ВУЧИЋ: Приштина не жели ЗСО, дошли смо до зида! Сад је крај свега!

VUČIĆ: Priština ne želi ZSO, došli smo do zida! Sad je kraj svega!

2 maja 2023

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon završene nove runde pregovora između Beograda i Prištine da je jasno da Priština ne želi da ispuni obavezu od pre 10 godina.

– Rekao bih da sam veoma zabrinut, jer po ključnom pitanju, pitanju formiranja ZSO, jasno je da Priština ne želi da ispuni obavezu. Meni je jasno, došli smo do zida. Bilo je jasno od trenutka kada je predstavljen nacrt statuta ZSO – rekao je Vučić.– Jedva smo došli do treće tačke, a to je posle sramnih izbora na severu KiM, EU je izašla sa svojim predlogom, ja sa svojim, Priština je i to odbila. Nadam se da će do naredne runde, 18., 19., 20. biti reakcije nekih drugih inače smo u ćorsokaku – rekao je Vučić.

Izrazio je nadu da će razgovori biti nastavljeni.

– Ili će se prihvatiti dogovoreno 2013. i 2015., ili je kraj svega. Upozoravao sam na ovo od samog početka i znao sam da to ide u tom smeru. Nastaviće se dijalog, ali biće mnogo teže. To donosi nespokoj, tome se raduju i ekstremni Albanci i ekstremni Srbi – poručio je Vučić.

Istakao je da ne vidi rešenje u ovom trenutku.

– Pošto ga niko od nas četvorice za stolom nije video, razišli smo se – rekao je Vučić.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. michael pan says:

  Seri, seri moj labude beli ...

 2. Ivan Grozni says:

  Popusio si glupane.sve si dao za jednu hemijsku olpvku i 0drzanje na vlasti Sad su svi drugi krivi, samo ti nisi. Malo sutra.Tvoja patetika nas vodi u propast.Dali ste TI I TVOJ PAJTOS PORFIRIJE makedoncima srpske crkve i manastire a sad i nase manastire na KIM Albancima. Ne zaboravi da je CRKVA ziva crkva tj. NAROD. Kad svi odu sa KiM nece vise biti SPC na tim prostorima. Dzaba ti istorija i kukumavcenje kad si sve IZDAO i prodao.

 3. Gagi says:

  "Ekstremni Srbi", vrlo cudna formulacija nekadasnjeg "Radikala". Verovatno bi nam bilo mnogo bolje da smo smireni i uzdrzani komunisti koji gledaju i odobravaju razvaljivanje svoje dedovine. Njihova maksima je bila: Mala Srbija je dovoljna zbog mira i prosperiteta. Cijeg prosperiteta, mozda ovih komunistickih kapitalista koji su razorili Srbiju uzduz i popreko. Pokusaj podele KiM, naravno da nece uspeti. Oni koji su nekada svesno i namerno zbog svog licnog interesa u Srbiji dozvolili da se instalira pokrajina, sada o tome resavaju u "nasu korist". Nema od toga NISTA, sve je to zaludjivanje naroda i trosenje njegovog mentalnog resursa i vremena. Neki drugi ljudi u nekim drugim politickim okolnostima to mogu da rese i srede, ovi aktuelni, NIKADA.

 4. persida says:

  Bravo Vuckola, zajebavaj glupe Srbe jer bolje nisu ni zasluzili.

 5. sanja says:

  O dobro jutro, pa Pristina to nikad nije ni zelela, preporucujem Vam da pijete preciscenu vodu iz Nobel uredjaja, da Vam se razbistri glava i da shvatite da Pristina to uopste ne zeli....

 6. Filip says:

  To je mogao odmah da zna, a cena je da je predao sve šiptarima. Kao za dobrobit i mir.

 7. Milutin says:

  Ma šta ko kazao ili mislio ili priznavao, činjenica ostaje da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Neka se informišu u UN. Sada, pošto privremene okupacione vlasti u Prištini neće da formiraju SZO gde je većinsko srpsko stanovništvo, Srbija treba da iznese na sto ponudu da opštine sa većinskim albanskim stanovništvom u Srbiji mogu u okviru Srbije da formiraju svoj SZO. I imaće u tome podršku Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *