ВУЧИЋ САОПШТИО: Нећемо признати Косово!

VUČIĆ SAOPŠTIO: Nećemo priznati Kosovo!

2 novembra 2020

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je članove Vlade Srbije na današnjoj sednici upoznao sa tokom dijaloga sa Prištinom i da im je ukazao da Srbija ne može da prihvati stav Prištine da će Zajednicu srpskih opština formirati posle priznanja nezavisnosti, jer je ZSO bezuslovna obaveza predviđena Briselskim sporazumom.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice vlade kojoj je prisustvovao rekao da je članovima vlade ukazao na činjenicu da Srbija ne može da prihvati da predstavnici privremenih prištinskih institucija ne ispuni svoje obaveze iz prethodno potpisanih sporazuma, već da govore da je važno da Beograd prizna nezavisnost Kosova, a da će oni onda formirati Zajednicu srpskih opština.„Oni su se obavezali na stvaranje ZSO ne pod uslovom bilo kakvog priznanja, već pod uslovom da se ispune stvari oko regionalne policije, participacije na izborima, sve što je pisalo u Briselskom sporazumu, i ne mogu da izmišljaju nove sporazume koji ne postoje“, rekao je Vučić.

Kaže da to Beograd dovodi u ne laku situaciju, jer to govori da Albanci suštinski ne žele kompromisno rešenje i da jedino o čemu pričaju jeste takozvano međusobno priznaje, odnosno da Srbija prizna nezavisno Kosovo.

„Nama nije u najvećem nacioanlnom interesu da budemo priznati od strane Prištine pošto smo mi zemlja članica UN tako da priča o međusobnom priznanju jeste prilično besmislena, a oni je ponavljaju kao papagaji“, rekao je Vučić.

On je naveo da je na sednici bilo reči i o projektima kojima Beograd može da pomogne Srbima na KiM, navodeći da je otvorena laboratorija za uzimanje PCR testova u Kosovskoj Mitrovici.

Kako kaže, govorilo se o projektima proširenja kapaciteta i izgradnji novih projekta u zdravstvenom sektoru u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

„Verujem da ćemo za to imati snage u narednih godinu, godinu i po dana, bez ozbira na ekonomske probleme izazvane kovudom19“, rekao je Vučić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kosovac says:

    Da, nećemo priznati Kosovo, samo ćemo da promenimo Ustav. ……….A za promenu Ustava, zadužio sam ovoga na slici iza mene.

  2. Košarić says:

    Ma ne zašto? Ta priznajte Kosovo i Metohiju kao ustavni i neraskidivi deo Srbije, zvaničnu pokrajinu koja ima ista prava kao Vojvodina, neka kao takva i pokrajina Kosovo i Metohija prizna Srbiju kao svoju matičnu državu onda ona ima sva ustavom zagarantovana prava:"Da razvije i neguje svoje etničke osobenosti." Ali sve jedno pod hitno se mora sprovesti hapšenje ratnih zločinaca i mora se vratiti sva srpska zemlja jer ona pripada Srbiji, prisilna rasprodaja i krađa srpske zemlje bilo kakvim malverzacijama u ovom slučaju je političko i varvarsko tako da se ne može prihvatiti, odnosno niti prodavati niti kupovati radi zle namere otuđivanja srpske imovine.

  3. Gardista says:

    A ko si ti da se pitas?! Ti si covek samo za novinare a ko si i od kojih si svi znamo. Sledeci korak su litije po Srbiji kojih se ti jedino bojis jer opozicija je u rasejanj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *