ВУЧИЋ: Само да се зна, Србија неће правити никакве уступке у Берлину

VUČIĆ: Samo da se zna, Srbija neće praviti nikakve ustupke u Berlinu

27 aprila 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da veruje da će nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron na sastanku u Berlinu pronaći balansirani pristup kako da se problemi između Beograda i Prištine reše u budućnosti.

Na pitanje novinara da li u Berlin, posle konsultacija i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, ide sigurnije što se tiče pozicije Srbije, Vučić kaže:

„Ja sam bio siguran u poziciju Srbije, nije to pitanje pozicije Srbije. Ali, dobro je, rasterećeniji ste i dobro je kad imate ljude koji su saglasni sa vama“.On je podsetio da u Berlinu neće biti niko ko nije priznao nezavisnost Kosova, uključujući i region, izuzev BiH, mada samo formalno, jer bi i Denis Zvizdić , prema rečima svog partijskog šefa „vrlo rado“ priznao Kosovo, ali to ne može zbog Republike Srpske.

„Jedina je naša delegacija koja će se tamo suprotstavljati toj ideji i da se na drugačiji način bori za budućnost i posmatrajući iz drugog ugla“, kaže Vučić.

Ističe da pozicija, situacija Srbije nije ni laka, ni jednostavna, ali i da to nije prvi put.

„Računam, Merkel i Makron su veliki, ozbiljni ljudi, oboje izuzetno poštujem, verujem da će pronaći balansirani pristup da se problemi između Beograda i Prištine – za koje, opet, milslim da ih ni na koji način nismo dodatno izazivali, reše u budućnosti“, rekao je on.

Kako kaže, to – biće pritisak samo na Srbiju da opet njima, kosovskim Albancima, nešto čini – taj film niko neće moći da gleda.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *