VUČIĆ PRED NAJVEĆIM ISPITOM: Brisel naredio da uvedemo sankcije Rusiji

VUČIĆ PRED NAJVEĆIM ISPITOM: Brisel naredio da uvedemo sankcije Rusiji

22 jula 2014

ALEKSANDAR VUCICDiplomatsko-medijska farsa, koju je zvanični Vašington pokrenuo posle pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine, zakucala je i na vrata Srbije.

Dosadašnju igru na „tankoj žici“, kako su pojedini briselski komesari opisali spoljnu politiku Beograda, Zapad više ne želi da toleriše, što znači da je na adresu Aleksandra Vučića stigla naredba da u što kraćem roku uvede sankcije Rusiji i tako se priključi američkoj hajci na Kremlj.

Učestale sastanke našeg sa ruskim rukovodstvom, saradnju na nekoliko značajnih ekonomskih projekata, ali i najavu organizovanja zajedničkih vojnih vežni (uz obnovu srpkog vojnog vazduhoplovstva i PVO) u Briselu ne žele više da tolerišu, naročito ako se zna da će Srbija biti sledeća zemlja na čelu OEBS.

Postavlja se pitanje da li će Vučić smeti da krene stopama Crne Gore i Albanije, koje su na mig sa Zapada već „pokazali zube” Moskvi, naročito ako se u obzir uzme činjenica da je nekoliko velikih ruskih projekata pokrenuto u Srbiji, pre svega Južni tok, ali i obnova železničkog čvora. Da li će smeti da uvođenjem sankcija Moskvi pljune u lice i srpskom narodu, koji u ogromnoj većini podržava Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina?

Mnogi će reći, kada je tako lako pustio kosmetske Srbe niz vodu, neće mu biti problem i da mimo volje naroda stane na stranu zločinačkog udruženja, koje posle pada malezijskog aviona ne bira sredstva u napadima na Rusiju. Problem je u tome što se Vučić nedavno u Moskvi obavezao na mnoge stvari, dao velika obećanja i prvi put postao čovek od poverenja. Izigrati Rusiju kao što su to nekada to olako radili Boris Tadić i žuti kartel više nije tako jednostavno.

Ostaje da se vidi da li će srpsko rukovodstvo uspeti još jednom da se odupre pritisku Zapada ili će Vučić uz šamar Moskvi pucati u leđa i samoj Srbiji. Ono što je sigurno, stvari će biti mnogo jasnije na zimu, kada će gasna kriza dostići usijanje (sneg i led bi mogli da „ohlade“ i evropske države od ideje da podržavaju SAD i kijevske fašiste), a naziraće se i epilog vojnog sukoba na istoku Ukrajine. Jer, upravo od ishoda ondašnje krize zavisiće i budućnost Srbije.

(Srbin.info – Aleksej Dimitrijević)

KOMENTARI18 komentara

 1. LJuba says:

  PDNESI OSTAVKU !!!!

 2. Božidar says:

  Pa da su iz Brisela stigle naredbe da skočimo u bunar,jel bi skočili????? Aman dokle više zaluđivanja i zamlaćivanja naroda i vlasti Srbije ? Reći konkretno NE EU i NATO i kraj, tražiti nove izlaze i puteve sa novim prijateljima i onim starim koje smo zapostavili. Nećemo u ropstvo, diktaturu Brisela i Wašingtona. Robovi ??????? NE ,hvala...

 3. Željko says:

  NE, PO SVAKU CENU I TAČKA.

 4. Časlav Kuzmanović says:

  Naslov je isforsirana pretpostavka autora teksta. Javno nije bilo takvog zahteva. Čak i ako ga bude, ja bih raspisao referendum po tom pitanju. Glasanje elektronsko, ne košta mnogo. Ko je zaludan neka proverava i broji. Svaki pritisak na rukovodstvo Srbije, rukovodstvo treba da objavi narodu. To je jedina odbrana i naroda i rukovodstva.

 5. bane says:

  Pa naši političari koji su za Evropu neka pakuju svoje kofere i neka idu samo se bojim da će ih proglasiti lažnim azilantima pošto su tamo na glasu kao jedni obični prvaranti.

 6. Petar says:

  neka vlast pokaze da li su vazali ili su samostalni. spremite se na haos.

 7. ARTILJERAC says:

  Dosta više sa američko-nacističkom-unijom , okrenite list i idemo sa onima koji nas nikad nisu bombardovali. ŽIVELO PRAVOSLAVLJE

 8. Spasoje says:

  Vučiću,Nikoliću;Vlado Srbije odlučno recite NE i okrenitese našim istinskim prijateljima Rusiji i Kini,a zapadni šljam EU-rupetina bez dna i NATO neka idu u istorisko smeće što se tiče nas.Ako prihvatite ucjenu,onda daj te svi ostavke,jer ste protiv većine ogromne većine svoga naroda,a ako ne date ostavke dovodite zemlju u haos što evropejci i amerika žele da se dosi gradjanski rat u Srbiji kao i u Ukrajini.

 9. m.trajkovic says:

  zauvek briselu reci ne gde su bili za vreme poplava sta su nam dali i pomogli dokle bre vise tog zamlacivanja sa njima odkaci ih jednom zauvek netrebaju nam americka e.u. nikako netrebaju nam ni zasta zbogom sa tim zlom zauvek

 10. NEBOJSA says:

  Ako Vucic uvede " sankcije" Rusiji pada vlada i pocinju masovni nemiri u Srbiji.

 11. Bane says:

  Sve veliki Srbi, dok uzimaju lovu od EU sve je dobro, a kad nešto treba uaaa EU idemo u Rusiju. Svako je junak tastature dok ne mora da plati nešto iz svog džepa. To je profil Velikog Srbina. Pri tome koristi sve američko i evropsko, od kompjutera, telefona, televizora, automobila... svega. Licemerno, zar ne?

 12. IgorT says:

  Ovo moze da bude kobno po celu vlast. Ne znaju oni koliko srbi vole ruse. Posle onolike pomoci u poplavama da im tako odgovorimo nema smisla. Ja cu licno da se dignem protiv vlasti proklete ako bilo sta urade protiv rusije. Ne zato sto je volim nego zato sto onda to stvarno govori da smo mi samo sluge zapada.

 13. ZZZ says:

  svako koga sam pitao, kako ce se osecati ako nasa vlast uvede sankcije rusima. Odgovor ce te videti na ulicama beograda ako dodje do toga ;)

 14. zoran ristic says:

  Nije bas lako dosao na vlast.Neko je finansirao svaki munut kampanje na tv.E sad mora da slusa.

 15. PATRIOTA says:

  Jednom smo rekli NE istoku. Bilo bi fer i korektno reci jedno NE sada zapadu .

 16. Budimir says:

 17. pedja says:

  nema muda Vucic da kaze ne Briselu

 18. Stojan says:

  Šta imamo od Amerike?Poniženje! Od EU i Brisela samo poniženje i ucene- pa dokle bre? Da ulazak u EU platimo Srbskom svetom zemljom? Da uvedemo Rusiji sankcije-a kosmo mi? Pa hoċete li da nam Rusi okrenu leđa i da budemo robovi Zapada.Setite se besomučnog bombardovanja,setite se ovih zadnjih popolava,setite se koliko su pomogli, samo laži i obeċanja.Ne uvodite sankcije Rusiji ne zaslužuju to barem ne od nas , dosta su učinili za nas.Ostaċemo sami i to ovakvi nikakvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *