ВУЧИЋ: „Рекао ми ‘не дирајте у Косово’. А ви сте могли у Србију?“

ВУЧИЋ: „Рекао ми ‘не дирајте у Косово’. А ви сте могли у Србију?“

31 октобра 2017

Председник Србије Александар Вучић поновио је вечерас да разговор са фунцкионером САД Брајаном Хојт Јием није био лак, да сви из страних земаља долазе са сопственим интересима, а да је његов посао да брани шти интересе Србије.

Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да је Хојт Ји навео да САД подржава „територијални интегритет независне државе Косово“ и поручио да „не дирамо“ у тај територијални интегритет.

Председник Србије је навео да му је одговорио речима: „како може пре девет година да се дира територијални интегритет Србије, да пре девет година једно правило важи за вас а данас потпуно супротно правило важи за све друге“.

„То сам му у лице рекао“, навео је Вучић и додао да му то није први пут рекао, а Хојт му је одговорио да је супер то што сам рекао, да је он пренео шта је порука Америка и то је то.

„Имаш то да поштујеш – ако не поштујеш ти сам размисли о последицама“, препричао је Вучић и додао: „то њихова порука и такве ствари слушам сваки дан“.

Како каже, званичници САД су дошли да “испуњавају своје интересе, не наше“.

“Није било непристојних речи, али главне теме биле су Косово и Русија. Америка подржава независну републику Косово. Рекао ми је ’не можете да дирате у територијални интегритет Косова’. Одговорио сам ’ а ви сте могли да дирате у територијални интегритет Србије пре девет година. То сам му у лице рекао’“, рекао је Вучић.

Додао је и да ниједна непристојна реч није речена и да су главне теме биле Косово и Русија.

ВУЧИЋ: ОЧЕКУЈЕМ НАПАДЕ КАКВО ГОД РЕШЕЊЕ ЗА КиМ ПРЕДЛОЖИМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће очекује да ће бити нападан без обзира какво решење за Косово да понуди, да ће га нападати они који немају никакве планове ни политику о томе, те поновио да је унутрашњи дијалог потребан и да жели да чује од стручних људи и јавности шта о томе мисле.

„Шта год да предлажем сви ће све да нападну“, рекао је Вучић за ТВ Пинк и навео да ће свакако једни рећи или да није имао довољно храбрости или да је издајник, зав исно од решења које понуди.

Како је приметио, једни за Косово кажу баш их брига, други да је то света српска земља, Косово је Србија, али уверен је да у томе треба бити озбиљан, изнети право стање ствари, због чега, додао је, и жели да чује стручне људе, невладин сектор и истакао да увек има неко ко ће да координише тај дијалог.

Он ће, додао је, свој став изнети када буде све саслушао, а на питање да ли ће то рећи можда пре избора, ако буде ванрадених паралментарних, поручио да је то питање и тема много већа од свих избора.

„Ако видим да на било који начин постоји шанса да изградимо бољу будућност то да гурам као булдожер“, поручио је.

За тако нешто спреман сам да страдам и политички, поновио је, приметивши да тако нешто његови политички противници једноставно не разумеју.

„Они само прете… неће доћи на власт, то вам гарантујем, јер да победе треба да раде 12, 13 сати дневно, а они ни сви заједно не раде 12 сати дневно. Нешто је друго питању – можемо ли да бринемо о својој зхемљи… Ја ћу да бринем“, поручио је.

Како је рекао, Албанци ће за 70 година бити најбројнија нација у региону, они су у нарастању и немају проблема са својим политичарима који ће да кажу немојте да рађате децу, немојте да размишљате о будућности већ само о комфору.

„Моја идеја је да саслушамо све, да сви слободно кажу шта мисле…“

Одговарајући на питања Вучић подсетио је да је ЕУ модератор у разговорима Србије и Албаније и гарант спровођења Бриселског споразума, као и да је у оквиру споразума спроведено све „осим онога што је за Србе потребно“.

„Наш је проблем што у Србији имамо оне који су ‘a priori’ за Русе и део људи који је ‘a priori’ за Запад и то без нијанси између, а ја се надам да је највећи део људи у Србији за Србију и да разуме да је најбоје за нас да будемо на европском путу, а да не рушимо своје пријатељство са Русијом и Кином. Ако то одржимо ми ћемо бити свој на свом и имаћемо своју столицу“, рекао је Вучић.

Он је прецизирао да је данас 1.660 дана од како није спроведен најважнији део Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина.

ВУЧИЋ О ПРИТИСЦИМА, „ИДИОТСКОЈ“ ДИПЛОМАТИЈИ У ВРЕМЕ ТАДИЋА…

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да се Србији замерају везе са Русијом и то што није признала независност Косова, наводећи да очекује све веће притиске тим поводом.

Наше је, каже, Вучић да усклађујемо спољну политику до уласка у ЕУ, додајући да имамо корекне односе са Русијом и такве односе ћемо, додаје он, да задржимо.

„Те везе према Русији им недвосмислено сметају. Смета им што нисмо признали независност Косова и ту ће притисци бити све већи. Ми морамо да имамо активну позицију и да понудимо ресења у скалду са реалсносћу… Наше је да водимо независну политику и да пробамо да пронађемо историјски договор са Албанцима“, рекао је Вучић.

Поручио је да треба да пронађемо најбоље решење за нас.

Гостујући на ТВ Пинк, Вучић је поновио да Србија седи на својој столици, а до када ће моћи, то нико не може да гарантује.

„Када не буде могла, имаћемо неке друге у влади и на месту председника Србије“, рекао је Вучић.

Каже да је једини исправан пут тај да Србија штити своју независност и слободу.

Он додаје да је Србији замерено и то што је 40 наших припадника било на војној вежби са Русијом и Белорусијом, док, како каже, они који су замерили „нису приметили“ да је око 300 наших учесника имало вежбу са НАТО-ом у Србији.

„Вежбаћемо са једнима и са другима. То је наша војна неутралност, ако не можете да истрпите онда нам то кажите“, рекао је Вучић.

Говорећи о Косову, Вучић оцењује да се водила „идиотска“ дипломатија у време (Бориса) Тадића и (Вука) Јеремића која је називана „витаминском“ јер је, каже, била таква „да смо сами исекли све четири ноге на столици на којој смо седели“, а после су се „правили да су изненађени“.

Појаснио је да смо тада затражили од Међународног суда правде да каже да ли је сецесија била легална или није, а испоставило се да је Косово имало право на сецесију.

ВУЧИЋ: ЂИНЂИЋ РАЗУМЕО РЕАЛНОСТ У ВЕЗИ С КОСОВОМ, ЈА САДА ЗНАМ

Председник Србије Александар Вучић је вечерас, говорећи о решењу косовског питања, поменуо да је и Зоран Ђинђић постао непријатељ западног света кад је кандидовао то питање.

„Ја сам се Ђинђићем и (Чедом) Јовановићем разговарао крајем 2001 године, почетком 2002. Остали смо сами после скупштинске седнице и он је с великим огорчењем говорио о Енглезима, Холанђанима, Хашком трибуналу, али је тада разумео реалност и шта је могуће, а ја нисам, признајем нисам“, рекао је Вучић.

Данас, додао је, зна шта је реалност и да је важно да останемо на европском путу, најпре јер желимо да будемо тај тип друштва као земље ЕУ, а друго, „нама су ЕУ и регион на готово 90 одсто трговинске размене, значајније имамо још само са Русијом, остало је минимално“.

„Људи то добро разумеју и све што сам причао може да говори колико има потешкоћа и препрека, али ми немамо другачији пут“, рекао је председник.

ВУЧИЋ О ОЦЕНАМА, ЕЛИТИ ИЛИ КАКО СУ У ЛАЖИ КРАТКЕ НОГЕ

Председник Србије Александар Вучић каже да представници опозиције који су у скупштини изражавали сумњу у дипломе функционера СНС још увек нису показали своје индексе и дипломе.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић пре неколико дана донео је у парламент фотокопију индекса председника Вучића и рекао да је завршио Правни факултет са просечном оценом 9,44 и позвао представнике опозиције да покажу своје индексе.

Они су током расправе више пута „прозивали“ представнике власти да у својим редовима имају функционере са купљеним дипломама, што је изазвало полемику која је резултирала показивањем оцена председника Вучића.

„Они још носи дунели и показали индекс и дипломе. Неће их ни показати. То је био показни пример како су у лажи кратке ноге. Кад би људи видели да су испод просечни типови лагали јавност да су елита крем да ле крем“, рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Вучић је рекао да се са Мартиновићем чуо дан раније пре него је показао његов индекс, јер већ две или три године се може чути „како су неки паметни, школовани, образовами, елита, а други су глупи“.

„Три године нису престајали са тиме, те лазна диплома Синише Малог, а он један од најбољих америчких студента. Они сви паметни, а када погледате не видите да је један од њих просечан у било чему. Мислио сам да народ разуме да Ђилас, Божовић, Јанковић нису били просечни студенти, да разумеју да нису никаква елита, а онда су они поверовали у сопствене лажзи“, рекао је Вучић подсетивши да су представници опозиције дан раније имали „сукоб“ у парламенту са Мартиновићем управо тим поводом после чега је он показао Вучићев индекс.

Труде се, каже Вучић, да имитирају (Зорана) Ђинђића, а они су, додаје, шта год мислио о њему „светлосним миљама далеко“.

Вучић је рекао да је он добијао десетке код политичких противника, попут Мирољуба Лабуса или Весне Ракић Водинелић за разлику од „оног што је тукао жену“ који је полагао код „онога кога је поставио за шефа политичког савета“.

Коментарушићи скуп опозиције, Вучић је рекао да је био фасциниран када је чуо да је молио Надежду Петровић да му наслика портрет.

„То је за мене био сигнал за искрену забринутост“, рекао је он.

ВУЧИЋ: ОНИ МЕ НЕ БИ ПОБЕДИЛИ ДО 2040. САСВИМ СИГУРНО

Они ме не би победили до 2040. сасвим сигурно, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање о критикама које свакодневно доживљава од опозиције, у медијима, на друштвеним мрежама.

Додао је да мисли да му је ово посленђи мандат, али, како је приметио, не због оних који га нападају.

То је, како је рекао, његова одлука.

„Знам да ми је рок трајања ограничен, највероватније ће ми ово бити последњи мандат и неће ме срушити твитераши, они сами себе руше својом мржњом“, рекао је Вучић гостујућ на Пинк телевизији.

Упитан не чини ли му се да је мржња, о којој често говори, иницирана и од стране власти, те да ли можда власт треба да допринесе спуштању тензија, Вучић је одговорио:

„Можемо свакако боље, чак и да попустимо и да ту врсту сваковрсног дијалога отворимо. Ника ствари нису црно беле, али мислим да је већим делом кривица на другој стани, мада има и наше“.

Како каже, чињеница је, међутим, да је све најчешће уперено против њега, да су све критике и ружне речи њему намењене, а да свако ко се усуди да стање у његову одбрану мора да прође „топлог зеца“.

„Кад неко стане у моју одбрану крећу тобож хумористичке, а у ствари политичке и уперене су против мене. Ево, рецимо, Марко Ђурић, чим несто каже одмах крећу критике – хајде да се спрдамо с њим како је глуп, па удри по њему да му никад не падне на памет да стане у моју одбрану“, навео је Вучић и додао: „Свако ко је стао у моју одбрану морао да прође кроз топлог зеца, свака приврженост мени тако се кажњава“.

Он, додао је, тиме није фасциниран, ни уплашен.

„Спреман сам сваки дан да одговорам, да се борим…и нисам рекао да ми је ово последњи мандат због њих, то је моја одлука, они ме не би победили до 2040. сасвим сигурно“, поручио је председник.

KOMENTARI7 коментара

 1. Trifun says:

  Vucic ipak pravi velike greske, evo ja cu mu to reci. Albanaca na KiM ima jedva milion, u Albaniji oko 3. Sa KiM se iseljavaju masovno, jer ako ostanu bice zbrisani od radioaktivnog otpada kojim su ih njihovi oslobodioci zasuli iz 'humanitranih razloga'. Tako da to zastrasivanje pricom o milijardu Albanaca je jedna velike podvala srpskom narodu koji bi trebao da ih se uplasi po tim pricama. I to lupetanje sta ce biti 70 u buducnost je nezrelo. Drugo ti sto on kaze su za Rusiju su takoder za Srbiju zestoko jer je Rusija saveznik i pomaze nam a ti sto su za Zapad su za neprijatelje, genocidne hijene, nase dzelate. Tako da uporedivati taj veleizdajnicki sljam kojem on takoder naginje iz 'realnosti' je jedna velika podvala Beogradskih mangupa koji jos nisu naucili lekciju zasto je srpski narod bio tako brutalan prema svojim vladarima. Ili hoce eto da nam se kurce, pa da vidi gdje ce ih to odvesti. Ja garantujem da ce Srbija utonuti u brutalan granski rat onog momenta kada veleizdajnicke klike koje su se tajno zaklele nasim dzelatima na poslusnost uvedu sankcije nasim saveznicima opravdavajuci to 'uskladivanjem' ili 'moranjem' i slicnim forama. 100% Upozoravam sve usijane glave Srbije koji misle da to mogu da izvedu bez katastrofalnih posljedica za Srbiju da se ne igraju. Reakcija ce biti brutalna i sa katastrofalnim posljedicama. Nema nazad.

 2. Trifun says:

  Ah da i ta prica o realnosti je ustvari prica o parama kojim su ih zapadne hijene pokupovale. Kada korumpiraju i ucjenjuju oni krecu od vrha. Drugo ko upravlja EU Rajhom? Nas neprijatelj broj jedan. Siledzija koji nam je usao u kucu i kojeg mi ne smijemo da izbacimo iz kuce pa onda trcimo u taj EU rajh da se 'spasimo' od siledzije a on sjedi i upravlja tamo i izdaje naredanja, sad cete svi da mrzite Rusiju ili koga vec, uvesce te im sankcije mi cemo napraviti haos poslati oruzje napraviti cirkus kad god hocemo...I Srbija se spasila?? Kako? Ako nije tako i imamo kako rece veliku trgovinsku razmjenu sa EU Rajhom zasto se onda ustrucavamo da kazemo siledzijama preko okeana da odjebu?? Ne trgujemo sa njima tih famoznih 90%. U cemu je problem onda? Uglavnom strategija je katastrofalna ako ti vladari stvarno to misle i da urade jer ce to dovesti do velikog krvoprolica, sto neprijatelj takoder zna i gura nas u to pritiscima kako bi on sakrio svoje namjere, ne radi on to direktno nego tako hijenski kako to oni znaju. A ako je strategija samo odugovlacenje i eskivaza pritiscima to onda ima smisla. Ali linija je jasna. Ulazak u EU Rajh ce pokrenuti smrtonosni lanac dogadaja u Srbiji, koji se mora izbjeci po svaku cijenu. Nema nazad.

 3. Taipova Češma says:

  Господине председниче ти си у старту направио грешку кад си пристао да разговараш са ЗАМЕНИКОМ ПОМОЋНИКА што ниси морао и смео и томе показао да ни држава Србија није суверена и независна а ни ти суверени председник. Нема бољитка за државу Србију док се не ослободи окупације.

 4. Željko, Hrvatska says:

  Auu... dosao zamjenik pomoćnika asistenta sekretara državnih poslova USA i ovoliki problem? Što bi tek bilo da je došao pomoćnik ili ne daj Boze sam asistent osobno? A o sekretaru neću ni pomišljati!

 5. vindfaker says:

  vrlo vjerovatno ovaj vucic, izaziva gradjanski rat u Srbiji,....Srbi bi ovaj put trbali biti slozni a ne kao dosad, jer ce nas to kostati mozda i konacnog unistenja Srbije..

 6. Ma sta mi naprica! says:

  Nisam ni procitao njegove baljezgije,ali znam da laze kao i sve do sada.On zna da nista ne zna!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u