ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: Разговарали смо о спајању Србије и Републике Српске

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DODIKOM: Razgovarali smo o spajanju Srbije i Republike Srpske

24 oktobra 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, a tema razgovora u Vili mir bila je politički razvoj situacije u BiH.Nakon sastanka u Vili mir, počelo je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Razgoravali smo o svim temama, imali smo opsežne pripreme za današnji sastanak, predsednik Dodik me obavestio o onome što se zbiva u Republici Srpskoj i BiH, izjavio je predsednik.

Vodili smo razgovor o spajanju Srbije i Srpske i Srbije i Bosne i Hercegovine, očekujemo do kraja godine potpisivanje ugovora o izgradnji autoputa od Sremske Rače do Bijeljine.

– Molio sam Dodika da uradimo neke stvari brže, a onda ću reći i šta je Dodik tražio od nas. Razgovarali smo o razvoju infrastrukture, i o spajanju Srbije i Srpske i Srbije i BiH. U skladu sa tim očekujemo do kraja godine potpisivanje komercijalnog ugovora o izgradnji auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine. To je velika stvar kako za RS tako i za BiH – rekao je predsednik.

Vučić kaže da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji, pogotovo o nestašicama električne energije.

Vučić dodaje da je zamolio Dodika da razgovara sa kolegama u Sarajevu da se ubrza izgradnja auto-puta prema Sarajevu.

– Mi već radimo projektnu dokumentaciju za put Požega-Kotromane. Želim da kažem ljudima da je za nas važno da se 98 kilometara od Višegrada do Sarajeva uradi što pre. Mi ćemo uskoro potpisati ugovor o izgradnji puta Požega-Boljare, kako bi se spojili i sa Raškom oblašću. Time bismo spojili istočni deo RS i BiH, ali i Goražde, Istočno Sarajevo, Pale, ali i Sarajevo. Mislimo da bi ta vrsta spajanja između srpskog i bošnjačkog naroda bila veoma važna za razvoj – kazao je Vučić, pa dodao:

– Govorili smo i o tome što ni sa jedne strane Drine nema normalnog puta koji spaja RS i Srbiju. Mi planiramo da dodatno povećavamo snagu i intenzitet komunikacija i sa RS i sa BiH.

Vučić kaže da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji, pogotovo o nestašicama električne energije.

– Mi smo već razgovarali sa Orbanom o izgradnji nuklearne elektrane u Pakšuu, i spremni smo da budemo manjinski vlasnik, kako bismo osigurali našu energetsku bezbednost, posebno zbog našeg snaženja privredne aktivnosti – rekao je predsednik.

On dodaje da naša deca ne moraju da brinu hoće li ove zime imati grejanje, pošto je Srbija na vreme izgradila skup i važan gasovod.

– Važno je i da ukažem na činjenicu da izgradnja plansko projektne dokumentacije za izgradnju aerodroma Trebinje se završava u martu sledeće godine. Sredstva su obezbeđena, i idemo u eksproprijaciju zemljišta, rok za završetak je 2023. godina. Verujem da ćemo prve avione na Trebinjskom aerodromu moći da vidimo pre kraja 2023. godine – rekao je predsednik.

Vučić kaže da je iz današnjeg razgovora sa Dodikom shvatio tri važne stvari.

– Pod jedan, predsednik Dodik je nedvosmisleno rekao da ne postoji nikakav hir RS da pravi bilo kakve probleme, već da su njihovi potezi reakcija na to što se pravo na korišćenje šuma oduzima od RS i predaje u ruke Sarajevu. I ono što je za mene veoma važno da je on spreman da razgovara ukoliko bi se taj problem rešio. To čini mi se lišava sve one koji žele da kažu da je kriv Dodik ili RS, i da nas uvodi u nešto što je racionalan i pragmatičan pristup – rekao je Vučić.

On dodaje da razgovor nema alternativu, i da mora da se razgovara sa Bošnjacima, i da jedni i drugi moramo da napustimo snove o pobedi nad onim drugim.

Neće biti blokade na Drini

– Razgovarali smo i o Vojsci Republike Srpske, i ja sam preneo važne poruke ljudi iz sveta predsedniku Dodiku. Drago mi je što je izrazio spremnost da sasluša mišljenje drugih ljudi, i mislim da je važno da pokušamo da sačuvamo mir, ali i da pokušamo da pokažemo da nije RS nikakav izvor problema, već da smo svi u regionu spremni da razgovaramo. Srbija će se apsolutno suprotstaviti, i nećemo se ponašati u skladu sa bilo kakvim sankcijama koje bi uveli protiv bilo koga u Srpskoj. Naš stav je vrlo čvrst i jasan. Neću reći da upozoravamo, ali molim sve da razgovaramo i rešavamo probleme dijalogom. Srbija se neće pridružiti sankcijama dok sam ja predsednik, neće biti blokade na Drini – rekao je Vučić.

Dodik je podsetio da je u Ustavni sud BiH došao sudija iz Albanije, i rekao je da to telo gubi poverenje.

– To je jedna arogancija i sila, koja se cinično smeje dok nas optužuje da nismo spremni za razgovore. Ali moraju da računaju na to da ćemo braniti naša prava. U Ustavu piše da samo ono što je dato BiH pripada BiH. Nigde ne piše da imaju pravo na šume i zemljište entiteta. I mi sada čekamo odluku o vodama, pa da nam oduzmu hidroelektrane. To je politika tamo, i ja ću se suprotstavljati tome – rekao je Dodik.

On kaže da je čovek mira, ali da će se uvek boriti za svoj narod, i da nije spreman da prihvati torturu i nerazumevanje za teške situacije.

– Situacija nije bezizlazna, ni ratna, i nijednu ratnu reč niste čuli iz RS. Ali to svaki dan čujete iz Sarajeva. Bakir je rekao pre nekoliko godina, kada je obilazio fabriku oružja, da se proizvodi za izvoz ili za ne daj bože. Šta sada ja treba da mislim da je to bezveze rekao. Ili ćemo urediti Bosnu i Hercegovinu, ili će ona ostati potpuno nestabilna zemlja – kazao je Dodik.

Vučić je na pitanje novinara odgovorio da mnogima smeta snažna Srbija, pre svega zbog rastuće ekonomske snage, ali i zbog toga što Vojska Srbije više nije slaba kao što je bila.

– Mir je ono što nam donosi snagu, i doprinosi razvoju. To šta pričaju razni evroparlamentarci, da smo njih slušali odavno bi se obesili. Oni imaju svoje interese, mi imamo svoje interese, posebno govorim o levičarima i toj zelenoj agendi. Neka oni rade svoj posao, a što se nas tiče mi ćemo da vodimo odgovornu politiku, čuvamo stabilnost u regionu, ali i da se suprotstavimo onima koji hoće da nam ukinu pravo na samostalno i nezavisno donošenje odluka – kazao je predsednik Vučić.

Medijima se prvo obratio Milorad Dodik

Dodik je rekao da podržava projekat „ovoreni Balkan“ i da je situacija u BiH složena.

Dodao je da razume šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u celosti, ali očekuje, razumevanje.

Naveo je i da današnji razgovori predstavlja kontinuitet ranijih sastanaka.

– Razgovaramo o situaciji i dogovaramo se o mogućim reakcijama koje su uvek vezane za naša prava – rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu uvek pokušavaju da „donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a posle toga po pravilu sledi još gora odluka“.

– Danas je stanje takvo da je Republika Srpska razvlašćena od poljoprivednog zemljišta i šuma, ali to nije urađeno prema Federaciji. Nisam spreman za Republiku Srspku žrtvujem mir, ali sam spreman sve da žrtvujem za Republiku Srpsku. Visoki predstavnik je nametnuo zakon, a na to nije imao pravo. Pre neki dan je bila sednica Sudskog tužilačkog veća. Šest Bošnjaka je glasalo da se smeni predsednik koji je Hrvat. Nijedan Srbin nije glasao. I to žele da urade u Sarajevu, da preuzmu kontrolu i da upravljaju procesima u BiH – kazao je Dodik.

On kaže da postoje problemi i sa ljudima koji žele da prave probleme i tako šalju različite poruke.

– Reći ću vam ovo, 1999. godine sam bio na sastanku kada je Holbruk odlučivao. Tada je traženo da se SDS proglasi za terorističku organizaciju. Ja sam rekao da ću u tom slučaju napustiti sve dužnosti, zato što u mom narodu nema terorističkih organizacija. Danas vidimo isti taj SDS da javno prizivaju sankcije protiv mene i RS, kako bi ostvarili svoje male interese – kazao je Dodik.

Srpski član predsedništva BiH je rekao da je spreman da razgovara, ali da neće dozvoliti prepuštanje zemljišta i šuma centralnim vlastima u Sarajevu.

– Hvala predsedniku Vučiću što me je saslušao, i slažemo se da mir nema alternativu. Mi ćemo se politički borbeno boriti za naša prava. Mi ništa ne diramo od Bosne i Hercegovine. Ali ono što ste oteli – ili ćemo mi unilateralno vratiti, ili ćemo drugačije razgovarati. Pre deset godina se pojavila Ketrin Ešton u Banjaluci. Tada smo potpisali zajedničku izjavu, i odgodili referendum. A reformi nikakvih nije bilo – rekao je Dodik.

KOMENTARI19 komentara

 1. Kosovac says:

  Laže naš predsednik da postoji nestašica električne energije. Laže, i nije ga sramota. I to će da mu bude opravdanje što će da digne kredit i Evropskoj Uniji izgradi nuklearnu elektranu. Fantastično. Zoranu Mihajlović šalje da prekine izgradnju termoelektrane, da ugasi postojeće termoelektrane, a ovamo narodne pare troši da Evropskoj Uniji pojačava energetske potencijale. To nigde nema. ……………I kada mu Hrvati i Bošnjaci uvedu sankcije, biće to razlog da mu se zavrne slavina za struju iz Nuklearke, bez obzira što je dupetom drljao i sa đavolom tikve sadio, sve će biti po civilizovanim evropskim zakonima. ……………Kaže, nestašica struje, a Zorana mu gasi elektrane. Trebalo bi da bude optužen za sabotiranje i uništavanje državnog bogatstva.

  • Kosovac says:

   Verovatno će Orban da ga pretupa, pa će da prihvati da se nuklearni otpad skladišti na teritoriju Srbije.

 2. Kosovac says:

  Imam jednu molbu za Intermagazin. Pošto smo se dosta nagledali ovog Hrvata čim uključimo sajt, mogli bi da razbijete monotoniju pa da umesto njega sledeća dva meseca postavite sliku neke druge omiljene ličnosti. Na primer Natašu Kandić, Čedu Jovanovića, ili Panonskog ….nara.

  • Dijana says:

   PA TI SI USTAŠA KOJI KOSOVAC, MRŠ BRE IZ SRBIJE....

   • Kosovac says:

    @ Dijana, …..Persida, ti li si?

 3. Penzioner says:

  Jesi li podsetio Milorada Dodika da si podržao Valentina Incka da se u Republici Srpskoj ne održi referendum o Zakonu o Sudu i tužilaštvu BiH, koji je on nametnuo, kojim članovi bošnjačkog naroda i strane sudije uvek preglasaju predstavnike srpskog i hrvatskog naroda, a isto si učinio i povodom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske. Takvu sramnu odluku podržao je i tadašnji predsednik ove "zapadne kolonije" Tomislav Nikolić. Sada izjavljuješ da svi političari u BiH trebaju slušati novog visokog predsvavnika u BiH Kristijana Šmita, koga nije izabrao Savet bezbednosti UN, kao nadležni organ. Eto te Milorad Dodik opominje da je posle razgovora sa tvojom mentorkom Ketrin Ešton, pred kojom si potpisao protivustavni Briselski sporazum, odgodio referendum u nametnutom Zakonu o Sudu i tužilaštvu BiH pre deset godina, uz njeno obećanje da će doći do reformi u pravosuđu. Kakve smo reforme doživeli vidi si i po toma što taj sud i danas otima imovinu Republike Srpske u njenom entitetu. Oteće im i hidroelektrane pa ćeš ići u Sarajevo da tražiš kupovinu struje koju od Republike Srpske dobijaš po najpovoljnijim cenama. Hidoelektranu na jezeru Gazivode dao si Republici Kosovo, kako je nazivaš protivustavnim Briselskim sporazumom, pa ćeš graditi nuklearnu elektranu koju će, kao i sve kredite koje si uzeo, otplaćivati deca naših praunuka. Od Srbije si napravio ekonomskog džina koji sa Moldavijom zauzima prvo mesto u Evropi po siromaštvnu.

 4. E.Lirsch says:

  Jrste li se dogovorili i da KiM ostavite "braci albancima" za uzvrat.Pa kad damo nase za nase ima da PANE "istoriski dogovor" Ako Porfiriju ponude manastire i on ce "dogovor" da podrzi. Tesko Srpskom narodu i drzavi kod ovakve svetovne i duhovne vlasti. I jedne i druge su ustolicili NATO-fasisti, EU nacisti i VELIKI DEMON iz Vatikana.

 5. šiško says:

  Ovo je ptštanje još jednog goluba (sa grane) u narod. Pusti, huljo, RS s mirom. Oni znaju šta rade i kako da reše svoje probleme. ŠTA JE SA KOSOVOM I METOHIJOM? ŠTA SI TAMO URADIO, IZDAJNIČE? Tamo narod strašno pati od tvojih marifetluka. O KiM više ništa ne govoriš. Da li to znači da si već potpisao sve što su ti tražili? Šta ti kažu Rusi i Kinezi na to što radiš? Zapamti i ponavljaj danonoćno: rezolucija 1244, rezolucija 1244, rezolucija 1244, rezolucija 1244... Možda za par godina i ti tako glupa i tupa izdajnička njuška najzad shvatiš.

 6. Marko says:

  Novinar laže, nikakav dogovor nije bio o pripajanje srpske. Novinar priča neistine i laži....

 7. Ivana says:

  Laži za lakoveran narod ko i upozorenja šipcima na 24 šasa pa 48 časova pa tako nekoliko puta ceo svet mu se smeje.

  • Marko says:

   Au ti si mnogo pametan, sva ti pamet izadje na usta i nos, daj ne lupaj više gluposti

 8. Kosovac says:

  „- Pokušaćemo sa Mađarima da pregovaramo - rekao je Vučić. - Predložiću Viktoru Orbanu da mi učestvujemo sa pet ili 10 odsto, i to bi koštalo između 500 miliona i milijardu evra. Onda bismo mogli da koristimo deo te električne energije i bili bismo energetski sigurni“. ….Poslušajte još i ovo: „Stručnjak za energetiku Miloš Zdravković smatra da je Vučićeva ideja o dogovoru sa Mađarima dobra i ocenjuje, za "Novosti", da je to najbrži način da Srbija dođe do VIŠKA ELEKTRIČNE ENERGIJE“. Ala je stručnjak ovaj Miloš Zdravković, svaka čast. I on i naš predsednik hoće po svaku cenu da ugreju svoju decu, pa neće ni da pitaju koliko to košta. Ja njih potpuno razumem, neće Oni da plate tu milijardu, neće da plate ni povećanje cene struje sa 10 centi na 40 centi. Platiće stanovnici Srbije, genijalno rešenje. Nisu deca iz Srbije tolika sirotinja, pa da plaćaju struju mizernih 10 evra po kilovatu.

 9. Kosovac says:

  Danas će u Glazgovu matora drtina Džo Bajden (bez pobegulje iz škole Grete Tunsberg) natrljati nos i Vučiću i ostalim „svetskim“ liderima, i narediti im kako da prave struju i kako da koriste američki gas. Opet će srpski lider da potpiše protokol u kome će se obavezati da pusti s' lanca Zoranu Mihajlović i sa još nekim merama dokusuriti srpsko energetsko bogatstvo. A predsednik će kao što je potpisao u Sofiji, opet da nam kaže: „Moralo se, ja to samo zbog naše i vaše dece“.

  • novica says:

   ne lupaj laži idiote više, kako te nije sramota da pišeš te bljuvotine o našem predsedniku, pa ako ti ne valja ti idi iz naše zemlje, sram te bilo

   • Kosovac says:

    @ novica, …..Idiot je tvoj tata. „Naš predsednik“ je u Sofiji potpisao dekarbonizaciju i gašenje srpskih termoelektrana. Jeste to bljuvotina našeg predsednika i nije laž. Hajde da vidimo šta će da potpiše danas u Glazgovu. „Naš predsednik“ je poslao ministra Zoranu Mihajlović da naredi prekid izgradnje termoelektrane Kolubara B. To je velika bljuvotina i nije laž. Naš predsednik cmizdri da imamo nedostatak električne energije i pravi najveću bljuvotinu, a to je da hoće da investira u izgradnju nuklearne fukušima elektrane u Mađarskoj. Šta misliš, idiote jedan, da li će kada bude završena ta nuklearna fukušima u tuđoj državi Mađarskoj, oni nama isporučivati struju džabe ili po ceni od 10 centi za kilovat? Neće idiote, isporućivaće nam je za 40 centi za kilovat. Ne „našem predsedniku“, već nama stanovnicima Srbije. Plus kada nekom komitetu Evropske Unije dune i padne na pamet, napraviće nam neopravdane sankcije, i dok se ne popravimo zavrnuće slavinu iz Mađarske. I ovo nije laž. I ostaje za finale, nuklearni otpad. Predlažem da ga skladištite u tvoju i predsednikovu guzicu.

    • Gagi says:

     novica... Ti si klasican primer tvog dede i oca koji su prihvatili tudju okupaciju i sve sto imaju, stvorili poltronstvom i dizanjem dva prsta. Ti si nastavio tu tradiciju pa svoj narod teras iz drzave da bi ti i tvoj predsednik mogli da zivite i da dalje arcite Srpsku imovinu. Siguran sam da si dobio neki poslic da mozes danas da zivis i vracas kredite stranim bankama, zbog toga si beskrajno srecan i podrzavas tvog vodju. Geni su geni, tako su i tvoji nedavno najurili dobar deo Srba da budu sluge u tudjim drzavama pa bi ti po oprobanom receptu to opet. Kada porastes, shvatices da nijedan vodja nije vredan kao narod, oni svi redom otimaju od tog naroda i menjaju se kao na fabrickoj traci, narod ostaje i on uvek cuva i cini drzavu. Razmisli koliko je tvoja ljubav opravdana kada izgonis narod iz njegove drzave. Ovu drzavu pored ostalih sacinjavaju potomci onih junaka koji su ovu drzavu stvorili a ne samo rasprodali. Hoces li sutra kada tvoj vodja ode u politicku istoriju opet poltronski da prihvatis drugog i ponovo zbog tvoje ljubavi da juris narod iz njegove zemlje.

  • Gagi says:

   Odavno ja na ovom portalu pisem kakvu su nam srecu doneli ovi falsifikovani nacionalisti. Sebi jesu, tu spora nema, narod su unakazili. A narod se bas bio poradovao pozorisnoj predstavi kada su ovi "nacionalisti" mahali onim robijaskim odelima i usput psovali komuniste. Ova ekipa je podmetnuta kao kukavicje jaje jer je trebalo zadovoljiti ogroman nacionalisticki naboj kod naroda posle sedamdeset godina. Kada bi narod mogao malo da izokrene svoj mozak i da razmislja sam, gde bi mu bio kraj. A nema tu puno razmisljanja, samo treba da poslaze efekte i ucinak ovih stetocina koji su napravili Srpskom korpusu od pocetka UDBINOG visestranacja. Danas se narodu nista ne obznanjuje sta se radi sa njegovom imovinom, nekada se bar u Skupstini raspravljalo o nekom predlogu pa smo mogli da cujemo o cemu se radi. Kao sto sam pisao ranije, ostace Srbi bez igde icega, bicemo ne bas dobri i zeljeni gosti u "svojoj" drzavi. Tek ce se narod (mozda) probuditi i videti namestaljku devedesetih, svi koji su tada bili aktivni u politici su se izredjali na vlasti i lepo obezbedili Srpskim junackim urlicima i stradanjima. Ali dobro, oni su deca i unuci onih "srba" koji su posle 45-e sebi sami oteli drzavu pa ovi njihovi naslednici nastavljaju taj program i tim putem. Srecna Vam Srbi visoko razvijena digitalna Sbija pod upravom Bila Gejtsa end Company. Evo stize nam sreca,dobismo digitalne sertifikate sto podrazumeva da MORAMO da placamo internet i imamo pametne telefone, i naravno, to je tek pocetak pakovanja digitalne svakodnevnice. Postoji ona pametna pouka: "Doci ce vreme kada ce zivi zavideti mrtvima".

   • Kosovac says:

    @ Gagi, Dosadilo mi je više da te ispravljam, ali evo pokušaću još jednom: Prestani da optužuješ falsifikovane nacionaliste zato što oni nisu na vlasti. Falsifikovani nacionalisti su samo one SPOvce Vuka Draškovića, DVERI i u zadnje vreme monarhisti POKS. Oni imaju taj prefiks u nazivu stranke SRPSKI POKRET. U pravu si da su to gadovi, ali oni su veoma malo bili u prilici da naude Srbiji, zato što su i veoma malo na vlasti. Možda nešto kao pasivna peta kolona. ……….Takođe, komunisti su izgubili vlast kodža odavno, svi to znamo, pa i ti. Međutim, oni su kao reka ponornica potonuli u podzemlje, ali su onda isplivali na površinu i gle, dobili oblik sorošoida. Retorika im je ostala komunistička, ali su se prikazivali kao drugosrbijanci, demokrate, monarhisti, liberali…. I zahvaljujući Džordžu Sorošu, kao aktivisti i pokazatelju, oni su povremeno postajali trensparentni, pa su eto i svoje ime tako dobili po Sorošu. Soroš je zaslužan, može se reći da im je kum. Nazvani su slikovito Sorošoidi. Zato što je „komunisti“, „demokrate“, „monarhisti“, „liberali“ relativizovalo i maskiralo njihov destruktivni napor i (kako ti kažeš) naprave štetu srpskom korpusu. Ako ti imaš bar malo nešto u glavi, trebao bi da sorošoide spomeneš u svakom svom komentaru, a ne da ih štitiš stalno pominjući neke fiktivne neobjašnjene „falsifikovane nacionaliste“. ……….Uzaludan je tvoj trud da oduzmeš titulu nacionaliste meni i svim ostalim Srbima nacionalistima. Dragoslav Bokan, Slobodan Antonić, Milorad Pavić, Vojislav Šešelj, Nemanja Vidić, Dušan J. Bastašić, Mihajlo Medenica, Miloš Ković, Mirko Jović, ima nas mnogo, da ne trošim papir. Naravno da bi spisak uzeo u obzir sve koji nastupaju kao ljubitelji Srpskog naroda. Slobodno oduzmi titulu Vuku Draškoviću, on nosi barjak „falsifikovanim nacionalistima“. ……….UDBA je postojala u dva oblika: Prosrpska i Antisrpska. Pošto su vlasnici Udbe bili komunisti, trebalo bi da ti bude jasno da je prosrpska opcija morala da deluje u strogoj tajnosti. Zato ti i još neki ne treba kada kritikujete Udbu, da u isti koš stavljate i one srpske junake koji su bili u toj Udbi, od kojih su mnogi i stradali. Nema smisla da tako radiš zbog sebe samoga, zato što će logično svako posumnjati u tvoju antisrpsku delatnost. Ako baš želiš da kritikuješ, onda idi na direktne pripadnike Udbe, na primer Vuka Draškovića, Danicu Drašković, Gorana Svilanovića….

 10. Gagi says:

  Kosovac... Toliko si nelogican da je to strasno. Vidim da si gore naveo imena nacionalista koji nastupaju kao ljubitelji Srpskog naroda. Od svih koje si naveo, jedino je Seselj bio u vlasti skoro od devedesetih godina. Ovih dana pogrdno pises o njegovom Generalnom sekretaru i zameniku Predsednika SRS. Seselj pokunjeno u tv emisijama cuti i nema kritika na rad njegovog najboljeg ucenika, u principu su to samo pohvale i briga za zdravlje i porodicu. E sada mi to malo objasni, da li je za tebe Seselj nacionalista ili Sorosev spijun, vise od pola danasnje vlade sacinjavaju Sorosevi spijuni, ko ih to uposljava i drzi. Ovi drugi nacionalisti koje si naveo, nikada nisu imali vlast tako da nije u redu da ih mesas sa ovima koji su na neki nacin od devedesetih u saradnji sa Udbom trasirali Srpski put bez povratka. Da su ovi tvoji pravi nacionalisti, upravo bi uposlili sve ove gore koje si imenovao i promovisali ih u javnosti, ne bi im mesta zauzimali Sorosevi kadrovi na koje si "strasno" ljut. Ti bi trebalo da se ljutis na ove tvoje "nacionaliste" koji svom Srbinu ne dozvoljavaju da napravi hidroelektranicu, eto ti tvojih patriota i nacionalista. Kako cuvaju tebe, tako ce cuvati sve nas ostale. Nemoj da brigas, sutra ce krvati praviti te elektrane oko Knjazevca i Pirota, dolazi vreme kada ce SVE u Srbiji biti katolicko. KO im to dozvoli crni Kosovac, mozda Milos Kovic ili Bokan, oni mi nesto tako izgledaju. U sledecim kritikama, dovedi mozak u nivelaciju i saberi misli, smeju ti se ljudi koliko si pristrasan ovim tvojim komunistickim nacionalistima - sada kapitalistima. I jos nesto, ta tvoja "Srpska" Udba je danas slobodna, u rukama je tih tvojih nacionalista, nema vise tutora. Zbog cega dozvoljava svakakvo orgijanje stranih spijuna po Srbiji, ovi se doduse i ne skrivaju vec javno deluju i hvale se svojim stetama koje su napravili Srpskom narodu. Svilanovic, Draskovic, Labus, i ostala kamarila su upravo briga "nacionalisticke" vlasti, to je njihov posao a ne moj, vidim da im je ova vlast svima "procesljala" imovinu. Pardon, danasnja vlast nije radikalna i nacionalisticka vec napredna,zbog toga je toliko tolerantna, onaj minuli radikalski staz je okacen macku o rep. Doduse, u radnoj knjizici se vodi kao staz, samo je doslo do "malog" korigovanja i promena. Eh Kosovac, prevaro stara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *