ВУЧИЋ САОПШТИО НОВЕ МЕРЕ: Ово ће бити време полицијског часа за 1. мај

VUČIĆ SAOPŠTIO NOVE MERE: Ovo će biti vreme policijskog časa za 1. maj

29 aprila 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije „Oko“ na Javnom servisu gde govori o aktuelnim temama, pre svega borbi države protiv koronavirusa, ukidanju vanrednog stanja i policijskom času za predstojeće praznike.

– U ovom trenutku zavisi od bolesti, zaraze i odluke lekara kada će se građani vratiti normalnom životu. Sve vreme smo se borili za živote ljudi, ja razumem da je ljudima dosta i da im je teško. Mi smo zaista dobar posao napravili što razumem da niko neće pohvaliti. Nabavili smo više od 1000 kliničkih respiratora. Poslednja tri dana su brojevi dobri. Verujem da će nam biti sve lakše ako se tako nastavi. Od ponedeljka otvaranje restorana i kafića, Srbija počinje da živi. Ana i ja smo razgovarali večeras, razgovarao sam i sa doktorom Konom, sutra ćemo izaći sa predlogom koji podrazumeva sve ono što su epidemiolozi tražili od nas. Sutra ćemo Ana i ja izaći pred doktore da sutra u 18 sati do subote u 5 ujutru traje policijski čas, a tu neće biti zabrana za penzionere. Još jedno važno pravilo je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Dakle, penzioneri će imati ceo dan za prvi maj, imaće i subotu posle 18 časova – rekao je Vučić.

(Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. Lesi mora da zna says:

  Tja, ne kontam? A gde je ono najvažnije? Kada ja mogu da prošetam svog psa? Ljudi su ludi i svejedno treba da trpe i stradaju ali psi bar nisu ništa skrivili, dakle kada oni mogu da kake i piške van stanova? To je pravo pitanje za naše čuvene epidemiologe. Pas je naš najbolji prijatelj u vreme izolacije.

  • Becki konjusar says:

   Pas je onaj ko je sebi dozvolio da drži psa u stanu. To je zločin prema životinji koji činite vi sebični stvorovi. Niko normalan ne bi držao psa u stanu u četiri zida.

  • Gardista says:

   I on trpi posledice jednog psihopate.

 2. rajko says:

  Nešto meni smrdi u tim datumima. Krajem ove ili u toku sledeće nedelje, kažu, počinje testiranje 5g mreže u Srbiji, a nije isključeno da će to biti globalna proba. Isti period je odredjen i za kraj vanrednog stanja- Ima li to neke veze? Meni se ova koincidencija UOPŠTE ne svidja.

 3. Rista says:

  Imam 5G već skoro celu godinu...Nastavak komentara, 39 gusto kucanih redova sam izbrisao. Iz opreza, razloga pristojnosti i da sačekam odgovor na nepostavljeno pitanje. Imam ja drugi način da vas gnjavim. Ne, ne živim u stanu. Moja dva nemačka ovčara šampiona, moji vukovi, imaju celo polje na raspolaganju. Pre samo mesec dana su završili fakultet sa desetkom, mogu da spavaju ugonku, kuća nije za džukele ma koliko bili vaspitani i ne smeju da laju, seru i prde dok se ne udalje 50 metara od kolebe. Živim u jednoj kolebi usred polja. Kada se zaželim da malo maltretiram komšiju, treba mi 10 minuta mini traktorom da stignem do njega, ali samo ako ne puca u mene zbog korone. Doduše, on još nije ni čuo za koronu, ja nemam nameru da mu kažem ali ko zna šta se dogodilo u međuvremenu pa sam oprezan. Ali sigurno nema korone nigde bar na 10 km. E, ali ima sumnjivi 5G pa me zanima kakve boleštine sam dobio za godinu dana?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *