ВУЧИЋ САДА КОНТРИРА ЗАПАДУ: Србија подноси амандман на резолуцију Савета Европе којом се напада Русија

VUČIĆ SADA KONTRIRA ZAPADU: Srbija podnosi amandman na rezoluciju Saveta Evrope kojom se napada Rusija

9 maja 2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da naša zemlja podnosi amandman na rezoluciju Saveta Evrope u kojoj oni napadaju Rusiju i najavio da, ako ne bude prihvaćen, on neće ići na samit u Rejkjavik.

„U rezoluciji kažu da štite teritorijalni integritet Ukrajine, Moldavije i Gruzije. A mi smo dodali amandman da se poštuje teritorijalni integritet i svih ostalih zemalja Saveta Evrope. Ako neće da prihvate, neću ni da idem u Rejkjavik“, rekao je Vučić u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi.Vučić je podsetio da Srbija i dalje nije uvela sankcije Rusiji.

„Ja sam oštetio svoju stranku, jer nisam pričao priče o Ukrajini i mi i dalje nismo uveli sankcije Rusiji“, rekao je Vučić.

On je podsetio i da se zahtevi za sankcijama Rusiji ponavljaju na svakom sastanku.

„Ko god da dođe prva obaveza je da mi objasni da sam kreten koji nije uveo sankcije“, rekao je predsednik.

Predsednik ističe da je, nakon prijema tzv. Kosova u Savet Evrope, rekao da Srbija neće promeniti evropski put, ali da će se ta odluka odnositi na naše bilateralne odnose.

„Naši prijatelji su Mađarska, Kipar, Azerbejdžan, Rumunija, Španija. Došao je sutradan ministar iz Azerbejdžana, Babajev, obično ga ja ne bih primio, ali primio sam ga. Dolazi i Sijarto uskoro, imaćemo i ručak i večeru, bez obzira što to nije isti nivo, ali to su nam prioriteti. I goste iz Španije isto. I tako ćemo i u buduće da radimo. A za neke druge ne mogu baš da trčim da bih stigao na sastanak“, rekao je on.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Kakva god bila odluka ovih satanista iz EU ti ćeš ići u Rejkjavik jer moraš kako ti gazda naredi. Tako si izjavio i da nećeš ići u Brisel pre nego se foprmira ZSO pa si IPAK otišao. Prema tome, izvršavaj ono zbog čega te gazda postavio tu gde jesi, I TIŠINA TAMO !

  2. Kole says:

    Obzirom da su Kosovo primili u Savet Evrope, to znači da tvojim amandmanom utičes na nepovredivost granica Kosova. E pa malo si zakasnio i zaigrao, još jedan klin u Srbiju. Trebao si da samo Srbiju dodaš tom spisku...

  3. EkRostand says:

    Neće da ide,znači ustvari da hoće,po starom običaju,jedno priča,drugo radi.Primam opklade da će se vrne u Rejkjavik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *