ВУЧИЋ СЕ ИЗ ЊУЈОРКА ОБРАТИО СВИМА поводом претњи Србији и Републици Српској!

VUČIĆ SE IZ NJUJORKA OBRATIO SVIMA povodom pretnji Srbiji i Republici Srpskoj!

22 septembra 2016

ALEKSANDAR VUCIC

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost, a onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručuje da Srpska neće nestati.

„Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma na štetu jednog naroda i onima koji maštaju o nestanku RS – Srpska je ustanovljena voljom naroda i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Srbija ima određene obaveze po tom sporazumu. Moja jedina poruka svima koji maštaju da unište RS da Srpska neće nestati“, istakao je Vučić i dodao da ce Srbija uložiti sve da sačuva mir.

On je u izjavi za RTS iz Njujorka istakao da Srbija poštuje BiH, želi mir sa svima i smatra da je odnos Srbija i Bošnjaka od vitalnog značaja za budućnost.

Premijer je, govoreći o izjavi nekadašnjeg načelnika ratnog štaba Armije BiH Sefera Halilovića o Republici Srpskoj, rekao da nikada ne veruje u slučajnosti u politici, niti slučajne izjave.

Razumemo da je mir jedino što je važno i smatramo da Srbi i Bošnjaci treba da žive zajedno i da svoje probleme rešavaju na miran način u buducnosti, a to je naš najbolji odgovor na loše izjave koje stižu više puta ponovljene“, rekao je Vučić.

On je dodao i da je za to postojao, kako je naveo, jednostavan lek.

„Neki drugi iz bošnjačkog rukovodstva trebalo je istog sekunda da reaguju i na najbrutalniji način to osude, to je sve nekako okolo naokolo, niko to nije želeo baš direktno da uradi“, naglasio je Vučić.

Odgovarajući na opasku novinara da se čini da ipak postoji neki „kamen u cipeli“ u odnosima sa svetom, Vučić je rekao da „imamo više tih kamencica u cipeli“, ali da je njegov posao da uradim sve što može za Srbiju.

„Borimo se za Srbiju i ne samo ja, već cela naša delegacija, Ivica Dačić, svi rade svoj posao“, istakao je Vučić za RTS iz Njujorka.

Premijer je rekao da je sinoć na panelu o regionu bila veoma teška atmosfera i da publika nije bila najnaklonjenija Srbiji, ali da smo ozbiljnošću, odgovornošću i argumentima uspeli da pridobijemo dobar deo američke publike na stranu činjenica.

On je istakao da je bilo važno da se čuje glas Srbije na tom panelu, dodajući da mu je žao što nije bilo predstavnika Srbije na jednom od skupova tokom kojeg su Srbi, kako je naveo, izjednačeni sa ISIS-om.

„Važno je da smo rekli da postoje i teški slučajevi i na srpskoj strani“, rekao je Vučić.

KOMENTARI4 komentara

 1. Njet says:

  Zevam, produckam pa opet zevam

 2. Željko says:

  Vidim , susjedi , medijski ste " spremni " za rat , svako večer vas na RTS " bombardiraju " dokumentarcima iz prošlosti i odmah nakon toga u 22h ide ratni film ! Znači , " spremni ste " !!

 3. Za Srbiju says:

  Skup ludaka pred retardiranom publikom. Američki šou za opravdanje njihove agresije na suverene države. Najveća "zvezda" večeri - Fata iz Srebrenice.

 4. Slobodan says:

  Za otadjbinu spremni pizdo zeki rvacka !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *