у региону спремни да разговарамо. Србија ће се апсолутно супротставити, и нећемо се понашати у складу са било каквим санкцијама које би увели против било кога у Српској. Наш став је врло чврст и јасан. Нећу рећи да упозоравамо, али молим све да разговарамо и решавамо проблеме дијалогом. Србија се неће придружити санкцијама док сам ја председник, неће бити блокаде на Дрини – рекао је Вучић.

Додик је подсетио да је у Уставни суд БиХ дошао судија из Албаније, и рекао је да то тело губи поверење.

– То је једна ароганција и сила, која се цинично смеје док нас оптужује да нисмо спремни за разговоре. Али морају да рачунају на то да ћемо бранити наша права. У Уставу пише да само оно што је дато БиХ припада БиХ. Нигде не пише да имају право на шуме и земљиште ентитета. И ми сада чекамо одлуку о водама, па да нам одузму хидроелектране. То је политика тамо, и ја ћу се супротстављати томе – рекао је Додик.

Он каже да је човек мира, али да ће се увек борити за свој народ, и да није спреман да прихвати тортуру и неразумевање за тешке ситуације.

– Ситуација није безизлазна, ни ратна, и ниједну ратну реч нисте чули из РС. Али то сваки дан чујете из Сарајева. Бакир је рекао пре неколико година, када је обилазио фабрику оружја, да се производи за извоз или за не дај боже. Шта сада ја треба да мислим да је то безвезе рекао. Или ћемо уредити Босну и Херцеговину, или ће она остати потпуно нестабилна земља – казао је Додик.

Вучић је на питање новинара одговорио да многима смета снажна Србија, пре свега због растуће економске снаге, али и због тога што Војска Србије више није слаба као што је била.

– Мир је оно што нам доноси снагу, и доприноси развоју. То шта причају разни европарламентарци, да смо њих слушали одавно би се обесили. Они имају своје интересе, ми имамо своје интересе, посебно говорим о левичарима и тој зеленој агенди. Нека они раде свој посао, а што се нас тиче ми ћемо да водимо одговорну политику, чувамо стабилност у региону, али и да се супротставимо онима који хоће да нам укину право на самостално и независно доношење одлука – казао је председник Вучић.

Медијима се прво обратио Милорад Додик

Додик је рекао да подржава пројекат „оворени Балкан“ и да је ситуација у БиХ сложена.

Додао је да разуме шта Србија може да учини, а шта не, те да од Вучића не тражи подршку у целости, али очекује, разумевање.

Навео је и да данашњи разговори представља континуитет ранијих састанака.

– Разговарамо о ситуацији и договарамо се о могућим реакцијама које су увек везане за наша права – рекао је Додик и додао да у Сарајеву увек покушавају да „донесу неку одлуку да смире Републику Српску, а после тога по правилу следи још гора одлука“.

– Данас је стање такво да је Република Српска развлашћена од пољоприведног земљишта и шума, али то није урађено према Федерацији. Нисам спреман за Републику Срспку жртвујем мир, али сам спреман све да жртвујем за Републику Српску. Високи представник је наметнуо закон, а на то није имао право. Пре неки дан је била седница Судског тужилачког већа. Шест Бошњака је гласало да се смени председник који је Хрват. Ниједан Србин није гласао. И то желе да ураде у Сарајеву, да преузму контролу и да управљају процесима у БиХ – казао је Додик.

Он каже да постоје проблеми и са људима који желе да праве проблеме и тако шаљу различите поруке.

– Рећи ћу вам ово, 1999. године сам био на састанку када је Холбрук одлучивао. Тада је тражено да се СДС прогласи за терористичку организацију. Ја сам рекао да ћу у том случају напустити све дужности, зато што у мом народу нема терористичких организација. Данас видимо исти тај СДС да јавно призивају санкције против мене и РС, како би остварили своје мале интересе – казао је Додик.

Српски члан председништва БиХ је рекао да је спреман да разговара, али да неће дозволити препуштање земљишта и шума централним властима у Сарајеву.

– Хвала председнику Вучићу што ме је саслушао, и слажемо се да мир нема алтернативу. Ми ћемо се политички борбено борити за наша права. Ми ништа не дирамо од Босне и Херцеговине. Али оно што сте отели – или ћемо ми унилатерално вратити, или ћемо другачије разговарати. Пре десет година се појавила Kетрин Ештон у Бањалуци. Тада смо потписали заједничку изјаву, и одгодили референдум. А реформи никаквих није било – рекао је Додик.

KOMENTARI19 коментара

 1. Косовац says:

  Лаже наш председник да постоји несташица електричне енергије. Лаже, и није га срамота. И то ће да му буде оправдање што ће да дигне кредит и Европској Унији изгради нуклеарну електрану. Фантастично. Зорану Михајловић шаље да прекине изградњу термоелектране, да угаси постојеће термоелектране, а овамо народне паре троши да Европској Унији појачава енергетске потенцијале. То нигде нема. ……………И када му Хрвати и Бошњаци уведу санкције, биће то разлог да му се заврне славина за струју из Нуклеарке, без обзира што је дупетом дрљао и са ђаволом тикве садио, све ће бити по цивилизованим европским законима. ……………Каже, несташица струје, а Зорана му гаси електране. Требало би да буде оптужен за саботирање и уништавање државног богатства.

  • Косовац says:

   Вероватно ће Орбан да га претупа, па ће да прихвати да се нуклеарни отпад складишти на територију Србије.

 2. Косовац says:

  Имам једну молбу за Интермагазин. Пошто смо се доста нагледали овог Хрвата чим укључимо сајт, могли би да разбијете монотонију па да уместо њега следећа два месеца поставите слику неке друге омиљене личности. На пример Наташу Кандић, Чеду Јовановића, или Панонског ….нара.

  • Dijana says:

   PA TI SI USTAŠA KOJI KOSOVAC, MRŠ BRE IZ SRBIJE....

   • Косовац says:

    @ Dijana, …..Персида, ти ли си?

 3. Penzioner says:

  Jesi li podsetio Milorada Dodika da si podržao Valentina Incka da se u Republici Srpskoj ne održi referendum o Zakonu o Sudu i tužilaštvu BiH, koji je on nametnuo, kojim članovi bošnjačkog naroda i strane sudije uvek preglasaju predstavnike srpskog i hrvatskog naroda, a isto si učinio i povodom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske. Takvu sramnu odluku podržao je i tadašnji predsednik ove "zapadne kolonije" Tomislav Nikolić. Sada izjavljuješ da svi političari u BiH trebaju slušati novog visokog predsvavnika u BiH Kristijana Šmita, koga nije izabrao Savet bezbednosti UN, kao nadležni organ. Eto te Milorad Dodik opominje da je posle razgovora sa tvojom mentorkom Ketrin Ešton, pred kojom si potpisao protivustavni Briselski sporazum, odgodio referendum u nametnutom Zakonu o Sudu i tužilaštvu BiH pre deset godina, uz njeno obećanje da će doći do reformi u pravosuđu. Kakve smo reforme doživeli vidi si i po toma što taj sud i danas otima imovinu Republike Srpske u njenom entitetu. Oteće im i hidroelektrane pa ćeš ići u Sarajevo da tražiš kupovinu struje koju od Republike Srpske dobijaš po najpovoljnijim cenama. Hidoelektranu na jezeru Gazivode dao si Republici Kosovo, kako je nazivaš protivustavnim Briselskim sporazumom, pa ćeš graditi nuklearnu elektranu koju će, kao i sve kredite koje si uzeo, otplaćivati deca naših praunuka. Od Srbije si napravio ekonomskog džina koji sa Moldavijom zauzima prvo mesto u Evropi po siromaštvnu.

 4. E.Lirsch says:

  Jrste li se dogovorili i da KiM ostavite "braci albancima" za uzvrat.Pa kad damo nase za nase ima da PANE "istoriski dogovor" Ako Porfiriju ponude manastire i on ce "dogovor" da podrzi. Tesko Srpskom narodu i drzavi kod ovakve svetovne i duhovne vlasti. I jedne i druge su ustolicili NATO-fasisti, EU nacisti i VELIKI DEMON iz Vatikana.

 5. šiško says:

  Ovo je ptštanje još jednog goluba (sa grane) u narod. Pusti, huljo, RS s mirom. Oni znaju šta rade i kako da reše svoje probleme. ŠTA JE SA KOSOVOM I METOHIJOM? ŠTA SI TAMO URADIO, IZDAJNIČE? Tamo narod strašno pati od tvojih marifetluka. O KiM više ništa ne govoriš. Da li to znači da si već potpisao sve što su ti tražili? Šta ti kažu Rusi i Kinezi na to što radiš? Zapamti i ponavljaj danonoćno: rezolucija 1244, rezolucija 1244, rezolucija 1244, rezolucija 1244... Možda za par godina i ti tako glupa i tupa izdajnička njuška najzad shvatiš.

 6. Marko says:

  Novinar laže, nikakav dogovor nije bio o pripajanje srpske. Novinar priča neistine i laži....

 7. Ivana says:

  Laži za lakoveran narod ko i upozorenja šipcima na 24 šasa pa 48 časova pa tako nekoliko puta ceo svet mu se smeje.

  • Marko says:

   Au ti si mnogo pametan, sva ti pamet izadje na usta i nos, daj ne lupaj više gluposti

 8. Косовац says:

  „- Покушаћемо са Мађарима да преговарамо - рекао је Вучић. - Предложићу Виктору Орбану да ми учествујемо са пет или 10 одсто, и то би коштало између 500 милиона и милијарду евра. Онда бисмо могли да користимо део те електричне енергије и били бисмо енергетски сигурни“. ….Послушајте још и ово: „Стручњак за енергетику Милош Здравковић сматра да је Вучићева идеја о договору са Мађарима добра и оцењује, за "Новости", да је то најбржи начин да Србија дође до ВИШКА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ“. Ала је стручњак овај Милош Здравковић, свака част. И он и наш председник хоће по сваку цену да угреју своју децу, па неће ни да питају колико то кошта. Ја њих потпуно разумем, неће Они да плате ту милијарду, неће да плате ни повећање цене струје са 10 центи на 40 центи. Платиће становници Србије, генијално решење. Нису деца из Србије толика сиротиња, па да плаћају струју мизерних 10 евра по киловату.

 9. Косовац says:

  Данас ће у Глазгову матора дртина Џо Бајден (без побегуље из школе Грете Тунсберг) натрљати нос и Вучићу и осталим „светским“ лидерима, и наредити им како да праве струју и како да користе амерички гас. Опет ће српски лидер да потпише протокол у коме ће се обавезати да пусти с' ланца Зорану Михајловић и са још неким мерама докусурити српско енергетско богатство. А председник ће као што је потписао у Софији, опет да нам каже: „Морало се, ја то само због наше и ваше деце“.

  • novica says:

   ne lupaj laži idiote više, kako te nije sramota da pišeš te bljuvotine o našem predsedniku, pa ako ti ne valja ti idi iz naše zemlje, sram te bilo

   • Косовац says:

    @ novica, …..Идиот је твој тата. „Наш председник“ је у Софији потписао декарбонизацију и гашење српских термоелектрана. Јесте то бљувотина нашег председника и није лаж. Хајде да видимо шта ће да потпише данас у Глазгову. „Наш председник“ је послао министра Зорану Михајловић да нареди прекид изградње термоелектране Колубара Б. То је велика бљувотина и није лаж. Наш председник цмиздри да имамо недостатак електричне енергије и прави највећу бљувотину, а то је да хоће да инвестира у изградњу нуклеарне фукушима електране у Мађарској. Шта мислиш, идиоте један, да ли ће када буде завршена та нуклеарна фукушима у туђој држави Мађарској, они нама испоручивати струју џабе или по цени од 10 центи за киловат? Неће идиоте, испорућиваће нам је за 40 центи за киловат. Не „нашем председнику“, већ нама становницима Србије. Плус када неком комитету Европске Уније дуне и падне на памет, направиће нам неоправдане санкције, и док се не поправимо заврнуће славину из Мађарске. И ово није лаж. И остаје за финале, нуклеарни отпад. Предлажем да га складиштите у твоју и председникову гузицу.

    • Gagi says:

     novica... Ti si klasican primer tvog dede i oca koji su prihvatili tudju okupaciju i sve sto imaju, stvorili poltronstvom i dizanjem dva prsta. Ti si nastavio tu tradiciju pa svoj narod teras iz drzave da bi ti i tvoj predsednik mogli da zivite i da dalje arcite Srpsku imovinu. Siguran sam da si dobio neki poslic da mozes danas da zivis i vracas kredite stranim bankama, zbog toga si beskrajno srecan i podrzavas tvog vodju. Geni su geni, tako su i tvoji nedavno najurili dobar deo Srba da budu sluge u tudjim drzavama pa bi ti po oprobanom receptu to opet. Kada porastes, shvatices da nijedan vodja nije vredan kao narod, oni svi redom otimaju od tog naroda i menjaju se kao na fabrickoj traci, narod ostaje i on uvek cuva i cini drzavu. Razmisli koliko je tvoja ljubav opravdana kada izgonis narod iz njegove drzave. Ovu drzavu pored ostalih sacinjavaju potomci onih junaka koji su ovu drzavu stvorili a ne samo rasprodali. Hoces li sutra kada tvoj vodja ode u politicku istoriju opet poltronski da prihvatis drugog i ponovo zbog tvoje ljubavi da juris narod iz njegove zemlje.

  • Gagi says:

   Odavno ja na ovom portalu pisem kakvu su nam srecu doneli ovi falsifikovani nacionalisti. Sebi jesu, tu spora nema, narod su unakazili. A narod se bas bio poradovao pozorisnoj predstavi kada su ovi "nacionalisti" mahali onim robijaskim odelima i usput psovali komuniste. Ova ekipa je podmetnuta kao kukavicje jaje jer je trebalo zadovoljiti ogroman nacionalisticki naboj kod naroda posle sedamdeset godina. Kada bi narod mogao malo da izokrene svoj mozak i da razmislja sam, gde bi mu bio kraj. A nema tu puno razmisljanja, samo treba da poslaze efekte i ucinak ovih stetocina koji su napravili Srpskom korpusu od pocetka UDBINOG visestranacja. Danas se narodu nista ne obznanjuje sta se radi sa njegovom imovinom, nekada se bar u Skupstini raspravljalo o nekom predlogu pa smo mogli da cujemo o cemu se radi. Kao sto sam pisao ranije, ostace Srbi bez igde icega, bicemo ne bas dobri i zeljeni gosti u "svojoj" drzavi. Tek ce se narod (mozda) probuditi i videti namestaljku devedesetih, svi koji su tada bili aktivni u politici su se izredjali na vlasti i lepo obezbedili Srpskim junackim urlicima i stradanjima. Ali dobro, oni su deca i unuci onih "srba" koji su posle 45-e sebi sami oteli drzavu pa ovi njihovi naslednici nastavljaju taj program i tim putem. Srecna Vam Srbi visoko razvijena digitalna Sbija pod upravom Bila Gejtsa end Company. Evo stize nam sreca,dobismo digitalne sertifikate sto podrazumeva da MORAMO da placamo internet i imamo pametne telefone, i naravno, to je tek pocetak pakovanja digitalne svakodnevnice. Postoji ona pametna pouka: "Doci ce vreme kada ce zivi zavideti mrtvima".

   • Косовац says:

    @ Gagi, Досадило ми је више да те исправљам, али ево покушаћу још једном: Престани да оптужујеш фалсификоване националисте зато што они нису на власти. Фалсификовани националисти су само оне СПОвце Вука Драшковића, ДВЕРИ и у задње време монархисти ПОКС. Они имају тај префикс у називу странке СРПСКИ ПОКРЕТ. У праву си да су то гадови, али они су веома мало били у прилици да науде Србији, зато што су и веома мало на власти. Можда нешто као пасивна пета колона. ……….Такође, комунисти су изгубили власт коџа одавно, сви то знамо, па и ти. Међутим, они су као река понорница потонули у подземље, али су онда испливали на површину и гле, добили облик сорошоида. Реторика им је остала комунистичка, али су се приказивали као другосрбијанци, демократе, монархисти, либерали…. И захваљујући Џорџу Сорошу, као активисти и показатељу, они су повремено постајали тренспарентни, па су ето и своје име тако добили по Сорошу. Сорош је заслужан, може се рећи да им је кум. Названи су сликовито Сорошоиди. Зато што је „комунисти“, „демократе“, „монархисти“, „либерали“ релативизовало и маскирало њихов деструктивни напор и (како ти кажеш) направе штету српском корпусу. Ако ти имаш бар мало нешто у глави, требао би да сорошоиде споменеш у сваком свом коментару, а не да их штитиш стално помињући неке фиктивне необјашњене „фалсификоване националисте“. ……….Узалудан је твој труд да одузмеш титулу националисте мени и свим осталим Србима националистима. Драгослав Бокан, Слободан Антонић, Милорад Павић, Војислав Шешељ, Немања Видић, Душан Ј. Басташић, Михајло Меденица, Милош Ковић, Мирко Јовић, има нас много, да не трошим папир. Наравно да би списак узео у обзир све који наступају као љубитељи Српског народа. Слободно одузми титулу Вуку Драшковићу, он носи барјак „фалсификованим националистима“. ……….УДБА је постојала у два облика: Просрпска и Антисрпска. Пошто су власници Удбе били комунисти, требало би да ти буде јасно да је просрпска опција морала да делује у строгој тајности. Зато ти и још неки не треба када критикујете Удбу, да у исти кош стављате и оне српске јунаке који су били у тој Удби, од којих су многи и страдали. Нема смисла да тако радиш због себе самога, зато што ће логично свако посумњати у твоју антисрпску делатност. Ако баш желиш да критикујеш, онда иди на директне припаднике Удбе, на пример Вука Драшковића, Даницу Драшковић, Горана Свилановића….

 10. Gagi says:

  Kosovac... Toliko si nelogican da je to strasno. Vidim da si gore naveo imena nacionalista koji nastupaju kao ljubitelji Srpskog naroda. Od svih koje si naveo, jedino je Seselj bio u vlasti skoro od devedesetih godina. Ovih dana pogrdno pises o njegovom Generalnom sekretaru i zameniku Predsednika SRS. Seselj pokunjeno u tv emisijama cuti i nema kritika na rad njegovog najboljeg ucenika, u principu su to samo pohvale i briga za zdravlje i porodicu. E sada mi to malo objasni, da li je za tebe Seselj nacionalista ili Sorosev spijun, vise od pola danasnje vlade sacinjavaju Sorosevi spijuni, ko ih to uposljava i drzi. Ovi drugi nacionalisti koje si naveo, nikada nisu imali vlast tako da nije u redu da ih mesas sa ovima koji su na neki nacin od devedesetih u saradnji sa Udbom trasirali Srpski put bez povratka. Da su ovi tvoji pravi nacionalisti, upravo bi uposlili sve ove gore koje si imenovao i promovisali ih u javnosti, ne bi im mesta zauzimali Sorosevi kadrovi na koje si "strasno" ljut. Ti bi trebalo da se ljutis na ove tvoje "nacionaliste" koji svom Srbinu ne dozvoljavaju da napravi hidroelektranicu, eto ti tvojih patriota i nacionalista. Kako cuvaju tebe, tako ce cuvati sve nas ostale. Nemoj da brigas, sutra ce krvati praviti te elektrane oko Knjazevca i Pirota, dolazi vreme kada ce SVE u Srbiji biti katolicko. KO im to dozvoli crni Kosovac, mozda Milos Kovic ili Bokan, oni mi nesto tako izgledaju. U sledecim kritikama, dovedi mozak u nivelaciju i saberi misli, smeju ti se ljudi koliko si pristrasan ovim tvojim komunistickim nacionalistima - sada kapitalistima. I jos nesto, ta tvoja "Srpska" Udba je danas slobodna, u rukama je tih tvojih nacionalista, nema vise tutora. Zbog cega dozvoljava svakakvo orgijanje stranih spijuna po Srbiji, ovi se doduse i ne skrivaju vec javno deluju i hvale se svojim stetama koje su napravili Srpskom narodu. Svilanovic, Draskovic, Labus, i ostala kamarila su upravo briga "nacionalisticke" vlasti, to je njihov posao a ne moj, vidim da im je ova vlast svima "procesljala" imovinu. Pardon, danasnja vlast nije radikalna i nacionalisticka vec napredna,zbog toga je toliko tolerantna, onaj minuli radikalski staz je okacen macku o rep. Doduse, u radnoj knjizici se vodi kao staz, samo je doslo do "malog" korigovanja i promena. Eh Kosovac, prevaro stara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u