ВУЧИЋ РАЗОЧАРАН У ЕУ: „Заборавили су нас сви европски лидери!“

VUČIĆ RAZOČARAN U EU: „Zaboravili su nas svi evropski lideri!“

9 jula 2016

vucic-sinhua2 213Predsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da građani mogu da budu mirni i da vlada čini sve što je potrebno po pitanju migrantske krize, ali da je situacija drastično teža od one pre godinu dana jer je sebičluk u Evropi neuporedivo izraženiji.

Vučić je za RTS rekao da će se Srbija ponašati u skladu sa civilizacijskim dostignućima savremenog sveta, ali da će istovremeno umeti da zaštiti svoje nacionalne interese.

„Ali, čudim se onima kojima su puna usta Evrope, a svakoga dana donose različita antievropska rešenja“, rekao je Vučić.

On je naveo da je situacija drastično teža od one sa kojom smo se suočavali pre godinu dana jer je „sebičluk u Evropi neuporedivo izraženiji nego što je bio pre godinu dana“.

„To je kao u životu, kada vam sve ide lako onda sve teče kao podmazano. Svi su vam dobri i svi su vam veliki prijatelji. A kada naiđete na poteškoće, odjedanput svi okrenu leđa i svi se bave sobom, a na prijatelje zaboravljaju“, rekao je premijer.

Istakao je da će Srbija da se ponaša odgovornije i ozbiljnije, ali je poručio da nijednog sekunda neće dozvoliti da nacionalni i državni interesi budu ugroženi.

KOMENTARI9 komentara

 1. ivan Grozni says:

  Kad ces jednom da shvatis? U politici nema prijatelja, ima samo INTERESA. Kad to shvatis mozda ces Srbiju malo bolje zastititi i ceniti.

  • Sremac says:

   On se i rukovodi jedino INTERESOM ali ličnim. Srbija je osiromašila ali su se on i njemu slični obogatili.

 2. milena nikšić says:

  Zabadava Vučiću, da si zabrinut, mi smo to i očekivali, kada su i Tadića i tebe zamajavali i tapšali po ramenu, mi, narod smo videli kako ti se smeju iza ledja, a ti si im tako slepo verovao, pola naroda su ti potrovali i celu državu doveli u haos, pa za prosutim mlekom ne vredi plakati, okreni drugi list, onaj koji narod želi, i videćeš da ćeti biti bolje.Ne reba nama MMF koji nas je ojadio, a ti si se polakomio za pare dobio si pare, ali si izgubio tvoj Evropski put i Nato, bolje je tako imaćeš sav narod uz tebe, nećeš imati opoziciju, radi po volji naroda Srbije, a ne po naredbi Zapada i Brisela.Verujem da si razočaran, ali šta je tu je glava gore i pametno razmišljanje <3

 3. Ljuba Jovanović says:

  Eeee, Aco, Aco ! Eto ti to zašta si idao narod i državu i dalje izdaješ pa ti sam većizdat netrebaš nikome više a najmanje srbiji. GOVEDO!

 4. jugosloven says:

  vucicu ti ubijas sto nisu uspeli u jugoslaviji ti ces sad sve u crno ziviti sto je srbsko

 5. marko says:

  Iako mu se ni noge ne vide iz njihovog shupka

 6. Mika gnjavator says:

  Bože, zašto dozvoljavaš da ovi ogorčeni ljudi tako karaju premijera jedne nezavisne i neutralne države, koju je on smukom stvorio? Država, to sam ja - za našeg premijera potpuno tačna floskula i tipična i atipična i ...itd.

 7. Jovan says:

  Dosta je gospodo ove patetike, pitam se samo hoće li odgovorni odgovarati za zločin u Žitištu koji je kao i u Pandi na Kosovu samo zarad nakaradnih intresa počinjen jer svi miznamo da se "obični" ne bave švercom oružja

 8. slobo says:

  Pa izdajici I prevarantu kao sto si ti ne vjeruje niko .Kad jednom izdas I promjenis krzno opet ces izdat I preci na drugu stranu .Pa Vucko ti si odvratan I za oci I za usi .Koja si ti Vucko ljigava I odvratna stoka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *