ВУЧИЋ СА ЛУКАШЕНКОМ: „Никад нећемо заборавити вашу посету 1999. и колико волите Србе“

VUČIĆ SA LUKAŠENKOM: „Nikad nećemo zaboraviti vašu posetu 1999. i koliko volite Srbe“

3 decembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je ispred Palate Srbija svečani doček za predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka. Na sastanku sa beloruskim predsednikom Vučić je rekao da je srećan što ponovo može da ugosti svog beloruskog kolegu, jedinog političara koji je Srbiju posetio za vreme NATO bombardovanja.

„Nikada nećemo zaboraviti vašu posetu 1999. Bili ste jedini svetski lider, koji je u trenutku kada je Srbiji bilo teško, došao i želeo da pokaže koliko voli srpski narod i našu Srbiju“, kazao je on na početku sastanka u četiri oka.Srpski narod, naglasio je Vučić, voli beloruski narod i poštuje sve što je Lukašenko uradio i napravio od njegove zemlje.

Vučić je izrazio uverenje da će uz podršku Lukašenka, njegovu energiju, rad i trud taj posao moći da se obavi.

„Vama hvala na dolasku u Srbiju. Nama vaša poseta mnogo znači i molimo vas da češće dolazite u našu zemlju“, istakao je on.

Vučić je ocenio je i da Srbija sa Belorusijom ima mnogo prostora za dalje produbljivanje ekonomske saradnje i povećanje trgovinske razmene na pola milijardi dolara.

„Želimo da sačuvamo najbolje odnose između naših prijateljskih naroda i država. Naši politički odnosi su iskreni, otvoreni i prijateljski i bratski, što se ekonomskih odnosa tiče, trgovinska razmena raste. Još mnogo toga možemo da radimo da bismo uvećali rekonomsku razmenu do 500 miliona dolara na godišnjem nivou“, kazao je on.

Srbija i Belorusija poslednjih godina obeležavaju snažan razvoj ekonomske saradnje i trgovinske razmene u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

U delegaciji Belorusije su i ministri inostranih poslova te zemlje — Vladimir Makej i minitsar pravde Oleg Sliževski.

Takođe, u Palati Srbija danas PKS u saradnji sa Beloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Belorusije u Beogradu organizuje poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dveju zemalja.

Prema vrednosti izvoza, Belorusija je 34. partner Srbije, dok je po vrednosti uvoza na 37. mestu.

Lukašenko je juče po podne stigao u Beograd, gde ga je na aerodromu „Nikola Tesla“, uz pogaču i so, dočekao predsednik Srbije.

„Dobro došao veliki i iskreni prijatelju Srbije“, naveo je Vučić na svom zvaničnom instagram profilu „budućnostsrbijeav“, uz fotografije dočeka.

 

View this post on Instagram

 

Ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija priređena u čast predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Otkuda Vucic zna sta Lukasenko voli, prolupao nacisto.

  2. Cp6a says:

    Evo, prvi put da mi u Vučićevoj izjavi ništa ne zasmeta. Obično dobro krene, a onda ga na kraju uprska. Ovo je prošlo dobro. Batka je car i molim se da bratski beloruski narod ne padne u iskušenje da proba blagodeti zapadne "demokratije", "slobode" i "ljudskih prava". Nek' im naš primer bude od koristi.

  3. Pera says:

    E ovo je vucic rekao u ime celog naseg naroda. Naravno na idiote, izdajnike, europevce, botove i ostale petokolonase niko nista ne racuna !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *