ВУЧИЋ: Преузимам одговорност за трагедију хеликоптера

VUČIĆ: Preuzimam odgovornost za tragediju helikoptera

17 marta 2015

0 vucic_620x0 34343Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da preuzima odgovornost za tragediju vojnog helikoptera kod Surčina, ocenivši da javnost nikada neće biti zadovoljna bez obzira na to kakva je odluka doneta.

„Šta je suština – da je neko želeo da spase dete. Iako nisam bio upoznat sa situacijom i ja bih im rekao da su me pitali, idite po dete“, rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Javnost sada traži „odgovornost i glavu generala Bandića“, istog onog kojeg je u poplavama slavila, samo zarad političkih odnosa i poena, rekao je premijer i dodao da se takve tragedije dešavaju, te da je to život i da nakon toga „treba da tugujemo, a ne da mrzimo“.

Premijer je rekao da je sa pilotima koji su stradali leteo i u nemogućim uslovima, između ostalog i u Feketić, da je Vojska i Srbija izgubila heroje i da posle takve tragedije treba da se tuguje, a ne mrzi.

Upitan da li su tačne informacije da je prvo od MUP-a traženo da pošalje helikopter po dete, Vučić je rekao da je možda traženo i od jednih i od drugih, ali da to ništa ne menja, jer je najvažnije bilo spasiti dete.

Prema njegovim rečima, javnost bi i u slučaju da se po dete nije otišlo bila nezadovoljna.

„Ne trudim se da se dodvoravam nekome, ja donosim veoma teške odluke i u tome se razlikuje ozbiljan političar od šalabajzera. Nisu me pitali, ali i da jesu rekao bih im spasite dete“, rekao je Vučić.

Upitan gde su bili ministri Gašić i Lončar, pre nego što je helikopter trebalo da sleti na surčinski aerodrom, Vučić je rekao da ne zna, ali da to nije važno, jer od toga nisu želeli da imaju političku korist, nego da pomognu detetu.

Vučić je takođe naglasio i da je Surčin najbolje mesto za sletanje.

Premijer je istakao i da se istraga vodi i da će vojska saopštiti sve rezultate te istrage, kao i da ne treba tražiti odgovor od njega zašto su pojedini mediji objavili da je helikopter sleteo.

RAZVOJ PRIVREDE, A NE NASILJE POLITIKA ZA KIM

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na godišnjicu pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, da politika Srbije i Srba na KiM mora da bude zaštita naših nacionalnih interesa, razvoj srpske privrede, a ne nasilje. Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Obrenovcu, rekao da Srbija i njen narod na Kosovu moraju da vode „najmudriju, najodgovorniju i najozbiljniju poliitku“.

„Naš odgovor nikada ne sme da bude rušenje tuđih verskih objekata. Naš odgovor nikada ne sme da bude nasilje, već zaštita naših nacionalnih intresa. Odgovor mora da bude život Srba na KiM“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Srbija mora da razvija i jača srpsku privredu i mogućnost za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini.

„Moramo da se ponašamo, ako smem to da kažem, onako kako su se neki u našem okruženju ponašali desetinama godina da bi došli do ostvarenja svojih ciljeva. Mislim da su pamet, mudrost, ozbiljnost, odgovornost, i posvećenost naši aduti, a ne bilo kakvo ratovanje ili sukobljavanje“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miško says:

    Svuda na planeti kad se neko preuzme odgovornost to učini i delom. U celoom svetu i ozbiljnim državama za male incidente i probleme podnose se odmah ostavke, smenjuju se funkcioneri, vode se postupci! U Srbiji se svi pozivaju na odgovornost i noko nikad ne odgovara. Još će da se svali odgovornost na pilote koji su poginuli, ... Žrtve ne možemo vratiti nazad, ali smene i ostavke su stvar morala i upozorenje svima da se ne igraju vatre.

  2. Vujadin says:

    Ovaj definitibno nije normalan, preuzima odgovornost, spašava keramičara i kasapina, pa dobro kad preuzimaš odgovornost ubi se kao čovek i spadsi Srbiju. Uništio si šest života u koje je država uložila 120 godina školovana i usavršavanja, da postane pilot ili doktor treba 20 godina.

  3. Matija says:

    Vucicu, trazis "muriju" najmanje 30 godina! Srecno.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *