ВУЧИЋ ПУТУЈЕ У МОСКВУ НА САСТАНАК СА ПУТИНОМ: Решава се питање Руско-српског хуманитарног центра!?

VUČIĆ PUTUJE U MOSKVU NA SASTANAK SA PUTINOM: Rešava se pitanje Rusko-srpskog humanitarnog centra!?

24 novembra 2017

Zamenik predsednika Saveta Ruske Federacije Iljas Umahanov najavio za dnevnik „Izvestija“ mogućnost da pitanje Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu bude rešeno tokom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina u Moskvi.

Status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu mogao bi biti rešen u decembru tokom posete Aleksandra Vučića Moskvi, najavio je Umahanov, prenosi Politika. Umahanov je za ruski list „Izvestija“ izjavio da bi predsednik Srbije Vučić na sastanku sa ruskim predsednikom Putinom mogao da saopšti odluku da će RSHC konačno dobiti diplomatski status koji Moskva traži.

O statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra, koji je odavno trn u oku SAD, razgovaralo se i tokom posete Srbiji predsednice Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko.

Kako je preneo Tass, Matvijenko je istakla da se nada da će predstojeća Vučićeva poseta planirana za 19. decembar dati novi podsticaj razvoju rusko-srpskih odnosa, jer će se tom prilikom potpisati veliki broj dokumenata o bilateralnoj saradnji, koji su u pripremi.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Ako Putin ne moze da naredi Vucku nego sa njim mora da razgovara, onda je to kraj price i svih iluzija o Putinu.

  • padre says:

   Boli njega đoka za Vučića, a ti , neznam, kakve si to iluzije imao o Putinu, da će da digne treći ustanak Srba?Jedino mi je u celoj situaciji malo žao tebe, koji već toliko godina boriš za Srbiju sa kojekakvim komentarima,a uspeha nemaš.

 2. Nato Traži Pampers NTP says:

  Volođa uradi nešto za nas, izvuci mu uši!

 3. Stevan says:

  E moj Vladimire sa kime ti razgovaraš...? Trgovac te laže sa osmehom, Žena laže suze prosipljući, Niko krupno ko vučić ne laže ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *