ВУЧИЋ САОПШТИО: Нећемо признати Косово!

ВУЧИЋ САОПШТИО: Нећемо признати Косово!

2 новембра 2020

Председник Александар Вучић изјавио је да је чланове Владе Србије на данашњој седници упознао са током дијалога са Приштином и да им је указао да Србија не може да прихвати став Приштине да ће Заједницу српских општина формирати после признања независности, јер је ЗСО безусловна обавеза предвиђена Бриселским споразумом.

Вучић је на конференцији за новинаре после седнице владе којој је присуствовао рекао да је члановима владе указао на чињеницу да Србија не може да прихвати да представници привремених приштинских институција не испуни своје обавезе из претходно потписаних споразума, већ да говоре да је важно да Београд призна независност Косова, а да ће они онда формирати Заједницу српских општина.„Они су се обавезали на стварање ЗСО не под условом било каквог признања, већ под условом да се испуне ствари око регионалне полиције, партиципације на изборима, све што је писало у Бриселском споразуму, и не могу да измишљају нове споразуме који не постоје“, рекао је Вучић.

Каже да то Београд доводи у не лаку ситуацију, јер то говори да Албанци суштински не желе компромисно решење и да једино о чему причају јесте такозвано међусобно признаје, односно да Србија призна независно Косово.

„Нама није у највећем нациоанлном интересу да будемо признати од стране Приштине пошто смо ми земља чланица УН тако да прича о међусобном признању јесте прилично бесмислена, а они је понављају као папагаји“, рекао је Вучић.

Он је навео да је на седници било речи и о пројектима којима Београд може да помогне Србима на КиМ, наводећи да је отворена лабораторија за узимање ПЦР тестова у Косовској Митровици.

Како каже, говорило се о пројектима проширења капацитета и изградњи нових пројекта у здравственом сектору у Косовској Митровици и Грачаници.

„Верујем да ћемо за то имати снаге у наредних годину, годину и по дана, без озбира на економске проблеме изазване ковудом19“, рекао је Вучић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Косовац says:

    Да, нећемо признати Косово, само ћемо да променимо Устав. ……….А за промену Устава, задужио сам овога на слици иза мене.

  2. Košarić says:

    Ma ne zašto? Ta priznajte Kosovo i Metohiju kao ustavni i neraskidivi deo Srbije, zvaničnu pokrajinu koja ima ista prava kao Vojvodina, neka kao takva i pokrajina Kosovo i Metohija prizna Srbiju kao svoju matičnu državu onda ona ima sva ustavom zagarantovana prava:"Da razvije i neguje svoje etničke osobenosti." Ali sve jedno pod hitno se mora sprovesti hapšenje ratnih zločinaca i mora se vratiti sva srpska zemlja jer ona pripada Srbiji, prisilna rasprodaja i krađa srpske zemlje bilo kakvim malverzacijama u ovom slučaju je političko i varvarsko tako da se ne može prihvatiti, odnosno niti prodavati niti kupovati radi zle namere otuđivanja srpske imovine.

  3. Gardista says:

    A ko si ti da se pitas?! Ti si covek samo za novinare a ko si i od kojih si svi znamo. Sledeci korak su litije po Srbiji kojih se ti jedino bojis jer opozicija je u rasejanj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u