ВУЧИЋ САОПШТИО: Србија даје Хрватској милион евра

VUČIĆ SAOPŠTIO: Srbija daje Hrvatskoj milion evra

30 decembra 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je pismo Vladi Srbije u kojem je zamolio da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.Vučić je juče rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj, i tehnički i finansijski, i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve, preneo je Tanjug.

„Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Želim da se Hrvatska brzo oporavi, da brzo obnovi sve objekte“, naglasio je on. Vučić je rekao da ako bilo šta može Srbija da pomogne to će uraditi.

„Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke i finansijske pomoći“, dodao je on.

KOMENTARI41 komentara

 1. padre says:

  Nemoj, optužit će nas za agresiju, ili nas zužiti, što nisu dva miliona!

  • Nije dobro says:

   Oteti hleb od dece i baciti psima. Psi jedu od detinjih mrvica doduše, ali ne i kurjaci.

  • Portopranco says:

   Ustaše iz Splita pljuvale Milorada Pupovca u Glini!To je najnovija vijest iz zemlje strave i užasa,iz genocidne hrvatske.Užas.

  • HELIX says:

   Evo bas danas grupa hrvata nasim ljudima koji su dosli u pomoc u Petrinji porucuju Ubij srbina. Tako nam i treba kad se jos pameti nismo dozvali. Meni je cak sta vise i drago kada tako nesto cujem.

   • Kosovac says:

    @HELIX, Mi smo se pameti dozvali odavno. Ali šta ćeš, Predsednik nam se raspametio. Neko mu je utuvio da se oduševi Kroato-Srpskim bratstvom i jedinstvom.

 2. Kulak says:

  Pomoć mora biti usmerena Srbima u Glini,Petrinji i Sisku kao i brojnim srpskim selima na tom području.Bitno je obnoviti sve oštećene objekte Srpske Pravoslavne Crkve.Srpsko selo Majske Poljane kod Gline najteže je postradalo.Sve su to krajevi na dvadesetak minuta vožnje od Zagreba sa srpskim stanovništvom.Srbi su i dan danas tamo izrazito većinsko stanovništvo.

 3. 1389 says:

  A oni Srbiji milion mrtvih Srba...

  • Biogradlija says:

   Ni ja nemam nikakvih iluzija kad su hrvati u pitanju.Niti ću ih imati.Oni su antisrbi,izmišljena nacija koju je sklepala katolička crkva s jednim jedinim zadatkom:Da uništava Srbe.Ovaj potez Aleksandra Vučića je velika greška.Ako se šalje bilo kakav novac u hrvatsku,treba ga uplatiti srpskim udruženjima i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi koja još uvek postoji tamo.Nikako hrvatskoj vladi,zato što će ga ona upotrebiti za novi genocid i novo hrvatsko zlo.

   • Leda says:

    Predsednik Srbije se dodvorava hrvatskoj vladi i razbacuje pare. Pupovac je danas verbalno napadnut od strane hrvatskih građana dok je obilazio Glinu. Povici "ubij Srbina" i ustaški pozdravi, dovoljno govore o tome da se njihov odnos prema Srbima, nikada, ali baš nikada, neće promeniti.

 4. Ivke says:

  Da mogu da kupe nove srboseke

 5. Portopranco says:

  Poznavajući katastrofalno stanje u hrvatskoj i razmjere korupcije,ja kao Srbin protjeran iz moje rodne Dalmacije u kojoj su od pamtivijeka živjeli moji preci Srbi, siguran sam da će sva ta lova završiti u džepovima doseljenog hercegovca Bandića i ostalih pokatoličenih vlaško-hrvatskih bandita.Ovo je velika Vučićeva greška.Novac iz Srbije treba uplatiti Srpskom Nacionalnom Vijeću u Zagrebu i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.Samo tako uplaćena pomoć će stići u prave ruke,onim ljudima koji su najviše postradali u zemljotresu.

 6. Dražen Jovan Petrović says:

  Velika greška Aleksandre Vučiću!Ti evri sigurno neće doći do postradalih Srba na Baniji.Zna se kako to ide u hrvatskoj.Svu lovu kradu HDZ i Bandić!

  • radmila says:

   Drazene, Vucicu i nije stalo da taj novac ode Srbima.

  • Dejan says:

   Ne vjerujem kako ste puni mržnje.

   • 1389 says:

    Kad smo kod mržnje, počni od Hrvata, koji viču pred kamerama UBIJ SRBINA, nisu svestni da nacija kada je u pitanju prirodna katastrofa nema nikakve veze sa mržnjom. I još jedno da ti napišem, Hrvati su dočekali sudbinu kakvu će imati, a to je da je cela Hrvatska nad tektonskim pločama, koje prete da sravnaju veče hrvatske gradove. Neka samo mrze dalje, za svakog je bog odredio sudbinu, pa neka i njima dosudi po delima njihovih predaka...

    • Kosovac says:

     @1389, ….. Kad smo kod mržnje, počni od Dejana.

 7. Vuk says:

  treba dati vise samo me interesuje koliko je Hrvatska dala postradalima u Obrenovcu

  • 1389 says:

   Dala je šipak...

 8. Jevta says:

  Daj bolesnoj deci da mogu da se lece a ne neprijateljima, koji su nas pobili za vreme drugog sv. rata.... Sramota

  • A says:

   91-97?

   • 1389 says:

    Ubijaju nas vekovima, njima ništa sveto nije, što jih ne sravna ovaj zemljotres da se opamete fašizma...

 9. Kosovac says:

  Predsednik je malo izleteo kao ždrebe ispred rude. Nije ni pitao Hrvate da li hoće da prime tu donaciju. ……………Da bismo bili sigurni da će oni tu donaciju primiti, mogao bi da zaduži Verana Matića da je on lično odnese.

  • 1389 says:

   Ne malo nego mnogo, pomoć Albaniji, pomoć Hrvatskoj a ovi jedva dočekali da nas opet ubijaju i vredjaju...

 10. Kulak says:

  Upravo javljaju da je grupa ustaških zlikovaca iz Splita došla u Glinu i ugledavši na ulici Milorada Pupovca počela ga brutalno vređati zato što je Srbin.Milorad Pupavac je stigao u Glinu i srpska sela oko Gline da vidi kakvo je stanje i na koji se način može pomoći Srbima koji žive u tom području.

  • Ivke says:

   Ne nego su ga prebili

   • HELIX says:

    Na prebijanje klanje i ubijanje srba smo se vec odavno navikli, to nam je vec postalo kao Dobar Dan. Kada ode i zadnji srbin iz te vase na krvi sazidane genocidne tvorevine, izgubicete svaku poentu vlastitog postojanja.

    • 1389 says:

     Ovo je tek početak šta čeka Ustašku lijepu njihovu...

  • Karital says:

   Pupovac u svom stilu, došao kokošariti i brojiti krvna zrnca postradalom narodu na Baniji.Mogao je donirat svoju godišnju plaću koju dobiva od HDZ-a.Za pomoć Hrvatskoj pobrinut će se Europa.

   • 1389 says:

    Hahahahahahaha Evropa se ne vidi od problema, finacijska kriza, migrantska kriza, Covid19 kriza a Rvati sanjaju o pomoći ko svinja o kukuruzu... Slabo ste naučili istoriju, pomoći će vam Srbija od lažne EU tvorevine dobićete kamate i kredite...

 11. sasulja says:

  Neznam dali Vucko zna da jos i danas dan, ima srpskih sela u hrvackoj,koji nemaju struju,bolje bi bilo da se istima dovede struja.Bilo kako bilo,sve te evrice ako posalje to ce ustasija uzeti sebi,srbi svakako,nece imati ama bas nista od toga.

 12. Cp6a says:

  Na našu žalost, nastradoše srpski kraj i naši Srbi. Ne mogu da verujem da smo toliki maleri. Slažem se u potpunosti sa većinom komentatora da pomoć mora da se pošalje, ali isključivo u srpske ruke. Ako bude drugačije, Srbi te pare neće videti.

  • Kulak says:

   Srbi su na Baniji do 1995.bili 92% stanovništva.I danas,nakon svih genocida,proterivanja i etničkog čišćenja Srbi su na Baniji većinsko stanovništvo.Ako tamo danas i ima nekakvih hrvata,to su doseljeni katolici iz BiH.Srbi su na Baniji domicilno stanovništvo,a hrvati doseljenici.Ponavljam i to treba svima biti jasno:Ako Srbija uplati novac na račun hrvatske vlade,Srbi na Baniji od tog novca neće dobiti ništa.Sve će ukrasti HDZ i Bandić!

 13. Rista says:

  Prvi deo. Hrvatski domoljupci će odbiti pomoć od Srba jer su po nacističkoj istoriji Hrvata i Nemačke, Britanije i Francuske Srbi pobili milion Hrvata za vreme drugog svetskog i proterali i pobili još milion pre 30 godina i popravoslavili još milion Hrvata u prošlom veku. Drugi deo. Nešto mi samo tu nije jasno, mislim ono što se zove pragmatičnost i transparentnost, ali aj da sačekamo. Najverovatnije će uzeti i na kraju reći "nemamo mi pojma da li se u paketu pomoći našla i neka srpska pomoć, ali od Srba niko nije ni tražio ni očekivao i nama ne treba pomoć od Srba" a Srbi će onda okrenuti i drugi obraz. Tako nas naše pravoslavne pape naučile. Treći deo. Ali pošto SAM JA I POSLE SVIH GENOCIDA NAD SRBIMA, IPAK čovek, SMATRAM DA JE vučić URADIO DOBRO DELO U IME SRBA. Ima vremena za pakost i niske strasti a za to sada nije vreme. Budimo ljudi. Ja bih isto uradio kao i Vučić. A što se tiče pakosnih i niskostrasnih primedbi, i ja sam delimično takav što se vidi u prvom delu moga komentara. Svi su ljudi takvi. Nema zamerke. Zadnji srpski deo. Posle njega, kanda nema više Srba. Uostalom, Hrvati nisu krivi što se oni nikad neće popravoslaviti a Srbi hoće pokatoličiti, čak ponekad i dobrovoljno. Hrvati neće preći u pravoslavlje ni milom ni silom. To je Srpska slabost i to nas košta mnogo čega u zadnjih 100 godina i više. Odajem čast hrvatima i muslimanima i oni mogu da posluže kao primer Srbima kako se čuva svoja vera i svoj narod. Ponekad i bez milosti a ponekad i genocidom. Kako se kad ukaže prilika. Eto, Hrvati danas štampaju srpsku istoriju i knjige za srpske đake, uče ih i objašnjavaju šta je nekad bilo, a Srbi u svojoj državi ipak šalju svoju decu u škole u kojima se uči hrvatska istorija a ne srpska i uopšte se ne bune niti bilo šta preduzimaju, a deo Srbije se školuje po muslimanskim zakonima. Prema tome, to rade Srbi u svojoj Srbiji a hrvati i muslimani samo pomažu. I sad takvi Srbi imaju kao primedbe na pomoć Hrvatskoj??? Aj Srbi moji, ne serte. Dodatak. Srpski rodoljubi i zadnja srpska nada. U Srbiji ima samo par hiljada testova01 koji pokušavaju da urade nešto praktično, ali mi ostali smo skoro otpad. Vređate se? Pa i ja sam uvređen kao i vi zato što tako vidim i što ubeđujem testa01 da eto, još nije vreme. Na svu sreću, promenio sam mišljenje. Testovi01, krenite. A mi ostali, kilavi Srbi, "svako svoga ubite subašu". Tako se počinje oslobađanje jednog naroda.

  • Karital says:

   Kakva graja za pišljivi milion eura!Najbolje bi bilo da to donirate Pupovcu i da okončamo nepotrebnu graju.Nema te familije danas u Hrvatskoj, koja nije spremna pomoći novčano, materijalno, ili na bilo koji drugi način mještanima Banije, bez obzira na nacionalnost i vjeru.Od Dubrovnika do Umaga sve je na nogama.Stoga, nema potrebe da kukate za milion eura.Zadržite taj novac ili ga dajte bandiću, pardon, Pupovcu.Čovjek najbolje zna kako iskoristiti tu donaciju.

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Otkud sad to bez obzira na nacionalnost i vjeru?Pa hrvatska je najekstremnija zemlja na svijetu gdje se sve gleda kroz naciju i vjeru.U hrvatskoj je skoro nemoguće i nepodnošljivo živjeti ako nisi hrvat-katolik ili ako se tako ne izjašnjavaš.Milion ljudi koji nemaju nikakve veze ni s hrvatstvom ni s katolicizmom u hrvatskoj tako se izjašnjavaju zato što je drukčije život nemoguć.Pa tamo se čak i Arsen Dedić bojao reći da je Srbin.

    • Karital says:

     Zar ti nije poznato Jovane da Hrvati imaju tri vjere? Imamo katolike,pravoslavce i muslimane.Nažalost, pravoslavni Hrvati nemaju crkve gdje bi se mogli moliti i to sve zahvaljujući vladajućoj stranci koja ide na ruku koalicionom partneru.U skorije vrijeme to bi mogao riješiti Milanović kao što je Milo u Crnoj Gori.Mi smo najekstrermniji a sutra će nekoliko Srba biti sa mnom u lovu. U kasarni Karlo Rojc u Puli, 1988 godine, radili su spisak tko je ko po nacionalnosti od naše čete.Većina se izjasnili kao Hrvati, dok se manji dio vojnika izjasnio Jugoslavenima.U jednom trenutku, vojnik S. Šarac iz Goražda, revoltiran što kod Hrvata nema Jugoslavena, reče mogao sam se izjasniti Srbinom.Jeli mu netko branio?Spisak je radio poručnik bojnog broda Đ. Vukajlović.Tko je branio pok. Arsenu da se nacionalno izjasni?Pa vi se ni u Jugoslaviji niste osjećali Srbima.To nije bilo zbog bratstva i jedinstva, već radi svoje koristi.Varaš se ako misliš da će ova država tražiti milostinju od vas da se pomogne unesrećenim ljudima.Gore sam naveo od Dubrovnika do Umaga, prevladavaju razvijeni turistički gradovi i općine koji će pomoći u izgradnji uništene infrastrukture na pogođenom području.Pomoć koju šaljete, dajte direktno na ruke Srbima koji su oštećeni.To je najbolje rješenje da novac neće biti zloupotrebljen.

  • Ovo je says:

   Finiš borbe i zla. Kuevati su odabrali poganu stranu, i tu više nema pomoći. A AV je bogoborac, gura prst u oko Bogu koji je krenuo u zadnji obračun smrtne borbe sveta da odvoji žito od kukolja. Otima hleb od dece i baca divljim kurjacima, koji ne da se ne kaju već još jače nasrču. Iliti AV baca biser pred svinje, neka njega rastrgbu jer nas niko nije pitao. Svako normalan bi pomogao našim ljzdima tamo a ne i hdz. Poruka je i za Karitala, koji laže Boga u oči i smeje se Njemu i nama. To je greh navalice, za koji nema opravdanja. Nema tu više Srbin, krvat... Samo oni pro i kontra Bogu. A po delima našim se prepoznajemo. Pu, daleko im gadna, oteta kuća.

   • Karital says:

    Za AV bi bilo najbolje da nije ponudio nikakvu pomoć.Ne radi Hrvatske, već radi vas koji čovjeka raspinjete zbog humane geste.Po svemu sudeći, vas nitko i ne pita za ništa u Srbiji.Ne pomažem ni ja hdz, pomaže se unesrećenim ljudima koji su izgubili u jednoj minuti sve.Ne budi taliban! Bog sa ovim što se dešava nema veze.Za tvoju neinformiranost, tresla se i Republika Srpska.U B. Dubici bilo je i štete na kućama.Kako je krenulo, mogao bi se zatrest čaitav region, a onda će svi biti kukolj.

 14. Gagi says:

  Ova pomoc je nedolicna i simbolicna. Znali su Srbi ranije to mnogo bolje, upuceni su u to Makedonci a narocito Crnogorci, zbog toga su nam danas najveci prijatelji. Spremte se spremte narode u narednoj godini na vece poreze, razreze, ureze.........

 15. geto says:

  Prezaduzena Srbija ima slobodna sredstva.Nezaustavljivo srljamo u zlaatno doba.

 16. 1389 says:

  Hrvatska je danas okupirana zemlja, more su kupili Englezi i švabe, ekonomija i trgovina je Ruska. Sem zemlje koja se na 30-40 godina zarati, ostalih promena nema. Što se tiče popravoslavljanja katolika, gladajući krivu veru, zaboravili su pravu veru, u svemu pa i u fašizmu, pedofiliji i kriminalu jim pomaže Vatikan i ostala tobože bogata stoka, koja nezna kakva je svrha života i postojanja, zato su Kinezi i Rusi bili u pravu, zapadni model demokratije polako nestaje, jer se planira naseljavanje migranata, koje forsiraju nevladine organizacije. Znamo kuda to vodi, propasti zapadnog hriščanstva i naseljavanje neevropljana u EU... Eu do 2025 neće biti takva kakvu znamo sada, pitanje je samo koliko brZo može nova kriza da dodje. Neuspešna EU se suočava sa uspelim krizama, zato i neće dugo uspeti u svom postojanju, sa to su pobrinuli pojedinci nevladinih organizacija i jak istok...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *