ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: „Срам вас било, подржавате Куртија терористу!“

VUČIĆ SE OBRATIO EVROPSKOJ UNIJI: „Sram vas bilo, podržavate Kurtija teroristu!“

2 decembra 2022

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je sinoć odluku da ne učestvuje u radu Samita EU – Zapadni Balkan koji će se održati u utorak, 6. decembra, u Tirani! U istorijskom obraćanju javnosti šef srpske države Briselu i Prištini je uputio oštre i vrlo konkretne poruke da se nikada i nipošto neće odreći Kosova i da Srbija neće pristati na nasilje, kako je rekao, najgoreg terorističkog ološa Aljbina Kurtija!?!

Neposredni povod za dramatično obraćanje predsednika Vučića bila je skandalozna reakcija Evropske unije na najnovije nasilje Aljbina Kurtija, koji je za novog ministra u ‘vladi Kosova’ juče imenovao Nenada Rašića, čoveka za koga na izborima nije glasao ni jedan odsto Srba!?! Komentarišući ovu Kurtijevu odluku, koja čak nije u skladu ni sa takozvanim ‘ustavom Kosova’, portparol EU Peter Stano pozvao je ‘obe strane’ na uzdržanost i apelovao na Beograd i Prištinu da ubrzano rade na povratku Srba u institucije!?!Predsednik Vučić je u obraćanju naciji preko TV Pink najavio ozbiljno zaoštravanje srpske državne politike. Njegovo obraćanje prenosimo u celosti uz redakcijsku opremu.

* Izjava Brisela jeste sramna i to je najblaža reč koja može da se upotrebi. Izbor Nenada Rašića za nekakvog ‘ministra’, čoveka koji je dobio manje od jedan odsto podrške Srba sa KiM, i Rade Trajković sa njegove liste pokazuje da svi oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji! I sada zato moram nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Oliverom Varheljijem, ako do tog sastanka uopšte dođe posle ovih mojih reči…

* Ovo što je uradila EU jeste bedni, najbedniji antrisrpski odnos, jer teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužuje svaku osudu Evrope, a te osude nema! Ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebalo da dobije zasluženu osudu EU. Naravno, nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se ponašaju svaki put!

* Prekršili su sve norme Briselskog sporazuma i međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme, a sve su to uradili u skladu sa interesima jedne evropske sile… Izabrali su najgori srpski ološ, ološ sa dna kace, tog Rašića i Radu Trajković. Ne postoje gori tamo! Oni nikakvo poverenje Srba nemaju, ali zato imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše, da će da nam pokažu da smo sami na svetu… Nema problema! Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete, možete šta god hoćete! Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja! I bolje je da me nema nego da vam je predam u ruke! I neću vam je predati u ruke!

* Niko iz Srbije neće biti u Tirani na samitu EU 6. decembra, po prvi put, a vi lepo dolazite, uzmite svoje dnevnice, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi i iz Evrope i sa Zapadnog Balkana! Baljezgajte o tome da je Srbija kriva mada ni za šta nije kriva, sve je to u redu, mene to više ne zanima… Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite.

* A onda, kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome i neću vam dati da ih ponižavate! Srbija je svoja na svome. A što se ovoga (Kurtija) tiče, da poručim: „Ti, teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao!“ Jer Srbi, zajedno sa državom Srbijom će znati da vam odgovore! A vi iz Evrope, sram vas bilo! I to je sitnica u odnosu na ono što imam stvarno da vam kažem. U subotu spremam detaljniji i temeljniji odgovor!

KOMENTARI21 komentara

 1. Zabrinuti says:

  Dobro se setio da im malo surdukne. Samo, plašim se da iza ove briljantne izjave ne slede sankcije Rusiji?

  • Istina says:

   Dimna zavjesa.

  • Novica says:

   ne lupaj laži, naš predsednik je dosledan svojih reči a ne ti...

   • Velika Metla says:

    Novica, gos*n Bote, videli smo njegovu "doslednost" kod paradePedera. A i ne samo tada. To što si ti slep pored očiju je tvoj problem, ali nemoj to i od drugih očekivati.

 2. persida says:

  Ali ces i dalje nastaviti sa idejom da Evropa nema alternativu. Ej, Vucko, Vucko... Napravio si od sebe karikaturu.

 3. milorad5 says:

  ups nemam pojma što se toliko nervira.Jednostavno je pametno što niko neće ići u tiranu iz srbije,tačka,i TIŠINA.Najbolje je sad ćutati i pustiti ekipi iz EU da se sami oglase.Biće tu iznenadjenja,i to neprijatnih za vikendaše iz tirane a zna i vučić to,pa pravi malo poene političke,za domaću scenu.Realno bre nije sve slot mašina za pravljenje političkih poena,neki put više se dobije kada se ćuti ali vučić je već toliko dugo u rejting mašini da reaguje automatski,očigledno.D sevratimo u tiranu.Tamo je skup ekipice koja je izgleda ešila da je njihovo vreme došlo u EU i izgleda kuju planove kako da budu kalif umesto kalifa ili bar uodredjenom segmentu pohvataju krupnije položaje unuta EU prlamenta, komisije i nekih NVO odeljenja tog birokratskog konglomerata,štpo se gdji lajsna i nekim drugim krupnijim zverkama tamo uopšte ne svidja jer sitem je takav da ONI postavljaju koga žele na ta mesta.Medjutim ekipica koja dolazi u tiranu je ipak poverovala u demokratiju i sopstven "demokratske" metode sa domaće političke scene i misle da će oni korijiti kapu evropskoj uniji ba za jugoistočnu evropu :)E PA NEĆE tako biti.Smešno je da nam je sad VRH EU apsolutno naklonjen jer im treba poluga za obračun sa "disidentima2.Biće tu još salonskog kancelarijskog političkog cirkusa do proleća:)Malo su se dohvatili tamo za guše kao šo sam i mislio da će sedesiti pre reizbora i počinje panika da provejava po hodnicima brisela:)Uskoro će "vrhovni svećenik" objaviti KO SU JERETICI:) unutar stomaka zveri:)I da,ne bojte se, zver je shvatila da ježevi NISU ZA JELO:)a srbija je mali ježić, sa mnogo dugačkim BODLJAMA,plus su otrovne za neke niže podvrste EU faune.

 4. Jovan Kojic -Perth says:

  Stvarno je bilo vrijeme da kazes to sto si rekao.Sledeci potez treba biti.Ako neko opali cvoku bilo kome na Kosovu i Metohiji udzi sa vojskom i policijom sve do granice sa Albanijom.Opkoli NATO bazu iskljuci im vodu struju ,prekini sve komunikacione veze .Ako su ih mogli Avganistanci najurit u sandalama zasto ih nebi mogla nasa vojska.

 5. Miki says:

  Konačno i napokon si im rekao sve ono što većina poštenog naroda srbije je tajila već desetak godina unazad.Ipak si otvorio dušu i rekao bar minimum istine. te za ove reči verujem da su istinite,Kao predsednik očekuj mnogo veću podršku srpskog naroda.

 6. test01 says:

  konacno jedna pametna - a mozda je to samo predstava posto je vec pristao i dao im sve...

 7. Mi says:

  Budalasto bi bilo zakačiti se za bilo koju rečenicu presednika. Nakon onih Gazivoda;"Ne dam Gazivode" Pa za par dana ode i kofa i uže... Pa onda "Nema parade ponosa, neka me zove, Bajden, Putin, Zelenski".... Pa dovoljan beše poziv ambasadora SAD... i gle pred tim autoritetom nestade odluka; presednika,policije, suda....Žalim što si naš presednik, ko bojagi, ali drugi drma situacijom, te su ubedljivije rečii na saslušanju u sudu Belivuka, od "najvećeg, najmudrijeg, najpametnijeg.... "sina naših naroda.....

  • Rostand says:

   Nije prvi puta da danas kaže jedno,a sutra uradi drugo.Dakle sigurica na kladionici glasi- Vučko ide u Tiraniju.

   • Velika Metla says:

    Pa izjavio je u petak da neće učestvovati u Tirani, a juče je izjavio da će " za vikend razmatrati učestvovanje u Tirani". Hahahahahahahaha.............., opasan manipulant. Manipulant ali ne za pametne ljude, jer su ga pametni ljudi odavno pročitali.

 8. Cetnik says:

  Sa teroristima se ne prgovara, a ovaj je i tikve sadio.

 9. persida says:

  Kurti je iskreniji od Vucica onoliko koliko su Dzaka i Saciri bolji fudbaleri od nasih balerina.

 10. Branko says:

  Malo pompeznosti i trivijalnosti. Za unutrašnju upotrebu.

 11. Penzioner says:

  Surdukno im je juče tako što je ćutao pred Boreljijem i slušao predavanje Petera Stana da mora poštovati volju većinske strane i Ustav Kosova i još se zahvalio Ursuli Fon Der Lajen što će mu dodelila još koji miliončić evra, koji će završiti tamo gde nije namenjen, kao i svi dosadašnji. Nije propustio ni da kaže da se preko Srbije neće kršiti sankcije uvedene Rusiji, te da će Srbija izvršiti divesifikaciju uvoza gasa iz Azerbejdžana. Samo onaj ko nema grama mozga ne zna da je on sabotirao gasni projekat "Južni tok" i išao baš u Azerbejdžan da od njih traži gas i dobio je ništa, isto kao i u pregovorima sa Prištinom. I na Pinku priča samo ono što je za domaću upotrebu, kao i uvek. Prvi će odleteti u Tiranu, jer mu je najveći prijatelj Edi Rama, s kojim od Srbije pravi Veliku Albaniju, realizacijom Soroševog projekta "Otvoreni Balkan". Zato Zabrinuti možeš slobodno da budeš zabrinut, jer je Rusija odavno prepoznala njegovu dvoličnost i sklonost laganju. On je odlaskom u Moskvu pred svake izbore samo zamajavao narod u Srbiji da ga podržava Vladimir Putin. Toliko i on poštuje Rusiju da nabavlja helikoptere iz Francuske, i naoružava Ukrajinske bojovnike, te našim oružjem se ubijaju pravoslavni stanovnici na istoku, (Rusi, ali i Srbi iz Slavjanoserbska, po kojima je taj grad i dobio ime). Koliko me pamćenje služi, za razliku od onih koji mu veruju, odmah po izvršenom puču u Ukrajini novoj, na silu uspostavljenoj vlasti u Kijevu, poslao je pomoć od 250.000 evra, a i Ana Brnabić je takođe uputila novčanu pomoć, čini mi se prošle godine, ali se iznosa ne sećam. Upravo su pripadnici policije i vojske DNR snimili šlemove proizvođača "Mile Dragić" koji su pobacali bojovnici Ukrajine u Debaljcevu, bežeći glavom bez obzira, ali je u da navrata poslata i artiljerijska municija, koju su takođe prikazali pripadnici ruske policije i vojske na istoku Ukrajine. Samo ti njega hvali i slavi. Ako do sad nisi video u koga veruješ nikad i nećeš. Sve ovo što sam naveo nećeš pročitati na Informeru, Srpskom telegrafu, ili čuti na TV Pink, , RTS i svim drugim TV stanicama sa kojih se svaki treći dan ponavlja njegov "itorijski govor", koji mu služi samo da napada neistomišljenike, jer zna da ih je iz dana u dan sve više, a gubitak vlasti, na kojoj se nikad nije trebao naći, mu je najveći strah. Nema nikog ko protiv njegovog sistema nije protestovao, počev od policije, vojske, prosvete, advokata, taksista,rudara, radnika EPS i danas Pošte, na čijem je čelu vozač Jorgovanke Tabaković, koji je kao ministar odbrane onim borcima sa Kosova rekao da "nisu bitni". U ovoj razvalini od države bitni su samo takvi koji su stekli diplomu na fakultetu koji ne postoji u Srbiji, isto kao i onaj koji je nastavu univerziteta Megatrend slušao u Sava Centru, a departman Megatrenda se nalazi u Londonu i, proverom od strane novinara na toj adresi nema nikakvog fakulteta, a ono što je registrovano nije registrovano za obavljanje prosvetne delatnosti.

 12. Gagi says:

  Penzos... Izgleda da nisam dobro razumeo o kome diskutujes. Da slucajno nisi mislio na one ljute radikale koji su zbog svog nepokolebljivog nacionalnog i patriotskog stava, onomad divljali po skupstini i branili interese Srba. Optuzujuci sve ostale za izdaju drzave i naroda. Tada su njihovi poslanici sa KiM proklinjali izdajnike nase pokrajine i roda, kada ono, ti poslanici su medju prvima prodali svoju imovinu siptarima i "zapalili" u sigurnost majcice Srbije. Lepu cirkusku predstavu nam odigrase kumovi sa svojom komunjarskom bratijom.

 13. Gagi says:

  Ima tu jos jedna zakonomernost. Cim se proda nesto kapitalno (Termoelektrana Obrenovac)tako kazu, odmah udara neka nova kriza na KiM i pravi se novi haos. A siptari se komotno lece u Bgd-u i nesmetano prave biznis u Srbiji. Nego, mora da se sacuva kolonijalni zapadni plen na KiM njihovim novim vlasnicima, mozda ce i ona baza biti potrebna i vise upotrebljiva za okrsaj sa Rusima. Ko bi ga znao - videcemo.

 14. persida says:

  Piksi, lopove.

 15. Penzioner says:

  Gagi, upravo i danas presvučeni radikali, kao i dok su bili u opoziciji, sve one koji nisu kao oni nazivaju izdajnicima, stranim plaćenicima, soroševcima, svim onim što su danas isključivo oni. I pored toga što i ptice na grani znaju da je Vučić ukinuo protivustavnim Briselskim sporazumom sve institucije Republike Srbije na KiM on i danas optužuje "žute", koje više ne zove tako več "oni drugi" da su oni potpisali taj sporazum, a sad otvoreno napada Dačića da je on potpisao taj Sporazum. Šta je on, kao samoproglašeni PPV, tražio u Briselu kad se tamo nalazio Dačić? Otišao da ga ubedi da potpiše ono na šta se on obavezao onima koji su ga "doveli" na vlast upravo radi toga, što bespogovorni izvršava.Ne sporim da su isti i većina onih koji su danas opozicija, a na istim su pozicijama i zastupaju iste, strane, interese, uglavnom SSP. Sve što Vučić misli i radi to i oni podržavaju. Među takve ne ubrajam Miloša Jovanovića iz DSS, Dveri, Zorana Lutovca i Srđana Milivojevića iz DS i naravno "Obraz" Mladena Obradovića i SNP Naši, koji nisu na vlasti. Koliko znam, od radikala je ostao Vojislav Šešelj, koji je trenutno voditelj, ili glavni tumač za sve i svašta, a najviše za odbranu svog naslednika na TV Hepi i Pink, za koga Milovan Brkić, vlasnik Magazina Tabloid, u nekoliko navrata reče da ga Vučić plaća mesečno 60.000 evra, njegov sin Aleksandar, advokat Petar Jojić, Vjerica Radeta i Miljan Damjanović (rođen u Prizrenu). Njega jedno cenim kao pametnog momka, ali je zalutao tamo gde mu nije mesto. Pisalo se da su svi od predsednika stranke koje više nema dobili po automobil marke Škoda. Ona koja je, glumeći uvređenu mladu, gađala cipelom jednog od učesnika u veleizdaji Nikolića danas je jedna od najgrlatijih poslanica Srpske Narko Stranke (Nataša Jovanović). Koliko sam saznao iz članka objavljenog u Magazinu Tabloid, pored Vučića i dr Nebojše odigrala je značajnu ulogu u formiranju desnog krila SRS. Sve o tome objavljeno je u članku KOMADANJE SRBIJE: IZNENADNA NOVČANA I POLITIČKA PODRŠKA ZAPADA UVEK JE VEZANA ZA IZDAJU…. Taj članak možeš naći na internetu Što se tiče prodaje imovine eno ti slike i video priloga Ljubomira Maksimovića, meštanina Gračanice, koji uvek govori na skupovima Srpske liste uslikanog ispred višespratne kuće na kojoj stoji natpis "kuća na prodaju". Kako se navodi u tekstu, njegovo troje dece odavno ne žive na KiM. Svi su oni tolike patriote da su mnogi daleko pre rata na KiM prodali imanja, a zatim dobili stanove i posao u Srbiji i, za divno čudo, u preduzeću u kome sam radio bili su najgrlatiji, soleći pamet drugima iz oblasti o kojoj imaju znanja koliko i Marko Kraljević o televiziji. Jedan od njih je bio dipl. ing. mašinstva, a drugi dipl. ekonomista. S obojicom sam se zakačio i obojici rekao da su trebali ostati tamo gde su rođeni i soliti pamet onima kojima su prodali imanja. Za to je čuo generalni direktor i pozvao me na razgovor, preteći mi uzimanjem radne knjižice, te sam isto ponovio i njemu, uz napomenu da možemo uzimati radne knjižice, ali obrnutim redom. Prvo onaj ko je zadnji došao u preduzeće, pa na kraju ja, koji sam se zaposlio pre njih 25 godina ranije. On je, videvši s kim ima posla, samo se nasmejao i rekao mi da ih ne zajebavam. Kasnije sam pročitao u Novostima koliki je poštenjačina bio jedan od njih dok je šefovao na Kosovu i Metohiji. Tu se potvrdila ona poslovica da vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Čast izuzecima, ali najglasnije su jajare koje su prodale imanja po trostruko višim cenama od realnih. Ostali su samo oni stari koji ne žele, po cenu života, ostaviti svoje ognjište. Opet ti ponavljam da će se veleizdajnik Vučić prvi pojaviti u Tirani. Šta god je on bilo kad obećao uradio je sve suprotno od toga. Ako si pročitao bilo koju knjigu Dejvida Ajka videćeš da on kaže da političare treba pažljivo slušati, jer uvek urade sve obrnuto od onog što su obećavali. Nema ubedljivije potvrde tvrdnje Dejvida Ajka od postupanja Vučića. On zine a ne laže samo kad jede.

 16. Penzioner says:

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ići u Tiranu na Samit EU posvećen Zapadnom Balkanu (današnja vest, 5.12.2022) Gagi šta ti ja napisah u prom komentaru:"Prvi će odleteti u Tiranu, jer mu je najveći prijatelj Edi Rama, s kojim od Srbije pravi Veliku Albaniju, realizacijom Soroševog projekta "Otvoreni Balkan". Nije li izjavio da neće dozvoliti sankcije Rusiji transportom robe preko Srbije. I šta se desi. Od danas se Srbija neće snabdevati ruskom naftom preko gasovoda JANAF. Ko laže, ja ili on. Šta ti rekoh na kraj drugog komentara?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *