ВУЧИЋ САОПШТИО: План терористичке групе Б-13 неће бити реализован

VUČIĆ SAOPŠTIO: Plan terorističke grupe B-13 neće biti realizovan

8 avgusta 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće doći do realizacije plana B-13, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Povodom navoda obaveštajnih službi da Tačijeva terorističko-kriminalna grupa B-13 sprema krvavu jesen i napade na severni deo Kosovske Mitrovice i Zubin Potok, Vučić je na TV Prva rekao da on nema dokaze za tako nešto.„Ja nemam dokaze za tako nešto, ne isključujem mogućnost različitih incidenata, pokušaja… Neće se to dogoditi. Možda napad, ali nećemo tolerisati ubijanje srpskog življa i pogrom“, poručio je Vučić.

On je ponovio da je strateški cilj kosovskih Albanaca da ovladaju prostorom severnog dela KiM.

„Čeka nas teška jesen kada je u pitanju KiM“, upozorio je predsednik, navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razume da takse ne mogu da opstanu.

Takođe je naveo da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava.

Istakao je i da ima problema sa snabdevanjem našeg življa, kao i bezbroj drugih problema koje treba svakodnevno rešavati.

„Neko mora da brine svakoga dana. Očekuju nas i teški razgovori sa zapadnim predstavnicima, koji žele rešavanje kosovskog problema do juna“, naveo je Vučić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *