ВУЧИЋ ПРЕПРИЧАО САСТАНАК С ПЕНСОМ: Рекао сам му оно што не могу да кажем јавности!

VUČIĆ PREPRIČAO SASTANAK S PENSOM: Rekao sam mu ono što ne mogu da kažem javnosti!

18 jula 2017

Iako Bela kuća nije posvetila ni toliko pažnje ovom susretu da makar zabeleži posetu srpskog predsednika, sastanak Vučića i Pensa, predstavljen je u domaćoj javnosti kao „jedan od najvažnijih za Srbiju“, a dolazi samo mesec i po dana od kako je Vučić preuzeo dužnost šefa države.

Posle sastanka sa američkim potpredsednikom, Vučić je izjavio da je veoma zadovoljan sadržajem razgovora, tonom i načinom komunikacije, temama i saglasjem o većem broju tema o kojima su razgovarali.

U direktnom uključenju u program Pink televizije, Vučić je rekao da je Pens učinio veliku čast srpskoj delegaciji time što ga je ispratio posle razgovora do kapija Bele kuće.

– Imali smo dobar razgovor, znate da ja nisam optimista… veoma sam zadovoljan tonom i saglasjem oko većeg broja tema o kojima smo razgovarali – rekao je Vučić i dodao da su odnosi u regionu bili samo jedna od tema.

Predsednik Srbiije je rekao da su se potpredsednik SAD i on saglasili da ova generacija treba da reši te probleme, da ih ne stavlja pod tepih, ako to bude moguće.

– Preneo sam mu da Srbi suštinski vide prosperitet, poboljšanje svoga položaja. Razgovali smo o tome koliko je važan mir i kakvu ulogu Srbija mora da ima u regionu. Mislim da ćemo imati značajniji priliv američkih investicija – rekao je Vučić.

Kako kaže, tema razgovora su bili i globani odnosi, kao i odnos prema Rusiji.

– Govorio sam otvoreno, bez rukavica. Rekao je u jednom trenutku da mu se sviđa što govorim otvoreno, ne birokratskim jezikom, rekao sam ono što ne mogu da kažem javnosti, nemojte sumnjati da sam štitio interese Srbije – istakao je Vučić.

– Moj posao je da Srbija ne bude suprotstavljena Americi, ali da sačuva svoju samostalnost. Moramo graditi bolje odnose sa SAD. Nisam o svemu govorio ono što bi voleli da čuju… Preneo sam da se Srbija ponekad oseća i ostavljeno i zapostavljeno, ali i poniženo – dodao je Vučić.

Na pitanje o slučaju Bitići, Vučić je rekao da je potpredsednik Pens bio toliko korektan i da ga ni u jednom momentu nije doveo u tešku situaciju, te da on nikada nije bežao od obaveza Srbije, ali je imao nameru da zaštiti naše interese.

Kao ni tokom prethodne posete, ni ovaj dolazak Aleksandra Vučića u Belu kuću nisu ispratile ni kamere, niti foto reporteri.

Razgovorima s Pensom prethodili su susreti predsednika Srbije u Kongresu.

Vučić je na početku posete rekao da u Vašingtonu očekuje važne razgovore o važnim temama za Srbiju, te da će pokušati da obezbedi vašingtonske administracije za politiku ozbiljnosti, odgovornosti i rešavanja problema na Zapadnom Balkanu.

(Tanjug, Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Vucko, ne lazi, ne lazi, ne lazi. Halo.

  2. Danko says:

    Kada vidim neki tekst sa tobom predsedniče ja čitam samo komentare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *