ВУЧИЋ ПРИЗНАО: Набавка вакцина постаје немогућа мисија!

VUČIĆ PRIZNAO: Nabavka vakcina postaje nemoguća misija!

23 januara 2021

Danas smo imali težak dan, kada je nabavka vakcina u pitanju. To postaje gotovo nemoguća misija – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Vučić kaže da država radi sva što može po tom pitanju i da su i Brnabić i on imali niz razgovora sa proizvođačima.– Nama će vakcina protiv korona virusa biti potrebna narednih nekoliko godina, pre nego što se pronađe lek. Mi moramo i infrastrukturni deo da završimo, da napravimo fabriku koja kod nas može da je proizvodi. Naučio sam da solidarnost postoji, ali svi brinu najpre o sebi „kada doteraju cara do duvara“ – dodao je on.

Podsetio je da „Fajzer“ svima smanjio isporuku na pola, pa tako i Srbiji i dodao da se u Evropi prekida imunizacija u nekim zemljama upravo zbog toga.

Ponovio je da preko Poljske treba da stigne 800. 000 vakcina AstraZeneke, kao i da razgovara se direktno i sa Džonson i Džonson kompanijom i sa Modernom, koja bi se očekivala na jesen kada će uslediti drugi krug vakcinacije, koji je veoma značajan, jer će i tada to biti spas za nastavak života.

(direktno.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. sasulja says:

  Pa some jedan,zasto ne pokrenes proizvodnju ruske vakcine,kad ti Rusi nude tehnologiju?

  • Peđa says:

   A gdje,u željezari Smederevo?

 2. Kosovac says:

  Ala će da zaradi Svetska Zdravstvena Organizacija. I njena farmaceutska mafija. Cena vakcine će se formirati po tržišnim zakonima ponude i potražnje.

 3. Ivana says:

  Evropa naglo prekinula vakcinisanje otrovima ujkani cepili par ljudi reda radi a izdajnik poklonio Srbe za pokusne kuniće pa udri otrovima ko preživi pričat će. Glup i kukavan narod i dalje ćuti sve moj do mojega bednici i kukavice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *