VUČIĆ: Razgovaraću i sa Đilasom

VUČIĆ: Razgovaraću i sa Đilasom

17 marta 2014

ALEKSANDAR_VUCIC 1232Očekujem da me predsedništvo stranke u narednim danima ovlasti da započnem konsultacije sa potencijalnim partnerima za buduću vladu. Nemamo vremena za gubljenje i želimo što pre da formiramo odgovoran ministarski tim koji će započeti neophodne reforme.

To je u ponedeljak, za „Novosti“, poručio lider naprednjaka Aleksandar Vučić, dan posle apsolutne pobede njegove stranke na republičkim i beogradskim izborima.

Sa kim ćete najpre pregovarati i može li Srbija da dobije široku koaliciju, iako i sami imate većinu da formirate kabinet?

– Volja naroda je bila takva da ne zavisimo od matematike, ali nam je cilj da razgovaramo sa svima koji žele da Srbija ide napred i koji joj žele dobro. Dakle, otvoren sam za razgovore sa Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom, Borisom Tadićem, kao i sa predstavnicima nacionalnih manjina. Ne bih isključio mogućnost da više stranaka uđe u novu vladu. Želim dogovor oko ključnih državnih i nacionalnih ciljeva, jer se nikada nisam bavio sitnim kalkulacijama.

Znate li već imena ministara?

– Nije bilo reči o konkretnim imenima. Mada, ne krijem da sam zadovoljan učinkom Lazara Krstića i Nikole Selakovića, koji su zaslužili da budu i u novoj vladi. U narednim danima biće sastavljeni plan i program vlade sa kojim će se izaći pred parlament. Fokusiraćemo se na četiri grane: automobilsku industriju, poljoprivredu, IT sektor i građevinarstvo i na žestoku borbu protiv nezaposlenosti. Tu je i usvajanje paketa reformskih zakona, najkasnije do 15. jula. Siguran sam da će ljudi već krajem 2014. moći da osete boljitak.

KOMENTARIJedan komentar

  1. nina says:

    Lazi lazo da se veselimo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *