ВУЧИЋ: Прошла су времена када независне и слободне државе неко може да уцењује

VUČIĆ: Prošla su vremena kada nezavisne i slobodne države neko može da ucenjuje

23 juna 2022

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros na Samit EU – Zapadni Balkan u Briselu. Sastanak lidera EU i šest partnera sa ZB u Evropskom savetu, a Srbiju će predstavljati predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić po dolasku na Samit odgovorio je na pitanja novinara.



– Prošla su vremena kada nezavisne i slobodne države neko može da ucenjuje. Mi smo ovde došli kod prijatelja. Verujem u evropsku budućnost i Srbije i regiona. Zajedno ćemo se sa našim prijateljima iz regiona boriti za tu evropsku budućnost, ali poštujući sebe. Zajednički možemo nogo toga da uradimo. To da smo uplašeni i to da smo mi mnogo mali, a neki mnogo veliki, to ostavite, to su priče za malu decu. Severna Makedonija je nama bratska zemlja. Mi ništa od vas ne tražimo i ne očekujemo, samo da ubrzano razvijamo naše prijateljske i bratske odnose i verujem da ćemo uvek i na evropskom putu i na svim drugim putevima biti zajedno – rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara predsednik je ponovio stav da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da podržava i teritorijalni integritet Srbije, a što kako navodi nije stav mnogih država.

– Mi smo uvek za napredak svih balkanskih zemalja na evropskom putu – poručio je Vučić.

Na pitanje da li očekuje kritike od toga što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kaže:

– Očekivao, ne očekivao, dobiće odgovor.

Na pitanje kako gleda na izjave hrvatskih zvaničnika da „Srbija više ne može da sedi na dve stolice“, predsednik je rekao:

– Srbija sedi na svojoj stolici.I nisu vaš premijer i vaš predsednik ti koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva. Čestitam im na tome što bi voleli da vode politiku Srbije, jer to pokazuje naš značaj i želim im sve najbolje.

KOMENTARI



9 komentara

 1. Milutin says:

  Kakvu Evropu očekuje da vidi na kraju evropskog puta. Ovakvu, kakva je sada? Ne, hvala lepo. Onako kako je zamišlja i za koju se bori Orban? Da, možda. Ili možda onu na trećem putu?

 2. Zoran says:

  Nezavisne i slobodne drzave nikad nisu mogle biti ucenjivane. Hahahaah

 3. hrvacki papak says:

  Fino im je odbrusio ali sa zapadnom stokom treba ne fino nego kako Rusi konačno rade-bez respekta.

 4. Gagi says:

  Ziva istina, sa okupiranim drzavama je situacija nesto drugacija. U ovim drugim drzavama, ministri sa laznim diplomama mogu da orgijaju do mile volje. Ako bilo ko poznaje bar portira u nekoj okupatorskoj ambasadi,lagodna drzavna pozicija mu je osigurana i vecna, bar dok su oni ovde.

 5. Bor says:

  Znači srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali zbog cene gasa ne može da uvede sankcije? Joj srbi, pa šta drugo i očekivati od naroda, koji je izmislio " Ona bi jeb... ali da ji ne uđe "

 6. Luka says:

  Uvek je ogavan. I kad nas pljuje i kad nas izdaje i kad nas havali i kad nas brani i kad se razmece i kad se gica. Njegovoj ogavnosti i ljigavosti nema kraja. Malj u glavu. I to ce biti cin milodrdja jer je zasluzio mnogo goru smrt.

 7. Rista Bre says:

  Vučić jeste ljigav, ogavan i...ma odvratan. Ta ljigavost Vučića je do sada spasila Srbiju od po nas sigurno tragičnih sankcija i novog još tragičnijeg bombardovanja. Naravno da ima mnogo prljavo izvučenih darova koje je Vučić morao dati Zapadu, njihovim kompanijama i Olbrajtovoj, a te "darove" pojedini Srbi ne mogu, a i neće, ni da shvate ni da prihvate. Već je očigledno da se Svet menja zahvaljujući Ruskoj operaciji u Ukrajini, pametnom anti sankcionom politikom Rusije, stavovima Kine koji su sve jasniji, podrškom Indije takvim promenama i još trećine država Sveta. Stvara se zapadni antiblok. Kada bi neko pitao pre 10 godina, kada će se Srpska pozicija poboljšati, svi su znali da kažu "Pa onda kada se neko uspešno suprotstavi Zapadu i kada dođe do promene današnjih hegemonističko imperijalnih pritisaka Zapada, a dotle treba izdržati" Srbi, jesmo li izdržali? Jeste bilo skupo ali svaka druga varijanta bi bila ne samo skupa nego i preskupa i tragična po Srpski narod. (Nema veze što ne volite Vučića, ne volim ga ni ja, ali ljubav u ovom slučaju nije nikakvo merilo. Mošte ga srati, pišati, pljuvati ali pod prozor i ne možete i ne treba da mu se poserete. Danas ste tu gde vas Vučić doveo svojom ljigavošću bez bombardovanja. Šta je po vama trebao da uradi? Da napadne KiM vojno da bi vi bili zadovoljni? Pa tamo je jedna od najvećih američkih vojnih baza na Svetu i posle "vojno baznog" ravnanja Srbije, vi bi izašli na trgove srpskih gradova i kao olinjale džukele tražili da se Vučić preda Hagu i da ga tamo ubiju. To ste već jednom uradili i sigurno niste zaboravili. "Dakle, ne serte!(Fala vi na pažnji, moji lepi i pametni Srbi! Nećete se vi naljutiti na vašeg Ristu zbog ovih reči, jer svi duboko u sebi osećate da je to ili baš tako, ili skoro tako, samo eto, ne sviđa nam se! Ni istina ni stvarnost u kojoj smo!)

  • VUK says:

   risto ja ga nepodnosim jos kad je bio u radikalima al svaka mu cast za neke stvari koje je uradio za srbiju a iskreno drazi mi je on od zutih lopova iako ocima nemogu da ga gledam

 8. rale says:

  Srbija je zaista nezavisna od vlastitog naroda i slobodna da se samouništi, ako gledamo stanje stvari u Srbiji. Što se tiče Vučića,švabske pudle, on ni na pišanje bez švabske dozvole ne smije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *