ВУЧИЋ СЕ ЈАВИО ИЗ ЊУЈОРКА: Немам добре вести за Србију

VUČIĆ SE JAVIO IZ NJUJORKA: Nemam dobre vesti za Srbiju

22 marta 2018

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da mu se čini da zapadne sile tvrdo stoje na poštovanju principa očuvanja nezavisnosti Kosova i dodao da je to za Srbiju veoma teško.

“Nisam zadovoljan. Imao sam dubinske razgovore sa ljudima koji o mnogo čemu odlučuju iz različitih glavnih gradova Zapada i čini mi se da oni tvrdo stoje na poštovanju principa očuvanja nezavisnosti Kosova i to je za nas veoma teško”, kazao je Vučić za RTS.

Upitan koliko je zadovoljan sastankom u Ujedinjenim nacijama i svim ostalim sastancima u prethodnih nekoliko dana, Vučić je kazao da je zadovoljan trudom i radom srpske strane, ali ne i rezultatima.

On je kazao da “zapadne zemlje ne žele ni na koji način da razgovaraju kome pripada teritorija Kosova, tu priču smatraju zatvorenom”.

“Posle tri dana napornih i ne lakih susreta o kojima ne mogu previše da govorim, za mene je zaključak da, da bih pripremio platformu za građane, moram da dobijem i podršku međunarodne zajednice. To je za mene bilo razočaranje, razumeli smo poruku, naše je da nastavimo da radimo”, kazao je Vučić.

On je dodao da je na sastanku kazao da su “oni otvorili tu pandorinu kutiju 2008. godine ne poštujući rezoluciju 1244”.

“Već dugo vremena razgovaramo oko budućnosti Srbije i Kosova i Metohije i pokušavamno da pronađemo kompromisno rešenje. Albanska strana radi svoj posao, međunarodna zajednica svoj, a ja sam se trudio da dovedemo Srbiju do površine iz ambisa gde smo bili”, kazao je on.

Bilo bi nam lakše da pregovaramo sa Albancima ali to neće niko da dopusti

Vučić je kazao da bi Srbiji bilo lakše da direktno pregovara sa kosovskim Albancima o pitanju Kosova i Metohije ali da problem predstavljaju interesi nekih drugih sila.

“Srbiji je lakše da pregovara sa Tačijem ali neće to niko da pusti. Voleo bih kada bismo imali mogućnost da Srbi i Albanci razgovaraju, mi bismo lakše rešili naše probleme ali niko to neće da pusti”, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je najveći problem Srbije u vezi sa pitanjem statusa Kosova i Metohije što Beograd o tome ne pregovara sa Albancima već sa onima koji su kako je rekao, stvorili nezavisnu državu Kosovo.

Vučić je kazao da nikada nije prisustvovao “tajnim” večerama sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ali je i ponovio da bi se “lakše” dogovorio sa kosovskim Albancima nego sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Sami smo stavili pečat na kosovsku nezavisnost odlukom pred Međunarodnim sudom pravde

Vučić je kazao da je “katastrofalnom odlukom” Međunarodnog suda pravde iz 2008. koju smo, kako je rekao, “sami doneli”, stavljen pečat na kosovsku nezavisnost.

“Imali smo dobijanje nezavisnosti Kosova i ćutanje naše administracije koja se dodvoravala svima, imali smo katastrofalnu odluku koja nas danas najskuplje košta a koju smo sami doneli pred Međunarodnim sudom pravde 2008. godine glupom, neodgovornom, kriminalnom politikom našeg režima, ali to je naša država”, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je tom odlukom stavljen pečat na kosovsku nezavisnost i da Srbija danas plaća cenu svih unutrašnjih pogrešnih odluka ali i pozicije u koju je dovedena pod uticajem stranih sila.

“Plaćaćemo još dugo tu cenu. Ja se sada borim da taj pečat i zalepljeni koverat nekako otvorim, da to sklonim i da se izborimo za nešto za šta možemo da se izborimo, mada nisam optimista ali ćemo se boriti jer moramo da razmišljamo o svojoj deci i budućnosti”, kazao je predsednik Srbije posle razgovora koje je vodio u SAD.

Vučić je ocenio da je situacija u vezi Kosova i Metohije teška i dodao da je suština da Srbija ne može da ne dobije ništa iz pregovora a da kosovski Albanci dobiju sve.

“Ništa i nigde nema džabe. Situacija je teška, sa mnogim stvarima se nisam saglasio. Biće velikih pritisaka na Srbiju sa različitih strana ali nismo spremni da žrtvujemo sve svoje nacionalne interese”, kazao je Vučić.

Nemačka nam neće doneti papir sa pravno obavezujućim sporazumom

Predsednik Vučić izjavio je večeras da delegacija Nemačka koja treba da dođe u Srbiju neće doneti papir koji sadrži pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je suština da znamo šta Nemačka hoće a šta neće.

“Ja to znam ali o tome ne mogu da govorim”, kazao je predsednik Srbije.

(Beta)

KOMENTARI17 komentara

 1. Strateg says:

  E moj ti dozvoljavaš da ti ponižavaju zemlju sada kada je Rusija jača nego ikada.imao si šest godina da naoružaš Srbiju a ti praviš Bg na vodi. Ti si taj koji od kako je došao na vlast vuče glupe poteze.

 2. Zoran says:

  Kako da dam Kosovo a da ne budem ja kriv.

 3. Zaharije qSerak says:

  Pa Vi ste izgubili Kosovo u Ranbueu gos.Vucicu.I to Vam nije bio dovoljan razlog da se “kotarisete” čovjeka koji je bio u toj ekipi.Gos.Dacica.I ko da Vas uzme ozbiljno?

  • Velika Metla says:

   Balijaneru,da je "narko-država kosove"izgubljena u Rambujeu ne bi sve ove godine,18,pritiskali Srbiju da potpiše nezavisnost tog monstruma od nazovi "države"! Ali ti ne bi bio balijaner kad ne bi lajao i kevćao! Kako te ne mrzi,balijaneru,da se pojavljuješ u društvu gde nisi dobrodošao? Svako iole normalno ljudsko biće,očigledno to ne važi i za tebe,kada vidi da se ne uklapa u neko društvo on i napusti to društvo! Ili si toliko iskompleksiran,pa voliš kad te taslače?

 4. goran says:

  Pa kad ne mozes da govoris, a ti cuti. Sakrij se ispod stola.

 5. Nebeska Srbija says:

  Ovo nije normalno koliko ocima ne mogu ovog coveka da gledam!!Kad ga vidim nije mi dobro..Izdajnik.

  • goran says:

   Meni se odmah povraca, a i svima koje poznajem, najodvratniji lik u medijima.

 6. Belo Orao says:

  Otići poštar u Ameriku da primi poštu ...........koje đubre !!!

 7. Miroslav says:

  Vreme ti je bato da se sklonis, sta si uzeo, uzeo. Geopoliticka situacija se promenila, tebe nisu obavestili, premalo je vas zapadnih igraca,nemozete unistiti kompletan narod, Rusi dolaze...

 8. Batina says:

  Opa bato.

 9. Predrag says:

  On je u privatnoj posedi SAD kako su javili svi naši mediji a ovamo reči: “Nisam zadovoljan. Imao sam dubinske razgovore sa ljudima koji o mnogo čemu odlučuju iz različitih glavnih gradova Zapada i čini mi se da oni tvrdo stoje na poštovanju principa očuvanja nezavisnosti Kosova i to je za nas veoma teško”, kazao je Vučić za RTS. Upitan koliko je zadovoljan sastankom u Ujedinjenim nacijama i svim ostalim sastancima u prethodnih nekoliko dana, Vučić je kazao da je zadovoljan trudom i radom srpske strane, ali ne i rezultatima. On je kazao da “zapadne zemlje ne žele ni na koji način da razgovaraju kome pripada teritorija Kosova, tu priču smatraju zatvorenom”. “Posle tri dana napornih i ne lakih susreta o kojima ne mogu previše da govorim, za mene je zaključak da, da bih pripremio platformu za građane, moram da dobijem i podršku međunarodne zajednice. To je za mene bilo razočaranje, razumeli smo poruku, naše je da nastavimo da radimo”, kazao je Vučić. KO JE OVDE LUD? Prvo nek se odluči da li je sa ćerkom u privatnoj ili državničkoj poseti. Ako je u državničkoj kako se iz razgovora decidno može zaključiti onda troši narodne pare na ćerku i svitu koju je poveo sa sobom. Za takvu zloupotrebu se ide u zatvor ako lično smatra da ne treba u zatvor onda u duševnu bolnicu.

 10. ARTILJERAC says:

  Kakva gomila bolesne budale sa bolesnim zaključcima. “Nisam zadovoljan. Imao sam dubinske razgovore sa ljudima koji o mnogo čemu odlučuju iz različitih glavnih gradova Zapada i čini mi se da oni tvrdo stoje na poštovanju principa očuvanja nezavisnosti Kosova i to je za nas veoma teško”, kazao je Vučić za RTS. Diletantu pročitaš ustav Srbije odneseš kopiju u UN i odeš. Nema šta da razgovaraš sa nacizapadom, jer ćeš zbog kršenja ustava ići u zatvor.

  • Velika Metla says:

   ARTILJERAC,hoće,otići će u zatvor kao što su i "dosovci"otišli! Još SAMO da mi kažeš,a KO će ga uhapsiti? Da neće možda narod?;;;)))

 11. Velika Metla says:

  Ovako podmuklog veleizdajnika NIKADA nije bilo u istoriji Srba! U priči o srbskoj pokrajini Kosovo i Metohija on pominje povećanje plata i penzija,i to da Srbi hoće da žive bolje! Znači,ako ne prihvatimo šiptarsku "narko-državu"neće biti povećanja plata i penzija,je li? A narod? Narod bi za 10 evra prodao celu državu! Eto to je narod!

  • goran says:

   Providan ko celofan, pukao je, a tek ce videti sta dolazi.

 12. gaga says:

  ovo je svaka za seljaka!pa kad neznate sta da radite sto ne podnesete ostavke!A drugo dajte narodu referendum pa nek se narod izjasni!

 13. Trifun says:

  UZALUDNO TROSENJE ENERGIJE VUCICU!! Bez s-300 i PVO sistema i raketa ne pocninji nikakve razgovore! Antisrspke i antiruske zapadne genocidne hijene su monstrumi, i sa njima se prica SAMO SILOM. Kosovsko pitanje ko je vladar nasom teritorijom ce biti rijeseno na BOJONOM POLJU izmedu nas PRAVIH VLASNIKA Kosova i zapadnih genocdinih hijena. Ovaj put uz pomoc Rusije! Ko to ne razumije on je degenerik. Izgunucemo ALI CEMO PROTJERATI TE HIJENE SA SVIH SRPSKIH TERITORIJA a na Balkan dolazi ruska armada, tu da ostane za sva vremena. Postacemo NUKLEARNA SILA poslije toga. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *