ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ДОДИКОМ: „Забринут сам!“

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DODIKOM: „Zabrinut sam!“

21 septembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Milorad Dodik se zahvalio se predsedniku Srbije i premijerki za pomoć koju daju Republici Srpskoj i srpskom narodu, i dodao da to ranije nije bila praksa.„Mi smo predsednika i premijerku informisali u nastojanju da obezbedimo i saglasnost i eventualnu podršku Srbije u odbrani RS. Tražio sam od rpedsednika da se jasno pošalje poruka da je napad na bilo koju srpsku zajednicu i napad na Srbiju“, rekao je Dodik.

Predsednik Srbije rekao je da je Srbija dužna da očuva Dejtonski sporazum.

„Srbija je strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, pa je Srbija dužna da očuva Dejtonski sporazum i na svako kršenje tog sporazuma Srbija je obavezna da da svoju rekaciju, mišljenje ili sud“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vućić i dodao da „Srbija nikad neće biti toliko mala koliko bi drugi želeli“.

Pozvao je na smirivanje tenzija i poštovanje Dejtonskog sporazuma.

„Mi pozivamo Dodika i predsednicu Cvijanović i sve naše ljude koji stoje iza mene da pokažu punu uzdržanost, da ne reaguju prenagljeno, u skladu sa interesima Srpske, Srbije i BiH, da damo sve što možemo da se sačuva mir i stabilnost“, rekao je Vučić.

On je dodao i da bi bilo koji sukob značio i ekonomski krah i bilo koje budućnosti za sve nas.

Vučić je rekao da je povodom nastale situacije zabrinut.

„Sanžak ili Raška oblast ne postoje u ustavu Srbije kao posebna kategorija. Važniji nam je mir i dobar odnos sa Bošnjacima“, rekao je.

Milorad Dodik je dodao da da je ugrožen osećaj stabilnosti.

„Vojna struktura od starih kadrova u federaciji, vraćaju s ratnici iz Sirije- zajedno sa deklaracijom ugroava naš osećaj stablinosti“, rekao je Dodik i dodao da je najvažnija poruka da je Republika Srpska spremna da se brani.

„Za nas Republika Srpska je prirotet i jedina moguća republika na tom prostoru“, dodao je.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *