ВУЧИЋ: Постоје четири опције за коалицију

VUČIĆ: Postoje četiri opcije za koaliciju

31 jula 2020

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas da će u Narodnoj skupštini i budućoj vladi biti novih lica i preneo da po pitanju koalicionih partnera postoje četiri moguće opcije i da sve četiri imaju glasove u SNS-a.

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS-a preneo da je razgovarano šta SNS, kako je rekao, kao najodgovornija politička stranka može da ponudi.„Bilo je različitih mišljenja. Mislim da su mnogi ljudi na stanovištvu da moramo dosta toga da promenimo. Kontinuitet mora da postoji, ali žele da vide nova lica u skupštini i vladi“, kazao je on.

Vučić je rekao da je SNS razumeo poruku građana da su zadovoljni s onim što je učinjeno, ali i opominjuće poruke u lokalnim sredinama gde mora doći do izvesnih promena.

„U vladi i skupštini moramo da pokažemo više mladih lica, koji predstavljaju budućnost Srbije, da pokažemo da smo u stanju da se suočimo sa izazovima koje ovo teško vreme donosi“, rekao je on.

Po pitanju koalicionih partnera, preneo je da postoje četiri moguće opcije i da sve četiri imaju glasove u SNS.

„Jedna je da idemo sa SPS i manjinama, druga sa Šapićem i manjinama, treća sa Šapićem, SPS i manjinama, i četvrta sami sa manjinama. Raspoređeno je 20, 30, 20, 30 u procentima. Nastavićemo da razgovaramo o tome“, rekao je on.

Vučić je kazao da je saslušao sve članove Predsedništva i da će, nakon konstituisanja skupštine nastaviti unutarstranački razgovor o formiranju vlade do 25. avgusta.

Ukazao je na negativne posledice pandemijske krize po privredu sveta, navodeći da niko ne bi verovao da mu je neko ranije pričao da će SAD u nekom kvartalu imati negativan rast od minus 43, tako da na godišnjem nivou teško da će da izvuku bolji rast od minus 15.

„To su bukvalno velike promene, veće posledice od Drugog svetskog rata“, podvukao je on.

Što se Srbije tiče, nada se da ćemo imati jednocifreni pad u drugom kvartalu od minus 6 ili 7.

Tada će Srbija uz Litvaniju biti jedna od najuspešnijih, a u drugom kvartali i prva u Evropi.

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  Prva opcija je da es poniste lazni i namesteni, nelegalni izbori od kojih je vucic napravio smejuriju i sebe krunisao za kralja Srbije! Stvoriti VLADU NACIONALNOG SPASA (od intelektualaca patriota) a bagru POHAPSITI !!! Ja se kladim da ce 95% Srbije da glasa za moj predlog, ostalo su clanovi vuciceve sekte i anti-srbi (sto mu dodje jedno te isto)

  • Zaliv says:

   70% je uz Vucica, 10% za SPS koji podrzava Vucica a ostalo je negde na toj tvojoj strani, to ostalo su mahom poturice usrashe ovi duginih boja ili NVO... Smesan si, cuj 95% bi podrzalo tvoj predlog, ko si bre ti, sta..... Hahahahahaha lud covek

 2. Pravda says:

  Za vas je najrealnija opcija Padinska Skela.

 3. persida says:

  Najbolje je da se ti Vucicu udruzis sa samim sobom. Sta ce ti bilo ko, ionako si pusten niz vodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *