ВУЧИЋ: „Разговараћу са Путином о С-300“

VUČIĆ: „Razgovaraću sa Putinom o S-300“

27 marta 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Premijer Aleksandar Vučić je u Moskvi rekao da česti susreti sa ruskim zvaničnicima pokazuju da Srbija i Rusija imaju dobre odnose i dodao da se oni unapređuju.

Trudimo se da pronađemo nove modele za uspostavljanje više oblika saradnje sa Rusijom, rekao je Aleksandar Vučić.

Premijer je, uoči sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji i da ne želi da pripada nijednom vojnom bloku.

„Ljubomorno čuvamo našu vojnu neutralnost“, rekao je Vučić, koji je danas doputovao u Moskvu.

„Srbija ne pripada nijednom vojnom bloku, važno je da budemo snažni da zaštitimo narod“, rekao je premijer za RTS.

Naglasio je da su susreti sa predstavnicima najvećih svetskih sila, u situaciji kada se predstavlja mala zemlja, veliki izazov i velika stvar za tu zemlju.

„A za to je zaslužan naš narod, dobri ljudi koje predstavljam. Posebno se osećate kada imate priliku da zastupate svoju zemlju“, rekao je Vučić.

Istakao je da će se tokom njegove posete Moskvi razgovarati o političkim, ekonomskim i drugim značajnim temama, a posebno o vojno-ekonomskoj saradnji, vojno-tehničkoj, kao i saradnji u oblasti kulture.

Upitan o tome kada će šest migova i 60 oklopnih vozila doći u Srbiju, Vučić je rekao da to zavisi od toga da li će ruski predsednik Vladimir Putin potpisati ukaz o vojno-tehničkoj saradnji, koji je, kako je ocenio, za nas povoljnija varijanta nego ukaz o poklonu.

Ističe da Srbija ne misli da ratuje i da napada, već da samo štiti svoju teritoriju.

„Nekoliko puta sam obećao da moramo da zaštitimo svoje nebo i zaštitimo svoju teritoriju. Naš narod ne mora da brine“, rekao je Vučić i istakao da niko više neće moći da napada ni našu zemlju ni naš narod.

Naveo je da će sutra razgovarati i o sistemu S-300, koje je, istakao je, takođe defanzivno oružje.

„Preduzimamo sve mere da zaštitimo naše stanovništvo“, naglasio je premijer.

KOMENTARI2 komentara

  1. Pero Joksimovic says:

    Imam utisak dojma da će drug Vladimir Vladimirovič Putin, posle ovog susreta sa VAV (Veličanstvenim Aleksandrom Vučićem) steći državničko i duhovno prosvetljenje, nakon čega će povesti Rusiju u zagrljaj bratskog evroatlantizma i otići u političku i državničku penziju. Mladi VAV, kao perspektivni kadar EU, NATO i SAD će, verovatno, za dobrobit Rusije, V.V. Putinu umanjiti penziju za nekih tričavih 75%.

  2. Trifun says:

    Samo S-300 ili s-400 ako ga nabavi, ce ga spasiti gneva srpskog naroda. I mog licnog!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *