ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА МЕРКЕЛОВОМ ТЕЛЕФОНОМ! Ево о чему су разговарали

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MERKELOVOM TELEFONOM! Evo o čemu su razgovarali

9 jula 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kancelarkom Savezne Republike Nemačke Angelom Merkel o situaciji u regionu i migrantskoj krizi.

Predsednik Vučić je rekao kancelarki Merkel da smatra da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto puta Niš – Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan i zamolio je da svojim autoritetom i ugledom ubrza realizaciju tih projekata. On je posebno izdvojio Regionalnu ekonomsku zonu kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i celog regiona, jer bi na taj način privukli više investicija i ubrzali protok ljudi, robe, kapitala i usluga.

Dvoje sagovornika su o regionalnoj saradnji razgovarali uoči Samita Berlinskog procesa u Londonu, kako bi sagledali moguće rezultate Samita i njihovu primenu na Zapadnom Balkanu u cilju unapređenja saradnje u regionu. Predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik i kancelarka razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je razgovor neophodan i da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Predsednik Vučić i kancelarka Merkel razgovarali su i o migrantskoj krizi, kao i o merama koje je Srbija preduzimala i preduzima, kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju.

KOMENTARI2 komentara

  1. Smerč says:

    Da draga... Da draga... Ma ti si moja Kancelarija jedina, pile moje und klajne krafn aus Berlin gekomen...

    • rajko says:

      Uf, konacno malo poezije na ovim stranicama. Nista coveka ne moze da oraspolozi kao poneka nezna rec. Iako ne razumem ovaj singapurcanski uspeo sam da shvatim sta je pesnik hteo da kaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *