Вучић са Шредером: Србија је на добром путу

Vučić sa Šrederom: Srbija je na dobrom putu

24 juna 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke i bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, u nastavku niza bilateralnih susreta sa visokim gostima iz inostranstva koji su povodom inauguracije doputovali u Beograd.

Vučić i Šreder razgovaraju na radnom doručku.

Kao i juče, predsednik Srbije sa gostima razgovara u vili Mir.

Nakon sastanka sa Šrederom, Vučić će, u odvojenim razgovorima, razgovarati i sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom, predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim i generalnim sekretarom Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti ODKB Jurijem Hačutarovim.

Uslediće zatim i susreti sa predsednikom Poslaničkog doma Maroka

Habibom el Malkijem i crnogorskim predsednikom Filipm Vujanovićem.

Vučić će niz bilateralnih sastanaka završiti razgovorom sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Brajanom Jiem.

Predsednik Srbije niz bilaterala je započeo juče, a tokom dana se sastao sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Đi Bingsjuenom, slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Susreo se i sa premijerom Gabona, šefom gruzijske diplomatije, ministrom u Vladi Belorusije, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD i savetnikom predsednika Palestine za međunarodna pitanja.

Predsednik je razgovarao i sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i ministarkom odbrane Italije Robertom Pinoti, zatim sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, i članovima Predsedništva BiH i evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

ŠREDER:REGION I SRBIJA IDU NAPRED, JAČATI VEZE

Veoma je važno jačanje veza među liderima u regionu, a s obzirom na sve što je do sada urađeno, ovaj region pokazuje da ide napred, kaže specijalni izaslanik nemačke vlade Gerhard Šreder.

On je novinarima, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da se na sastanku razgovaralo o međunarodnoj politici i situaciji u regionu i istakao da je Srbija stub stabilnosti u regionu.

„Mislim da je veoma važno jačanje veza među liderima regiona. Smatram da je Srbija stub stabilnosti u regionu i mislim da region, jačanjem veza i svim što je do sada urađeno pokazuje da ide napred“, rekao je Šreder.

On je dodao da predsednik Srbije želi da nastavi evropski kurs i evorpski put, sve do članstva u EU, što je i juče u svom govoru jasno rekao.

„Srbija je sa predsednikom Vučićem na dobrom putu i veze sa Nemačkom su jako dobre“, dodao je Šreder.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Sreder je ratni zlocinac. Samo propale drzave ocajnicki pokusavaju da se docepaju EU Rajha, jer gradani ne mogu da dobiju pravdu u svojoj drzavi niti normalan zivot pa su roditelji odlucili da zamijene svoju drzavu sa drzavom neprijatelja i svoje sudove sa sudovima neprijatelja. 100% cinjenica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *