ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: „Забринут сам!“

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: „Забринут сам!“

21 септембра 2019

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком и председницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Милорад Додик се захвалио се председнику Србије и премијерки за помоћ коју дају Републици Српској и српском народу, и додао да то раније није била пракса.„Ми смо председника и премијерку информисали у настојању да обезбедимо и сагласност и евентуалну подршку Србије у одбрани РС. Тражио сам од рпедседника да се јасно пошаље порука да је напад на било коју српску заједницу и напад на Србију“, рекао је Додик.

Председник Србије рекао је да је Србија дужна да очува Дејтонски споразум.

„Србија је страна потписница Дејтонског споразума, па је Србија дужна да очува Дејтонски споразум и на свако кршење тог споразума Србија је обавезна да да своју рекацију, мишљење или суд“, рекао је председник Србије Александар Вућић и додао да „Србија никад неће бити толико мала колико би други желели“.

Позвао је на смиривање тензија и поштовање Дејтонског споразума.

„Ми позивамо Додика и председницу Цвијановић и све наше људе који стоје иза мене да покажу пуну уздржаност, да не реагују пренагљено, у складу са интересима Српске, Србије и БиХ, да дамо све што можемо да се сачува мир и стабилност“, рекао је Вучић.

Он је додао и да би било који сукоб значио и економски крах и било које будућности за све нас.

Вучић је рекао да је поводом настале ситуације забринут.

„Санжак или Рашка област не постоје у уставу Србије као посебна категорија. Важнији нам је мир и добар однос са Бошњацима“, рекао је.

Милорад Додик је додао да да је угрожен осећај стабилности.

„Војна структура од старих кадрова у федерацији, враћају с ратници из Сирије- заједно са декларацијом угроава наш осећај стаблиности“, рекао је Додик и додао да је најважнија порука да је Република Српска спремна да се брани.

„За нас Република Српска је приротет и једина могућа република на том простору“, додао је.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u