ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ПУТИНОМ ОБРАДОВАО СРБИЈУ: Све што сам тражио, добио сам

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA PUTINOM OBRADOVAO SRBIJU: Sve što sam tražio, dobio sam

2 oktobra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su u četiri oka sat vremena. Razgovoru su prisustvovali ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je predsednika Rusije Vladimira Putina upoznao do najsitnijih detalja sa stanjem na KiM, sa tim šta Srbija želi, kao i kakva je uloga Rusije i kakvu vrstu podrške očekujemo.

„Sve što sam tražio, dobio sam… Detaljno i temeljno za dva sata razgovora, 50 minuta smo razgovarali o KiM. Pričao sam o situaciji ukoliko bi se provokacije nastavile, ukoliko bi postojali bilo kakvi napadi na naš narod na Kosovu. Pričali smo u situaciji u regionu, i u BiH i u Republici Srpskoj, o situaciji posle referenduma u Makedoniji. Ne postoji regionalna tema koju nismo detaljno analizirali“.

Vučić je rekao da su razgovarali i o nekim konkretnim koracima o kojima ne može da govori, ali da je zahvalan Putinu za podršku koju pruža našem narodu i našoj državi.

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Aha. Shvatam uloga koja je nama namenjena je da se mi radujemo kao deca. Ulogu tata-mata će držati Vuči i njegovi poslodavci sa Zapada.

 2. Miraš says:

  Neprirodno je, a nije ni učtivo prema domaćinu da Srbin otputuje u Rusiju navodno tražeći pomoć i da u komunikaciji sa Rusima koristi termin "Zapadni Balkan". Naročito kada se ima u vidu duga i povremeno baš veoma sadržajna saradnja od koje je zavisilo postojanje naše države. Upadljivo je kao da je stigao izveštačeni uljez, agent, čovek-podvala, a ne predstavnik bratskog slovenskog naroda. ... Naime, privukao mi je pažnju jedan od današnjih naslova u ruskoj štampi koji je glasio: "Vučič nazval situaciю na Zapadnыh Balkanah očenь složnoй" - prevod: Vučić je nazvao situaciju na Zapadnom Balkanu veoma složenom. Uplaših se, pobogu odtkad da i Rusi koriste termin "Zapadni Balkan". Ne koriste to Rusi nego to su preneti reči prvog čoveka Smrdije. U tekstu su baš citirane njegove reči "Situaciя na Zapadnыh Balkanah — očenь složnaя, i Serbiя, kak gosudarstvo, stalkivaetsя s mnogočislennыmi provokaciяmi na ežednevnom urovne,...", — skazal Vučič. Prevod: "Situacija na zapadnom Balkanu - vrlo je složena, i Srbija, kao zemlja suočava sa brojnim provokacijama na dnevnom nivou, i bez obzira na naše želje da se postigne kompromis i da se održi mir i stabilnost, mi smo veoma daleko od bilo kojeg rešenja po pitanju Kosova i Metohije", - rekao je Vučić. IPAK JE POMENUO NJEGOV KOMPROMIS.

  • Mimi says:

   Bravo majstore!! Izvanredan si prevodioc Ruskog jezika,sta bi smo mibez tebe!!))))

 3. Goran Swe says:

  Najbolje je ovo, pricali u 4 oka njih cetvorica. Sta reci, dok se ovaj smijulji na isti nacin kako se svagdje smijulji, Putinov pogled sve govori

 4. Deda Micko says:

  Putin ga gleda laserskim zracima, takve tipove on jede za dorucak. Sve si trazio, Vucicu, samo ne da se napravi ruska vojna baza. Bas si pametan.

 5. Jasminka says:

  Xanima me zasto se danas politikom bavi i kurta i murta? I svi su pametni ,i svi bi bolje znali i umeli al lako je srati iz fotelje i glumiti pametnog! Bolje zabodite noseve u svoje kuce a politicare ostavite da se bave politikom.

 6. perica says:

  hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *