ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПОМОЋНИКОМ ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА САД

VUČIĆ RAZGOVARAO SA POMOĆNIKOM DRŽAVNOG SEKRETARA SAD

18 decembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o situaciji u regionu, a posebno o odnosima Beograda i Prištine.

Američki zvaničnik Mičel je rekao da je od presudnog značaja da se prevaziđu tenzije i da je dijalog jedini način da se nađe rešenje za pitanje odnosa Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija uvek želela mir i očuvanje stabilnosti, kao i postizanje kompromisnog rešenja, te da će njeno delovanje i u budućnosti biti usmereno ka istom cilju.

KOMENTARI12 komentara

 1. trikornjanin says:

  Ja do sada nigde nisam procitao da su Jevreji u Drugom velikom ratu isli kod Hitlera sa predlogom da ukine smrtnu kaznu u logorima.

 2. Miraš says:

  Sad mora da su data neka američka obećanja, a znamo kako ona brzo izluftiraju.

 3. Becki konjusar says:

  Taj je bitan ko da je razgovarao sa mojom pokojnom babom Martačom.

 4. Deda Micko says:

  Lupaj Vucko, samo uskoro neces imati dobos.

 5. Gizmo says:

  PREDSEDNIK SA POMOCNIKOM. SRAMOTA... STA RECI ZA AV. OSIM AV AV. TRAMPU DATI POMOCNIKA.... PA NA ISTOJ RAVNI. DOKLE DA SE PONIZAVA OVAKO, A OVAKO PONIZAVA SRBIJU. POMOCNIK ZOVE.... POMOCNIK SE JAVI.

 6. Milica says:

  Danijel Server, isto trećerazredni lik iz SAD (profesor na predmetu upravljanja konfliktima na Univerzitetu „Džons Hopkins”), sada kaže: Devedesetih godina SAD su mislile da su Kosovo i BiH važni, i dodaje da trenutno za administraciju u Vašingtonu Balkan nije prioritet, kao ni mnoga druga mesta u svetu. „Sa usponom Kine i Rusije, koja nam pravi probleme na mnogim mestima u svetu, više nam nije prioritet Balkan. Bliski istok je važniji, ali čak ni on nije toliko važan, koliko neke druge stvari”, rekao je Server. ... PA ŠTO SU SE SAD TOLIKO UŽURBALI, AKO IM KOSOVO NIJE VIŠE TOLIKO VAŽNO? Izgleda da sada najviše se boje jačanja Rusije i Kine i da će mnoge novosvojene teritorije zbog toga izgubiti, zato žure da bar završe ovo što je sitnije: Kosovo, Makedoniju, itd.

 7. Milica says:

  Mark Baskin (profesor na Američkom univerzitetu na Kosovu i Metohiji) „SAD nisu tako beskonačno moćne kao ranije”, i dodaje da bi se rešio neki konflikt u svetu treba više od SAD i EU, odnosno potrebno je uključivanje novih faktora. „Najvažnije za Kosovo je članstvo u UN, ali čak i ako Srbija prizna nezavisnost, to im neće obezbediti članstvo, jer ne znamo šta će uraditi Rusija ili druge nacije”, rekao je Baskin. - DA LI JE ZATO TAČI U PARIZU IMAO OBEZBEĐENO MESTO BLIZU PUTINA? DA SE TAČI OBEZBEDI, DA MU NA KRAJU RUSIJA NE ZASMETA. ŠTO JE SIGURNO SIGURNO JE > SRBIJA NE TREBA DA PRIZNA KOSOVO!

 8. Milica says:

  Danijel Server: „Sve države su pre rata u bivšoj Jugoslaviji bile blizu da postanu članice EU, ali desili su se ratovi. Nakon završetka ratova, dobar napredak u evrointegracijama regiona bio je do finansijske krize 2007. godine, koja je razočarala sve te zemlje”. Zatim kaže da su se kasnije pojavili i problemi vezani za izbegličku krizu, Bregzit, te da je izgledalo kao da će se Evropa pretvoriti u Balkan, a ne da Balkan postane deo Evrope. „Posledice su se odrazile na zemlje EU i zemlje Balkana – nefunkcionalnost BiH je postala sve vidljivija, prestao je proces normalizacije odnosa Srbije i Kosova, dok je makedonsko-grčki spor na dobrom putu da se reši”, kaže Server. Server smatra da je probleme na Balkanu i u Evropi Rusija iskoristila za svoje interese i kako bi zemlje regiona dodatno udaljila od EU. Pitanje je, kaže, da li Zapad ima snage da završi i pomogne tim zemljama da se priključe EU i NATO, što je, po njemu, plan A za rešavanje kriza na Balkanu, dok plan B i ne postoji. Server je naveo da je predlog o razgraničenju, kao rešenje u odnosima Beograda i Prištine, „užasna ideja”, ali pokazuje da Srbija nema nameru da ikada više upravlja Albancima na KiM. Takođe, dodaje da ideja o razmeni teritorija ugrožava BiH i Makedoniju i daje mogućnost Rusiji da ostvari svoje ciljeve u Gruziji, Moldaviji i Ukrajini. .... Povodom "ratovi su se desili" - ratovi se ne dešavaju spontano, nego bi ste uveli haos i ratove sa ciljem da uništite JNA vojsku bitno drugačiju od natovske i da ceo prostor zdrobite u male državice sa kojima se lako upravlja. Zatim vidi se da se kod njih u SAD sada razmišlja veoma ugroženo i čak glupo - šta će ili šta bi mogla da uradi Rusija. Ah, ta Rusija! Rusija svoje ciljeve u Gruziji ostvarila je u skladu sa međunarodnim pravom, to nije kopija ili nagodba sa onim što Zapad sprovodi na Balkanu. Krim je jedinstven slučaj, on se ne može porediti ni sa jednim slučajem na Balkanu. Šta će dalje biti sa Ukrajinom i Donbasom to ne znamo. Možda će na izborima u Ukrajini pobediti takva ličnost koja će popraviti odnose sa Rusijom i dovesti Ukrajinu u normalno stanje. To bi baš bila baš dobra medicina, nakon širenja zapadnih laži i otrova po Ukrajini.

  • Posmatrac says:

   Milice ima li jos sta je ovaj srbomrzac rekao, molim te?

   • Milica says:

    Iscepkala sam u više delova tekst "Server: Izgledalo je da će se Evropa pretvoriti u Balkan, a ne da će Balkan postati deo EU 16:38 18.12.2018." Interesovalo me je kakve laži sada servira. Lažu neprestano, ali se vidi promena priče u odnosu na nekad. Osećaju istinu da ih je nešto krupno pritislo.

 9. Milica says:

  Ko se seća ranijih Serverovih izjava, a i taj niskorazredni često je dolazio kod nas da pametuje, jasno je koliko su se ispuvali i spustili loptu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *