Vučić predložio za rekonstrukciju sebe i još troje ministara iz SNS

Vučić predložio za rekonstrukciju sebe i još troje ministara iz SNS

26 jula 2013

A-VucicLider SNS Aleksandar Vučić ponudio Glavnom odboru ostavku na mesto ministra odbrane i predložio smene na mestima ministara poljoprivrede, kulture i sporta, prenosi B92.

Prvi čovek naprednjaka je naveo i da „danas treba prekinuti sa onima koji su se osilili na vlasti“.

B92 saznaje da će SNS zatražiti izmenu Zakona o ministarstvima, ali da će to takođe tražiti koalicionih partnera. Glavni odbor SNS se u Sava centru izjašnjava o predlozima za rekonstrukciju Vlade Srbije.

Nakon uvodnog dela u kom je svodio račune prvih godinu dana rada Vlade, lider naprednjaka je najavio da će „zatražiti žrtve“ od članova stranke i njihovo poverenje i istakao da promene moraju biti sistemske, programske i kadrovske.

Kako je ranije objavio B92, Vučić je zatim predložio smene na četiri ministarska mesta.

On je rekao da će procenu rada početi od sebe i da će „biti prvi rekonstruisan“, jer smatra da ne može da obavlja oba svoja posla jednakim kvalitetom i posvećenošću.

„Mislio sam da sam mlađi i da ću stići, ali sam fizički umoran“, rekao je Vučić i istakao da njegov pratilac nije imao ni pet slobodnih dana u poslednjih 365 dana.

Vučić je naveo i da će predložiti da GO prihvati ostavku koju mu je pre desetak dana podneo ministar poljoprivrede Goran Knežević, a predložio je promenu na mestima ministra kulture Bratislava Petkovića i ministarke sporta i omladine Alise Marić.

On je objasnio da je Knežević podneo ostavku zbog „afere aflatoskin“, ali je istakao da je ta afera iskonstruisana i prljava i da nijedno dete nije otrovano.

Vučić je nešto ranije govorio i o „bahatosti i osionom ponašanju nekih ministara sa rotacijama“, rekavši da traži od stranke da „danas prekine sa onima koji su se osilili na vlasti“. Kompletan govor Aleksandra Vučića možete videti OVDE.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *