Вучић: Правно обавезујући споразум са Приштином је у интересу Србије

Vučić: Pravno obavezujući sporazum sa Prištinom je u interesu Srbije

30 maja 2018

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u interesu Srbije da postigne pravno obavezujući sporazum sa Albancima i da za njegovo postizanje mora postojati široka saglasnost i većinska volja srpskog društva.

“U interesu Srbije je da postignemo sporazum s Albancima, bez obzira na to da li ćemo postati članica EU ili ne. Ali, kada bi se to dogodilo, uveren sam da bi vrata bila ne odškrinuta, već širom otvorena”, kazao je on.

Vučić je u intervjuu za Večernje novosti od srede kazao da će sa svojim predlogom za rešenje kosovsko-metohijskog pitanja izaći kada bude ocenio da je to dobro za zemlju i kada bude moguće dobiti određeni rezultat.

“I da upetostručimo BDP i budemo šampioni reformi EU će nas na kraju usloviti rešavanjem pitanja Kosova. Nema sumnje da je to ključna stvar i kad god nam kažu nešto drugo, u stvari misle na Kosovo. Zato želimo da postignemo neku vrstu kompromisnog rešenja”, rekao je Vučić.

On je kazao da niti je realno, niti je moguće da Srbija sve da, a da ne dobije ništa, kao i da Albanci to moraju razumeti, jer ni oni neće imati budućnost, ako ne bude dogovora.

Upitan o prihvatljivosti dosadašnjih predloga za rešenje kosovskog čvora, Vučić je kazao da je od “pojedinih velikih igrača na svetskoj pozornici” dobijao nešto što liči na načela, principe, što predstavlja “non pejper”.

“I da je bila pitana da li tako nešto prihvata ili ne, Srbija bi teško na te predloge mogla da pruži pozitivan odgovor”, kazao je on i dodao da velike zapadne sile polaze od toga da je teritorijalno pitanje Kosova i Metohije rešeno tako što su dobili nezavisnost.

On je kazao da oni od toga neće da odustanu, ali da Beograd pokušava da vidi šta može da dobije i za Srbe na Kosovu i Metohiju i za Srbiju.

“To nije pitanje samo Srba na Kosovu i Metohiji. Oni su najvažniji, njihova bezbednost, sigurnost, život, ekonomski napredak, perspektiva, budućnost. Ali, to nije jedino pitanje za njih, to je pitanje i za sve ostale koji žive u Srbiji”, kazao je Vučić.

KOMENTARI10 komentara

 1. Miraš says:

  Ima li igde u svetu ovakvog poniženja da predsednik države otvoreno nagovara narod na kršenje Ustava, izdaju i komadanje sopstvene države, a još u uslovima da već postoji i Rezolucija saveta bezbednosti koja treba da obezbedi mir? Kod ovog je samo jedna alternativa - IZDAJA. "Odškrinuta vrata EU" su podla i pokvarena navlakuša za naivne da bi se izvršilo komadanje i poklanjanje jednog dela teritorije sopstvene države, a kao državu EU nas najverovatnije nikad neće primiti. EU je tek jedna petnaestina celog sveta pa zašto onda nema drugih alternativa za naš ekonomski razvoj osim ove baš najgore? EU dosad nije obezbedila ekonomski razvoj ni za Portugal, Grčku, Italiju, Španiju i mnoge druge članice, pogledajte zaduženost tih zemalja nekad i sad. Šta tek nas čeka tamo! Do 2025-2027-2030 godine da li će uopšte postojati EU i kakva i kolika će biti? EU ulazi u sve veća razmimoilaženja sa SAD te biće sve manje udobna. Čak i da nas prime kao državu u EU naprimer 2030, a EU se raspadne već 2031 ili 2032 godine šta smo uradili? Trajno bi poklonili i to ne običnim Albancima sa KIM nego strancima koji iz senke upravljaju takozvanim Kosovom 12,35% teritorije države, a za jednu godinu eufilske fanatične i snobovske euforije. Zatim u evropskim državama ali samo kao radnike uvek su nas primali i uvek će nas primati u zavisnosti koliko im je takva radna snaga potrebna. Kad izdamo i u potpunosti predamo KIM za srpske radnike u Evropi uslovi rada mogu postati samo lošiji, a i plate niže u odnosu na ostale strane radnike. Zašto da ne jer sa budalama nad budalama (vodećim budalama, savršenim budalama) može se i tako postupati.

  • Anac iz Liliput-a says:

   Nije mi samo jasno šta čeka ustavni sud, pravosuđe i policija, kada precednik otvoreno poziva na kršenje ustava Republike Srbije! Svi znaju o čemu se radi, svi znaju šta se u tom slučaju preduzima ali...zar su svi redom na visokim pozicijama isti kao on!?

   • ARTILJERAC says:

    Oni svi ćute jer je on albanski advokat.

  • Velika Metla says:

   Miraš,niti je to njegov narod,niti njegova država! On je i postavljen od strane srbskih dušmana da zavije Srbiju i srbski narod u crno! I dok 90% "pametnog"naroda gleda "farme,parove......,"i ostale visokointeligentne serijale,on će to i da odradi!

  • Edmond Dantes says:

   Nema nigde brate,i nisu nam otskrinuta ta vrata,na srecu su zatvorena.Druga je stvar sto ovaj VELEIZDAJNIK to lazno prikazuje.Kada bi usli bili bi treca liga,treci prsten EU.Namenjen kao jeftina radna snaga.Hrvati,Rumuni ,Bugari i sl.su drugi a elita poput Nemacke, Francuske, Spanije bice za nas nedodirljive ekonomski.Sto pre se pobunimo i skinemo ovu nenarodnu vlast bice bolje za nas.

 2. Velika Metla says:

  Isto ovako su komUNIŠTI ubeđivali Srbe da će dodela statusa pokrajine Kosovu i Metohiji biti dobra za budućnost Srbije! Evo,ponavlja se ista prevara,s različitim ulogama,ali s POTPUNO ISTIM CILJEM! Jeste li Srbadijo zaboravili onih 300 hiljada Srba kojima se posle 1945.godine nije dozvolio povratak u svoje domove na Kosovu i Metohiji? Mnogi jesu! Kkrvoločni i fašistički zapad i Vatikan su prilikom pravljenja šiptarske države Albanije,ostavili par stotina hiljada šiptara van te Albanije,u Srbiji,da bi opet za 50 godina napravili s tom ruljom štetu Srbiji! Isto tako taj isti zapad i ekspozitura sotonina zvana Vatikan,prave drugu šiptarsku državu,opet ostavljajući "zlo seme",nekoliko desetina hiljada šiptara na srbskoj strani,Preševska dolina,da bi opet za nekoliko godina pobunili tu rulju protiv Srbije,i da bi joj naredili da se kolektivno razbeže prikazujući to kao "humanitarnu katastrofu"što su uradili s šiptarima na Kosovu i Metohiji 1999.godine! A sve računajući na srbsku kratku pamet,koja će to za koju godinu sve zaboraviti!

 3. Branka says:

  Izdajnik planira jos da krsi Ustav Srbije, vidi da moze od 2013. U Zabelu sa njim po clanu 306 KZ Srbije!

 4. Nebeska Srbija says:

  Nije u nasem nego u tvom,izdajnice!!za koliko se se para prodao?!!!

 5. rajko says:

  Covek koji nije ni mrdnuo prstom da aktivira i jednu tacku iz rezolucije UN 1244 sada govori kako je normalno to sto oni koji nam otimaju teritoriju od njega traze. Kakav je covek govori podatak da nama nikada i podvlacim nikada nije rekao sta je ikada uspeo da doboje u pregovorima i nikada nisam procitao da je dao bar neku ideju kako vidi resenje kosovskog problema. Samo molim Boga da uz nas, u odlucujucem momentu budu svi grobovi nasih predaka rasejanih po celoj nasoj zemlji, grobovi iz turskog doba, grobovi iz balkanskog i prvog velikog rata, grobovi iz drugog velikog rata, grobovi iz Jugoslovenskog rata i grobovi iz vremena NATO agresije. I molim Boga da se mi, u ovom odlucujucem trenutku za opstanak Srbije ne obrukamo vec da budemo dostojni potomci slavnih predaka.

 6. Trifun says:

  Samo neka Vucic vodi rat protiv svog naroda. Nece biti prvi vladar koji se kurcio i inatio nasoj vecinskoj volji i pokusavo da krsi nas Ustav iza kojeg stojimo svi mi. Cvrsto. Pravno obavezujuci sporazum odnosno potpisivanje kapitulacije i legalizacije okupacije i komadanja Srbije je u interesu Nemacke i ostalih okupatora koji to i zahtijevaju. I pokusaj ugrozavanja teritorijalsnog integriteta Srbije je krivicno djelo. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *