ВУЧИЋ СЕ НАЉУТИО: „ЕУ да нам не соли памет! Тражићемо да нам испоруче Харадинаја“

VUČIĆ SE NALJUTIO: „EU da nam ne soli pamet! Tražićemo da nam isporuče Haradinaja“

5 januara 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Premijer Aleksandar Vučić komentarišući hapšenje Ramuša Haradinaja izjavio je da je dobro da je pravo iznad politike.

Kako kaže, tužilaštvo ima brojne dokaze i optužujuće stvari i ne bi voleo da Francuska “kao ozbiljna i pravna država ne postupi u skladu sa pravom nego sa političkim stavovima“.

Vučić tu navodi da bi to onda postavilo pitanje kako bi Srbija reagovala u recipročnoj situaciji.

Na pitanje da li će Srbija zvanično tražiti izručenje Haradinaja Vučić je kratko odgovorio: „Nego šta će“.

– Imamo čoveka za tolika dela da ne možete da ih pobrojite. Niko nema pravo da ruši odluke nezavisnog tužilaštva – naveo je Vučić.

Na pitanje da li postoje pritisci oko Haradinaja Vučić kaže da ne zna kako se vrši pritisak i da je on jedan od retkih ko odgovara na svako pitanje od novinara, “za razliku od drugih koji nešto kažu pa pobegnu“.

– Možete da mislite kako je njima, ne mislim da im prija i da im je lepo da pokušaju da pritiskaju. Odavno sam ih odvikao od toga. Ne mene niko ne vrši pritisak, sa mnom se tako ne razgovara i sa Srbijom se tako ne razgovara. Vidim šta su njihove želje, prepoznajem ih, ali šta me briga šta su njihove želje. Interesuje me šta je pravo – rekao je Vučić.

– Njima iz Evrope ako se ne sviđa… Super. Pustite ga još jednom pa dođite da mi solite pamet o poglavljima 23 i 24 i principima pravne države – dodao je on.

Bivši haški optuženik i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj uhapšen je u Francuskoj po poternici Srbije.

On je kod sebe imao diplomatski pasoš kada ga je francuska granična policija uhapsila na aerodromu u Bazelu. Haradinaj (48) je doputovao letom iz Prištine.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj izjavio je ranije tokom dana da će Ramuš Haradinaj oko 13.00 časova nakon saslušanja u tužilaštvu biti oslobođen.

Izvor: B92

KOMENTARI2 komentara

  1. Bagro crvena says:

    Luj 16 je pravi mag biznisa! Ovoga oce da corkira da bi ga pustio posle 24h uz pristojnu kauciju!

  2. vlada says:

    Odlicno,nece ga isporuciti a mi nastavljamo,pa kako je to moguce,pa ne postoji partnerski odnos i nikad u Evropu,umesto toga,jaca zica uz granicu,obuka mladjih,uskoro ce bele izbeglice,a,ne moze u Srbiju,na kazan,tanak pasulj,barake,duva,e pa sta cete ali zivi ste...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *