Vučić razgovarao sa Krstićem, novim ministrom finansija?

Vučić razgovarao sa Krstićem, novim ministrom finansija?

14 avgusta 2013

Krstic VucicPRVI potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio je za „Novosti“ da se u utorak u Vladi Srbije sastao sa Lazarom Krstićem (29), diplomcem sa Jejla, sa kojim je razgovarao o mogućem angažmanu na mestu ministra finansija.

Da je sa Krstićem postignut dogovor, Vučić nije potvrdio, ali se može zaključiti da su ovi razgovori u završnoj fazi sa velikim izgledom da Krstić postane deo tima u Nemanjinoj 11.

Prema nekim informacijama, Lazar Krstić je skenirao čitave finansije Srbije, a potom je predložio vicepremijeru Vučiću mere koje bi, prema njegovom mišljenju, dovele do velikih pomaka u domaćoj privredi.

Krstić koji, inače, živi i radi u Njujorku, a rodom je Nišlija, posle razgovora sa liderom SNS otputovao je kod rodbine.

Kao što su „Novosti“ već pisale, Krstić je kao đak generacije maturirao u gimnaziji „Bora Stanković“, a zatim je primljen na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju. 2007. godine je diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije i započeo karijeru u konsultantskoj kući „Mekinzi“, gde i danas radi kao finansijski ekspert.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *