ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА МАКРОНОМ И ТАЧИЈЕМ: „Рекао сам им истину у лице!“

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MAKRONOM I TAČIJEM: „Rekao sam im istinu u lice!“

12 novembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je francuski predsednik Emanuel Makron današnjim sastankom sa njim i Tačijem želeo da pokaže posvećenost Evropske unije Kosovu kao problemu na evropskom tlu, te da je on ponovio stav Srbije da dijalog može biti nastavljen ako Priština ukine takse.

Na pitanje novinara, kojima je preneo o čemu je bilo reči tokom susreta Makrona sa njim i Tačijem, da li je Makron ovim sastankom želeo da se aktivnije uključi u rešavanje kosovskog problema i što pre vrati dve strane dijalogu, Vučić je kazao da nema sumnje u to da Francuska i Evropa žele da imaju najznačajniju ulogu po tom pitanju, poštujući Amerikance i sve druge.„Francuski predsednik je to rekao, pre svega, misleći na sebe i nemačku kancelarku, kao i evropske institucije“, naglasio je on.

Upitan da li je Makron insistirao na ukidanju taksi, Vučić je podsetio da je šef francuske države već bezbroj puta o tome govorio.

„Zna to i Tači. Nije to pitanje o kojem se raspravlja, svi znaju za to i to je stvar koja se podrazumeva. Čekamo da ukinu takse pa da razgovaramo, naravno, ako žele da razgovaramo o postizanju kompromisa“, rekao je Vučić.

Makron je, kaže, želeo na tom nenajavljenom sastanku da čuje kakva je situacija:

„Ja sam bio realističan, pomalo pesimističan, bio otvoren i rekao istinu“, preneo je on.

Kazao je da je Tači govorio kako će vlada u Prištini biti formirana početkom decembra.

„Ja sam rekao da neće biti tako, kao i obično, pa je Tači rekao ’onda dobro, sačekajte do januara‘“, dodao je Vučić.

Vučić je istakao da je pozicija Srbije nepromenjena i da će nastaviti dijalog kada Priština ukine takse.

„Kada ukinu takse, možemo da sednemo za sto“, ponovio je Vučić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mirko says:

    Mlatili praznu slamu. Nema nikakvih rezultata.Taci diktira politiku. Prisina nikad nece ukinuti takse , jer ih Amerika podrzava i ona diktira Pristini sta treba raditi . Makron je tu sitna riba. Uostalom Merkelova i Tramp vode istu politiku o Kosovu

  2. Gardista says:

    Koja jajara, mesto da kaze evo cekali smo toliko sad mi uvodimo takse i oduzimamo dokumenta siptarskoj gamadi...ma ko nas predvodi i dobri smo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *