Kusturica i Dodik razgovarali sa Vučićem

Kusturica i Dodik razgovarali sa Vučićem

16 jula 2013

dodikkk2021848914Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da današnji dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Višegrad i Republiku Srpsku daje podsticaj daljoj i dosad odličnoj saradnji između Srpske i Srbije.

„Želimo da razvijamo odnose sa Srbijom na najvišem nivou i tako mora biti, a saradnja sa njom u svim oblastima ima i psihološku i moralnu pozadinu“, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa Vučićem i direktorom Andrićevog instituta Emirom Kusturicom.

On je potvrdio da će rad Andrićevog instituta zajedno, u jednakim delovima, finansirati Vlade Srbije i Srpske.

„Što se tiče Andrićeve nagrade, ona će se dodeljivati iz oblasti književnosti za životno delo i biće jedna od najznačajnijih na ovim prostorima“, naveo je Dodik.

On je podsetio da se u izgradnji Andrićgrada, kao i svih velikih građevina i projekata, prolazilo kroz mnoga iskušenja, što je „na svojim plećima“ najviše osetio Kusturica, ali da će radovi i dalje s uspehom biti nastavljeni.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i režiser i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica su na kapiji Andrićgrada danas dočekali provog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i zajedno sa njim prošetali ulicama grada od kamena.

Kusturica je Vučiću uručio ključeve Andrićgrada i zlatnik sa motivima njegove kapije.

(Pressrs – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *