ВУЧИЋ ПРИЗНАО: Очекујем подршку Русије

VUČIĆ PRIZNAO: Očekujem podršku Rusije

4 maja 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

U svakom slučaju, rekao je Vučić, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

Kako je ocenio, Gutereš je pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN svojom nepristrasnošću i odgovornošću i podvukao da je to važna vest jer je zaista osudilo ponašanje kosovske policije i doprineo time razrešenju svega što se desilo Kosovskoj Mitrovici.

Naša pozicija nije laka, ali nastavićemo da se borimo, naglasio je Vučić.„Pred nama je period od narednih nekoliko meseci koji će biti svakako odlučujući i biće težak za našu zemlju i narod“, upozorio je Vučić.

Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske, istakao da ćemo pokušati da dođemo do kompromisnog rešenja“, ali se, kaže, plaši da „mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka“.

„Na nama je da ne donosimo odluke na prečac“, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti šta se srpskom narodu nudi, da ćemo to sagledati i onda donositi odluke važne za budućnost našeg naroda, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

„Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo“, primetio je Vučić.

KOMENTARI4 komentara

 1. slobo says:

  Ma nemas ti ba pojma zapleo si se ko pile u kucine .Nije zvaka za seljaka .

 2. slobo says:

  Ma nemas ti ba pojma zapleo si se ko pile u kucine .Nije zvaka za seljaka .

 3. Edmond Dantes says:

  Podrsku za izdaju?

 4. joca says:

  ma pustite bre coveka, nije lako Vucicu da se snalazi u takvoj neizlaznoj situaciji on mora da prica, on barem nije nikoga niti izdao niti je nasu svetu zemlju prodavao, kao sto je to Zoran Djindjic radio, a i ne uvlaci nas narod u ratu u kojem se gine i gubi. On nije Prodao Kosovo niti bilo sta Srbsko a Draskovic kome su Srbi tolko verovali, prodao bi svakog Srbina pa i svojega brata da bi se uvalio u fotelju. Ni ja vise ne verujem nijednom politicaru, ali da budem iskren ni nasem narodu, jer i nas narod se dosta pokvario i izgubio veru u pravdu i Boga, brat bi brata prodao, to nije lepo, trebali bi da budemo slozni i pametni da radimo da bi nesto imali i sami sebi doprineli a ne da optuzujemo bilo koga. Ne treba nama nicija pomoc, vec sloga i posten rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *