VUČIĆ: Rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju vređa Srbiju, što je nisu doneli zbog Šimunića, Tompsona, Gotovini…

VUČIĆ: Rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju vređa Srbiju, što je nisu doneli zbog Šimunića, Tompsona, Gotovini…

27 novembra 2014

VUCIC Aleksandrar 543Rezolucija Evropskog parlamenta je uvredljiva i uznemirujuća i iza nje se kriju ili licemerje ili želja da se naudi Srbiji, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je reagujući na rezoluciju EP kojim se pozivaju vlasti u Srbiji da se „ograde od izjava Vojsilava Šešelja“ naveo da nju ne razumeju ni poslanici EP.

„Nismo želeli da se skrivamo i bežimo od nečega što nismo razumeli, i ono što, čini nam se, ne razumeju ni oni što su za to glasali“, rekao je Vučić.

On je naveo da taj akt nije važan, jer nije obavezujući i „ne predstavlja praktično ništa“, ali predstavlja važne stvari koje bi trebalo ukazati građanima Srbije.

„Ovo je trebalo da bude kao neki nauk građanima Srbije, da vide kako se odnose prema nama, šta je to što stvarno misle o nama i sa kakavim mukama i teškoćama ćemo se suočavati, mada su neke objektivne, na našem evropskom putu i u našoj bliskoj budućnosti“, rekao je Vučić.

„Želim da se zahvalim bugarskim poslanicima i Tanji Fajon koji su pokušali da ih urazume“.

U ovom slučaju u pitanju je ili licemerje neviđenih razmera ili želja da se Srbiji nanese šteta. Nema trećeg. Ne postoji ništa u današnjoj Srbiji što može da poveže našu vlast I Vojislava Šešpelja, o kojem neću ni da pričam“, rekao je premijer.

Oni koji su podneli rezoluciju hteli su da unize ugled Srbije, jer ona više nije mala i beznačajna kao što je bila, nije više vreća za udaranje. Više joj ekonomija neće biti slabija nego što je bila, jer postoje parametri koji pokazuju kako će izgledati neka zemlja za 2 ili 3 godine i iz tih parametara se vidi da ćemo imati svetliju budućnost nego neki drugi uz regiona„.

Mi ćemo nastaviti da se borimo za ovu zemlju, da ona bude bolje mesto za život građana i Srbija će to i biti. Svi koji su danas govorili, a da nisu iz regiona, bili su protiv rezolucije, jer shvataju ulčogu Srbije i njenog rukovodstva„.

Ko je pustio Šešelja iz Haga, mi ili vi? Da li ste nas pitali? Ne. Mi smo brinuli o svom građaninu. Niste nas obavestili o uslovima pod kojima ga puštate. Imali ste jedne uslove pre 6 meseci, izbrisali ih i niste nas obavestili„.

Šešeljeva politika u Srbiji više ne postoji. Da li treba tu figuru, koju zdušno podržavate, jer nemate drugi način za pravljenje izbornih kampanja osim mržnje prema Srbiji, da hapsimo zbog reči mržnje prema meni ili Tomislavu Nikoliću„.

Zašto niste doneli rezoluciju EP o Šimuniću nacisti, o Tompsonu, o Gotovini, optuženom za najtežće ratne zločine„, upitao je Vučić.

Uskoro opširnije…

(B92)

KOMENTARI7 komentara

 1. Lela says:

  ,, Ljudi moji,da li je ovo moguce '' ? Da li se iz ovoga moze zakljuciti konacan zaokret - normalnom,ljudskom,pravicnom i iskrenom svijetu,koji Srbima nisu cinili - ZLO ?

 2. Mare says:

  I Naravno Vucic... Kakva glupa postavka stvari. Covek je ujedno uspeo da prisvoji Seselja kao gradjanina ove zemlje i da ga se odrekne. Nezabelezeno do danas.

 3. Ana says:

  Bravo Vučiću! Ko poznaje Evropsku politiku, može ti samo aplaudirati. U Evropskom parlamentu sede prodane duše za bajne plate do 21.000,00 EUR (komesari) koji nemaju pojma o istoriji Srbije, i koji rade samo u svoju korist. Do sada se još niko nije smeo usprostaviti politiki uništavanja svih balkanskih naroda. Trenutno je država Slovenija u Evropskoj Uniji, kao što je bilo nekada Kosovo u Jugoslaviji, od vlečne likomotive je postala zadnji vagon.

 4. Gojko says:

  Na dve stolice nemozemo ali mozemo reci, onima koji nas proganjaju i terorisu od osamnaestoga veka sjasite vec jednom i ostavite nas namiru.

 5. Rade Bukarar says:

  seselj trazi ono sto je srpsko koje je tzv hrvatska ovako ili onako prisvojila nesto im je poklonio kralj a nesto tito i akosu bili na strani neprijatelja i u I i II sv.ratu

 6. Miško says:

  Vučić je u potpunosti u pravu! Dvolična i pakosna Europa. Vučić je u pravu!

 7. ZIS says:

  Obično zamajavanje javnosti na koje se pecaju naivni.Ispada kao heroj a dali je pv zvanično izložio svoj stav briselu,nije jer ne sme .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *