Vučić: Rekonstrukcija Vlade do 27. jula

Vučić: Rekonstrukcija Vlade do 27. jula

2 jula 2013

A-VucicRekonstrukciju Vlade završićemo do 27. jula, izjavio je danas novinarima prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Rekonstrukcija, kad je reč o mojoj straci, biće obimna i sveoobuhvatna i tu vrstu odgovornosti zahtevaću i od naših koalicionih partnera, rekao je Vučić i dodao: „ne razmišljamo o izborima, ali ne isključujem tu mogućnost“.

Nije bilo razgovora o promeni koalicionih partnera. Svako svakog može da promeni, ali do sada nije bilo takvih razmišljanja. Razgovaraćemo, pa ćemo videti ko se zašta zalaže – odgovorio je Vučić na pitanje novinara.

– Mi moramo da uđemo u proces stvaranja odgovornosti. Mi smo ti koji određuju prolazna vemena i učinak. Tako ćemo vratiti poverenje naroda, da se vidi da se nešto radi. To ću tražiti i od koalicionih partnera. Mi ćemo da priznamo ako nismo svi sjajno radili, ima mnogo prostora za napredak – istakao je Vučić. – Potrebno nam je više snage, energije, borbenosti i želje da stvari menjamo. Ako to neko ne može da prihvati, šta da radimo?

Što se tiče ministara koalicionih partnera, SNS neće davati direktne ocene , ali će ukazati Dačiću i Dinkiću na slabe rezultate u određenim sferama života.

Prema njegovim rečima, Posle zelenog svetla za pregovore naš ključni problem biće svest o tome da ćemo morati da živimo od sopstvenog rada, “neće Nemci i Britanci raditi dok se Srbiodmaraju”. Vučić je dodao da moramo da modernizujemo Srbiju, ne smemo se plašiti promena.

– Ono što smo potpisali mi ćemo poštovati, pa i kad je reč o sprovođenju sporazuma, kako bismo počeli pregovore sa EU, a to neće biti, kako neki misle, labudova pesma, zaključio je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Govoreći o predstojećim koracima u evrointegracijama, Vučić je napomenuo da stolica za Kosovo u UN neće biti uslov za početak pregovora, niti ćemo prihvatiti nove uslove.

U obraćanju novinarima Vučić je rekao da svi imaju pravo na štrajk i razlog za štrajk, ali su pojedini štrajkovi neracionalno i tiču se želje za promenom vlade. „Ucene neću da trpim, pa ni sindikata Zastava oružja, koji nisu imali nijedan argument, imaju posao, imaju plate, ali poreze ne plaćaju“, istakao je Vučić.

– URS je osudio štrajk oružara, ali ja nisam neobavešten čovek, tamo neko brutalno zloupotrebljava dobru volju države, bolje da nema vlade, ali ničije ucene neću da trpim – upozorio je lider SNS.

Vučić je kao prioritete Vlade istakao rad i privredu, a ne politiku. Kao jedan od prioriteta, Vučić je naveo smanjenje nezaposlenosti ispod 20 odsto i najavio lakše administrativne prosedure, uz promene Zakona o radu kako bi se stranim investitorima olakšao dolazak.

Vučić je na novinarsko pitanje da li se Zapad protivi vanrednim izborima, pre svega Amerikanci, Vučić je rekao da ne zna da li se neko protivi ili je neko za izbore. „Ne zanima me šta oni misle o tome, to je unutrašnja stvar zemlje Srbije jer ovom zemljom ne vladaju ni Amerika ni Nemačka. Oni su dobri prijatelji, ali se kada je reč o izborima ne pitaju jer je to unutrašnja stvar Srbije“.

Vicepremijer je rekao da će predmeti o 24 sporne privatizacije na koje je ukazala EU biti okončani.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *