Вучић признао да је против Брнабић и део Србије и део СНС

Vučić priznao da je protiv Brnabić i deo Srbije i deo SNS

20 juna 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za podršku novoj vladi potrebna stabilna većina, a ne da zavisi od toga da li će neka stranka jedan dan tražiti nešto, da bi sutra mogla da kaže da li ta većina postoji.

„Tražio sam da imamo jasnu i nedvosmislenu većinu, da ne zavisimo od jednog poslanika i toga da li će on doći u Skupštinu ili ne”, rekao je Vučić novinarima u Pančevu, ističući da ne želi „Vladu koja će da šepa od sednice do sednice”.

Predsednik Srbije je rekao da je razgovarao sa predsednikom PUPS-a Milanom Krkobabićem, da će razgovarati i sa ostalima sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i da očekuje 129, ili pomenutih 128 glasova za.

„Pokušaćemo da napravimo da Brnabić ima stabilnu većinu i nastavi sa reformama” rekao je Vučić.

Vučić je pozvao lidera JS Dragana Markovića, i kao predsednik države i kao predsednik SNS, da još jednom razmotri svoju odluku da neće glasati za izbor Brnabić.

Objasnio je da je na sastanku sa poslancima naprednjaka tražio da za podršku Ani Brnabić sami imaju stabilnu većinu.

„Imali smo 131 izabranog poslanika na našoj listi, dvojica su napustila naše redove sa Velimirom Ilićem. Dakle, trebalo bi da imamo 129. Rekao sam da većina neće biti stabilna ako ne budemo imali 127, 128 ili 129, a sve što dođe preko toga je u redu”.

Prema njegovim rečima, većina od 126 poslanika je „mnogo više od matematike”, znak da imate podršku za to što radite.

Naveo je da se na sastanku s poslanicima javilo osmoro poslanika da govori, a troje od njih bilo je protiv.

Ali, rekao je, i oni će glasati „za”.

Vučić je naveo i da je zahvalan lideru JS Draganu Markoviću Palmi, a na pitanje zašto su oni odbili da glasaju za Anu Brnabić rekao je: „To morate da pitate njih”.

„Razumem njegovu politiku, deo Srbije se tome protivi. Marković je uvek pokazao želju da zaštiti interese države, pozvaću ga više puta pre donošenja konačne odluke da se izjasni u korist Vlade Srbije. Neka razmotri svoju odluku”, rekao je Vučić.

Rekao je da je razgovarao sa Milanom Krkobabićem iz PUPS.

„Najneizvesnije je bilo sa SNS”, istakao je on.

To je, rekao je, velika stranka sa ljudima koji imaju i različita gledišta po nekim pitanjima.

„Bilo je i onih koji su rekli da im je teško da tako nešto prihvate, ali da veruju mojoj proceni”, dodao je Vučić i istakao da je, što je poznato njegovim partijskim kolegama, da je tri puta merio pre nego što je doneo odluku.

Vučić o ćutanju saradnika i partnera na napade na njega

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu ne smetaju medijski napadi koji se vode protiv njega, ali je istakao da je svojim saradnicima iz stranke i koalicionim partnerima poručio da im „sklanjanje sopstvene zadnjice” ne donosi poene.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše ćutanje svojih saradnika iz SNS i koalicionih partnera kada je reč o medijskim napadima, rekao da je zbog činjenice da je pred njima budućnost pokušao da ih nauči da „sklanjanje sopstvene zadnjice ne donosi poene”.

„Narod voli ljude koji se bore, koji imaju principe. Poštuju i one koje ne vole, ako imaju principe i za to se bore”, rekao je Vučić, dodajući da je lakše skloniti se u zavetrinu, nego boriti se.

On je naglasio da samo sam sebi može da ukalja obraz, a ne neko drugi.

Izrazio je nadu da će „neki ljudi” početi da razumeju da ne biraju snaje i šurnjaje za predsednike i premijere, već da biraju borce, „jer će oni da rade nešto drugo, za razliku od običnog čoveka”.

Kada je reč o medijskim napadima, Kurira posebno, Vučić je rekao da ga to ne zanima i da je spreman na to da je za neke unapred „kriv za sve”.

„Kako su rekli, Dinkić će da mi bude kandidat za gradonačelnika. Pa, dobro, pobedili su unapred, kao i uvek. Ne znam šta sam još uradio, nekog sam ubio…„, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da narod sve zna, da građani sve vide i da mu se čini da sve odlično razumeju.

„Ne pada mi na pamet da podležem bilo kakvim ucenama. Nisam popuštao ni pred mnogo većim pritiscima i nisam nimalo uplašen. Radite kako god hoćete i šta hoćete”, rekao je Vučić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Protiv brnabićke je sva zdravorazumska,domaćinska i porodična Srbija.

  2. Bulova says:

    Kad se vrate Srbi u Krajinu onda može i brnababić da bude poslanik i ništa više. Da je ovo neka srbska država naterali bi i nju i eve ove posle 1944-te k (titova i komunjarska banda), pa je najurili u kurvatsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *