ВУЧИЋ САОПШТИО: ЕВО КО УЛАЗИ У ВЛАДУ! Дачић председник Скупштине

ВУЧИЋ САОПШТИО: ЕВО КО УЛАЗИ У ВЛАДУ! Дачић председник Скупштине

21 октобра 2020

Председник Србије Александар Вучић обраћа се нацији након завршене седнице Председништва Српске напредне странке, а том приликом је саопштио да ће и СПС и СПАС ући у нову владу.

– Нису нам потребни ни коалициони партнери са наше листе. Данас би СНС сам имао 180 посланика, да су данас избори. Али порука народа не сме да се схвати неозбиљно. Имамо врло добру сарадњу са СПС Ивице Дачића. Имали смо нешто другачија виђења како би то требало да изгледа у будућности, али сам више предлоге Дачића прихватио ја него он моје. Добре ствари смо урадили за нашу земљу, заједнички. Нису нам били потребни ни раније, али наставићемо да радимо са њима у нешто измењеном формату. Такође, имао сам прилику да боље упознам господина Шапића. Био сам задовољан и у људском смислу и као председник Републике. Никакве захтеве није имао. Ни за министарства, ни за директоре, ни за чим што је иначе политичарима плен. Разговарали смо о становима за војна лица, о спољној политици. Он није тражио ништа, његова странка имаће једног министра у новој влади. Председник Народне скупштине биће Ивица Дачић – објаснио је Вучић.Kако наводи, за њих као странку било је важно да се размишља који се програм кандидују и које планове проводе у делу.

„Добили смо велику подршку народу, да су данас избории та подршка би била још већа“, каже.

Kаже да је променом бројних градоначелника показано да је странка спремна да се мења и да критикује себе, а како прецизира – „52 одсто градоначелника и председника општине“ је промењено.

Постављало се питање, каже, да ли да СНС узме све у своје руке када је формирање власти у питању, а данас су дефинисали шест основних циљева.

„Влада је ограниченог трајања – парламентрани збори заједно са председничким изборима биће одржани 3. априла“, каже.

Прва је борба против коронавируса, коју, према његовим речима, морамо успешно да окончамо.

„Потребна је изградња нових капацитета болница, додатно улгагање новца из буџета“, наводи.

Други најважнији задатак је борба за интересе народа на KиМ.

„За то нам је потребно широко јединство народа и да будемо спремни за компромисна решења“, каже.

„Неки су помислили да су јачи од државе, па ће тачка 3 – борба против мафије бити жестока. Тачка четири биће очување незавинсоти Републике Србије“ објашњава и додаје даље да су тачка пет убрзане реформе, посебно решавање проблема владавине права и Европске интеграције.

„Ако погледате последња истраживања јавног мњења уз значајан скок странке којој припадам постоји драматичан скок оних који су свкако наши политички неистомишљеници, чији програм не разумемо али ћемо саслушат“, додаје.

У ових годину и по дана – као 6 циљ, председник наводи да Србије економски мора да настави да снажи.

„Долазимо до коалиционих партнера – хоће ли их бити?“

„Долазимо до коалиционих партнера – хоће ли их бити? Нису нам потребни ни коалициони партнери са наше листе. Kада имате толику подршку народа не смете да дозволите да је погрешно разумете. То мора да вас обавеже и да покажете одговорност и озбиљност и морате да разумете да су вам људи пружили прилику да обезбедите њихову будућност“, каже и додаје:

„У складу са тим лично сам поред мандатарке Брнабић учествовао у разговору са људима који су прешли изборни ранг“.

Са Ивицом Дачићем се на крају сагласио, како наводи, иако су постојали различити ставови.

„Добре ствари смо урадили за нашу земљу“, додаје, објашњавајући да су многе добре ствари са СПС-ом урађене током протекле 4 године.

„Ми њихову снагу поштујемо“, каже и додаје да ће се наставити сарадња са СПС-ом у нешто измењеном формату.

Kада је у питању Александар Шапић, наводи да је био изузетно задовољан и као председник републике, јер Шапић није имао никакве захтеве, већ је желео да разговара о будућности Србије. На крају се договорило да његова листа има једног министра у новој влади.

„Имаћемо представника мањина, али то морају да буду стручни људи“, додаје.

Председник Народне Скупштине биће Ивица Дачић, истиче.

„Биће много посла за њега као за председника парламента. Сматрамо да је важно да зајендички учествујемо у стварању нечега што сматрамо да је добра будућнст Србије”, појашњава.

Парламент ће у ових годину дана морати да спроведе бројне реформе, а како наводи имена министара нису до краја договорена.

„Kо сте ви, бандо једна мафијашка?“

„Оно што се збива у последњих 20 дана показује да се змији мора стати за врат и то ћемо да урадимо. Свима који мисле да су јачи од државе показаћемо да је држава најјача“, каже о најављеној будућој борби са мафијом.

„Kо сте ви, бандо једна мафијашка, да рекетирате по Србији? Да видимо да ли сте јачи од државе“, каже и наглашава да ће као председник државе дати све да ту банду „растури маљем у главу“.

„Гонићу владу да сву ту банду растури маљем у главу“, додаје.

Подсетимо, седница је почела око 17 часова у просторијама напредњака у Новом Београду.

Kако је раније данас навео Тањуг, Вучић ће изнети став те странке и њеног руководства о предлогу мандатарке Ане Брнабић за састав нове владе.

Према Тањуговим информацијама, председник Вучић говориће о још неким актуелним темама, а пре свега, о борби против организованог криминала и мафије, коју је у понедељак најавио као један од приоритета државе на унутрашњем плану, у наредном периоду.

KOMENTARI14 коментара

 1. persida says:

  Zasto nema Tita i Mire Markovic.

  • перица says:

   Увео је у владу кога је он хтео, чиста демократија, зашто не уведе и Едија Раму да му човек реши питање Косова Репубљик, Еди је рекао лепо:"Пола, пола." Све делимо братски напола.

   • Ivana says:

    I Albaniju recimo Skadar ili delimo samo srpsko koje je svačije i ničije jer Srbin ne vodi Srbiju već evropski plaćenik i soroševac.

 2. petrovgrad says:

  Uvesti kontrolu nad bezposličarima. Njih tretirati kao skintnice.Taj kriminalni šljam koji nigde ne radi a živi bogato.

 3. Ivan Grozni says:

  Evo SVE CE DA RESI za godinu dana. Do sledecih sveobuhvatnih izbora. Jel to ON hoce da se resi konkurencije. Pa glavni mafijasi su nekoj partiji koja ih stiti. Pretsednik zna ko nije a ko jeste mafijas.. On ce sve. Sta je sa sudovima,istraziteljima,tuziocima policijom?

 4. Косовац says:

  Одличан потез постављање Ивице Дачића за председника Скупштине. Као велики стручњак, Ивица Дачић ће дати свој највећи допринос промени Устава по упутству Мирослава Лајчака. ……………Иначе сви већ знамо да се ионако Дачић неће држати за устав као пијан за плот.

  • Србија Цвета says:

   Да, али често су га снимали када изјаве даје пијан, не ко мајка, него ко Јељцин у најбољим данима. Нашег ретортичара Дачија интересује само каријера, за Србију никада ништа до сада није ни успео да уради, такође ни за покрајину, нема ефекта човек, џаба је на будџету гладне србије. Једино што је успео јесте да наговори Папуанце са Нове Гвинеје да повуку признање Косова. Иначе Дачија можете да нађете у кафани "Златно буренце" како пева песме Томе, Шабана и осталих звезда из његове генерације.

   • Косовац says:

    @ Србија Цвета, …..Потпуно се слажем са тобом, али ме додатно интересује твоје мишљење о оном мом делу коментара где кажем да ће Ивица Дачић као председник скупштине дати највећи допринос Промени Устава Србије?

 5. Господи Помилуј says:

  Велика улагања у болнице? Србија ће да се претвори у велику Ковид Болницу, да би тако показала Европи и дубокој држави да је на њеном путу и посвећена 120%. Срби ће бити како то изгледа за сада први и једини народ на свету који је Корона начисто појела. То му дође као савремени конц логор. Није залуд Несторовић изашао из кризног штаба јер не може како каже више да буде "црна овца" а он се као не разуме у ово? Него где ћемо ми да бежимо? Међу племена из Амазоније која још нису откривена? Биће да је тако. Амин браћо.

 6. Све је Потаман says:

  То је идеалан начин да се реши незапосленост, половину Србије да поједе Корона а друга половина да ради у тим ново-отвореним конц-болницама против короне, за никакве паре јер се ради о хуманости. А пара има? Буџет пун, али од кога и одакле се све то финансира када ми сами не привређујемо баш ништа. Ако жели да се иззбори са криминалом и корупцијом онда треба комплетна државна управа са све опозицијом и осталим хипстерима да изврши хари-кири онако колективно. Е да је сада ту онај Тито са партизанима да изврши ревизију, Голи оток би процветао, а домаћим издајницима би се све одузело, и шта би све било са оним иностраним подметнутим издајницима? У радне колоније по селима па да видиш како је тешка мотика, тако је било некад у Кини, и види где су сада.

 7. Прво у Цркву па на Терен says:

  Ко мафијаши јачи од државе? Зависи који су, ако мисли на ове домаће из земље то су ситне рибе, то ће он како каже маљем по глави, а шта ћемо за све остале мафијашке трансакције на међународном нивоу без којег Србија више не би ни постојала? Те мафијаше ће Бог да благослови? Да ли се мафија бори сама против себе? Да али једино за коначну превласт. Бејби Фејс пицоусти влада регионом.

 8. Gagi says:

  Persida, Petrovgrad, Kosovac, ista misao obrazlozena na razlicite nacine. Vreme nam je isto bas kao u proslim vremenima hajducije i otimanja, bukvalno se nista nije promenilo, uvek su postojali ljudi koji su zeleli da zive besplatan i lak zivot. Upravo se zbog toga izmisljaju razne revolucije za "bolje sutra" naroda, naravno da je to malo sutra koje narod doceka. U srzi besplatnog zivota je sila i otimanje, kao sto je uvek bilo. Mi se ovde ubismo i sagoresmo da objasnimo neke normalne zivotne stvari i hriscansko ucenje, koje je prvo stvorilo uredjenu duhovni vertikalu da bi narod ziveo normalno i po nekim pravilima. Naravno da su ovi savremeni hajduci sve to srusili i obezvredili. Nas zivot je stihijski i zasniva se na tome, da li cemo uspeti da se prilagodimo savremenim hajducima i hohstaplerima koji su svoj prvi zivotni profesionani angazman imali u politici. Strasna je pomisao da se ceo narod zaduzuje da bi se ostvario neki "politicki uspeh" da nam bude bolje i lepse. Nas danasnji zivot se sastoji od odluka "nacionalnih" komunista koji moraju da slusaju Vatikan. Uostalom, nas narod je imao svoje opredeljenje dok nam se nisu pojavili placenici koji ce to da ruse i da zive besplatno. Neradnicka fukara je to, i ljudski smradovi. Jeste da danas mnogo smrdi nasa drzava,mangupi prodaju sta se moze da bi ziveli i da bi im njihove nezasite zene trosile koliko zele. Normalno nije, ostanimo pored nasih nacionalnih junaka, postujmo ih, divimo im se, postoji lep zivot bez puno para i ovih bitangi koji nisu nista.

  • Косовац says:

   @ Gagi, …..Лепо си то и надахнуто рекао. Углавном си у праву. Али имам једну велику примедбу: Нису исто написали persida, petrovgrad, Ivan Grozni – као Косовац. Косовац је дијаметрално од њих различито писао. Косовац је обрадио тему – Ивица Дачић као председник српске Скупштине и његову везу са променом Устава, а горе поменути су малтене као ботови намерно промашили тему, само да нас замајавају и да не мислимо конкретно о Дачићу теми чланка.

  • Косовац says:

   @ Gagi, .....Ево ти један предлог за размишљање: Сећам се када је Ивица Дачић из Скупштине Србије избацио портрет Милана Недића (из групе свих председника скупштине Србије-Југославије). Као wели Дачић, Недић је био сарадник окупатора, па није заслужио то место великана у холу скупштине. Живот пише романе, ево сада смо у прилици да савремени сарадник окупатора буде председник скупштине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u