ВУЧИЋ ПРИХВАТИО ПУТИНОВ ПОЗИВ: Председник Србије носиће слику свог деде и стајаће поред Путина

VUČIĆ PRIHVATIO PUTINOV POZIV: Predsednik Srbije nosiće sliku svog dede i stajaće pored Putina

8 maja 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv od predsednika Rusije Vladimira Putina da mu se pridruži tokom marša „Besmrtnog puka“ u Moskvi na Dan pobede.

Kako saznajemo, Vučić će tom prilikom nositi portret svog dede, kog su tokom Drugog svetskog rata ubile ustaše.

Prema našim informacijama, predsednik Srbije će tokom parade na Dan pobede takođe stajati pored ruskog predsednika Putina.

Svake godine na Dan pobede u koloni „Besmrtnog puka“ hodaju hiljade ljudi držeći u rukama transparente s portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Šteta što nije pozvao i Netanjahua na marš Besmrtnog puka, a on bi valjda nosio sliku saudijskog kralja Salmana za kog tvrde da je finansirao izbornu kampanju Netanjahua 2015 godine, Panama papiri. Saudijska Arabija i Iran su u veoma lošim odnosima i onda da li Netanjahu i zbog takvog donatora posebno napada Iran. "Blago" Palestincima - najbogatiji Arapin i musliman(?) finansira njihovog istrebitelja.

  • Mali Vuk says:

   Nosit ce sliku svoga dede? Kojega, koji mu je na papirima ili sliku bioloskog dede ???

 2. zlatko says:

  O, majko Božja!!! Šta, ugovorio je neku sliku? Ima deda veterana koliko voliš, ako ne srpskih, ima ruskih, ustupiće mu neko ko ih ima dvojicu ili više. Samo neka se ne šali glavom da uzme sliku mog dede, jer ja ću ga odmah prepoznati, a onda ću tu bruku po svom običaju razglasiti na sva zvona.

 3. Miraš says:

  Zašto je zapravo Netanjahu sada u Moskvi? Ako Donald Tramp, koji je isto predsednička lutka, objavi da SAD izlazi iz nuklearnog sporazuma s Iranom, Iran time dobija verovatno ekonomske sankcije ali i odrešene ruke da razvija svoj nuklearni program! Za koga ustvari ovaj put radi Tramp, odnosno od koga više zavisi, jer S. Arabija je najavila da ako Iran bude imao nuklearni program onda će i S. Arabija raditi na tome da ima svoj nuklearni program. Da li sve ovo kako se odvija najviše odgovara S. Arabiji? Ovo je svet gde je najveći Bog novac i pita se onaj ko daje novac, a S.Arabija je nesumnjivo bogata. Pritom ne treba zaboraviti da stabilnost dolara-petrodolara zavisi prvenstveno od S. Arabije koja ugovara prodaju nafte sa naplatom u dolarima, ali sada joj se pruža mogućnost da deo nafte koji prodaje Kini ugovara sa naplatom u juanima što Americi ne odgovara te je ovo primorava i da sluša. Da li je S.Arabija sa željom da postane nuklearna sila sada glavni igrač u poledjini svega? Ako se tako gleda onda je država Izrael tek igračka doduše veoma opasna koja je dovedena pred svršen čin, jer za Izrael se ovim ispunjavaju dva bitna uslova da baš mora da zarati protiv Irana: 1)Iran takodje može da postane nuklearna sila što Izrael već odavno jeste i dalje čekanje Izraelu se ne isplatise 2) Iran zbog vojne pomoći Siriji ima svoje baze u u blizini u susedstvu na teritoriji Sirije. Da bude zanimljivije anketirano je javno mnjenje u Izraelu u aprilu mesecu i jedna četvrtina stanovništva se izjasnila da će se odseliti iz Izraela ako Iran bude mogao da razvija nuklearni program. Šta ćeš sad Netanjahu? Jedno je pretiti i baš gadno izazivati Iran, a drugo je primati uzvratne udarce i suočiti se sa mogućim samouništenjem sopstvene države? Sve se svodi na ono: Ko drugome jamu kopa sam u nju pada.... Moderna država Izrael jeste podržana da obnovi svoju drevnu državu, ali uvek je podržavana od vodeće svetske sile najpre od V.Britanije, a zatim od SAD. Ali veliki naplaćuju i cenu svoje podrške te je Izrael uvek solidna platforma za ambicije velikih sila na B.Istoku.

  • Miraš says:

   Izrael kad je već prgav i odvažan neka izgara u ratu protiv Irana, neka propada i Iran, a u poledjini S.Arabija će da beleži rezultate.

   • Miraš says:

    Iran je takodje značajan proizvodjač nafte, pa u slučaju napada na Iran cene nafte će tek skakati što i S.Arabiji itekako odgovara.... Ovo je slična priča o medjusobnoj konkurenciji kao u EU. Francuska kao da se bori da bude glavni motor ali i vodeći povlašćeni vazal pa u SAD nastoji da izgura Nemačku sa prvog mesta. Zašto slično tome S.Arabija ne bi izgurala sve ostale sa B.Istoka, a što se tiče moćnog Zapada da ona bude prvi povlašćeni vazal?

    • Miraš says:

     Zapravo lista vodećeih proizvodjača i izvoznika nafte je promenljiva, ali skoro sve velike kompanije i države vodeći proizvodjači i izvoznici nafte će dobro da prodju, a Izrael će samo da se češe. Ne mogu da poverujem koliko su Izraelci ovaj put glupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *