ВУЧИЋ: „Прво Косово, па Русија, па владавина права“

VUČIĆ: „Prvo Kosovo, pa Rusija, pa vladavina prava“

12 avgusta 2017

(foto: Youtube printscreen)

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne deli stav Dejvida Mekalistera da je vladavina prava ključna oblast za napredak Srbije na putu EU.

Vučić se sa predsedavajućim Komitetom za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom sastao u vili „Mir“.

„Ključno pitanje je Kosovo, a drugo ključno je odnos Srbije prema Rusiji, a ne vladavina prava, mada zapadni političari to uvek ‘izvuku’“, rekao je Vučić novinarima u zajedničkom obraćanju posle razgovora sa Mekalisterom i ukazao da, recimo, niko iz EU ne pita ko će, na primer, biti šef Agencije za borbu protiv korupcije.

Predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanje šta ga najviše brine po pitanju vladavine prava, rekao da su ključne oblasti na putu ka EU tiču Kosova i Metohije, potom spoljne politike i tek potom vladavine prava, a da ga „glava najviše boli“ po pitanju odnosa Beograda i Prištine.

„Samo Srbija ima Poglavlje 35. Zato je i važan naš interni dijalog o Kosovu i Metohiji, jer, dok nema napretka u odnosima po tom pitanju, nema napretka na putu ka EU“, rekao je Vučić.

„Niko nas ne pita ko će biti šef Agencije za borbu protiv korupcije“, primetio je predsednik , nastojeći da ilustruje ocenu da nije vladavina prava ta koja se vidi kao ključna za napredak Srbije ka EU.

Podsetio je da neke zemlje članice EU , naročito 2007, poput Bugarske i Rumunije, nisu bile spremnije za članstvo nego što je to sada Srbija.

„Ali, to je stvar EU“, rekao je i istakao:

„Ja, međutim, ne vidim drugi put za Srbiju do puta u Evropsku uniju“, zaključio je Vučić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Jovan says:

    To redosled koji. je krenuo od 2000. Prvo ubijanje Milosevica, pa generali, onda Kosovo, posle Rusiju otkacti, sledi Vojvodina( Milosevic privremeno sprecio plan cepanja SFRJ na 8 kolonija), slede Sandzak i Presevo, .... Kada sve to bude. zavrseno mozda budemo clanovi EU oko 3000. kada ne bude bilo ni jednog Srbina, a ni Srbije. Mekkalister je podmuklo englesko-shvabsko cuko( kao i svi izaslanici nato -eu) koji dosao da zavrce nam usi i u zdrav mozak ....

  2. slobo says:

    O Vucicu ne treba trositi rijeci vise .Jednostavno ne kvalifikovana osoba za posao koji radi .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *