ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ И ШОКИРАО: Спремили смо оштре мере за Шиптаре! СРБИЈА У ПАРИЗУ НЕЋЕ ПРЕГОВАРАТИ

VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI I ŠOKIRAO: Spremili smo oštre mere za Šiptare! SRBIJA U PARIZU NEĆE PREGOVARATI

24 maja 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spremio mere protiv Prištine koja je pre devet meseci uvela takse i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu.

„Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu“, rekao je Vučić posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.Kako je dodao, njegov zadatak u Parizu će biti da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije na anticivilizacijske taksi posle devet meseci, rezoluciju o tzv. genocidu, formiranje vojske, nesprovođenje Briselskog sporazuma od strane Prištine.

Predsednik je rekao i da znamo da su jedinice ROSU u pripravnosti i da nameravaju da hapse Srbe i pozvao međunarodnu zajednicu da spreči takav razvoj događaja.

Predsednik Aleksandar Vučić je preneo, posle sastanka sa oko 140 političkih predstavnika Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, da su izrazili zabrinutost zbog toga što se pripremaju akcije specijalnih jedinica na Kosovu i da je pripremljeno hapšenje više desetina lica srpske nacionalnosti na KiM.

„Molimo i upozoravamo međunarodnu zajednicu da to spreči, jer u ludilu borbe albanskih strana na Kosovu za rejtinge na kraju stradaju Srbi“, poručio je Vučić.

Takođe, zamolio je predstavnike Kvinte koji su, kako je rekao, bili zabrinuti za ono što se dešavalo na izborima 2017, da pokušaju da spreče provokacije i akcije usmerene na iseljavanje Srba sa KiM.

Kazao je da su pripremljene mere i da se vodi računa da ne pogode Srbe na severu KiM i da će zato biti ograničenog karaktera.

„Dok će neke biti vrlo snažne i vrlo oštre, nećemo ići sa njima do završetka sastanka u Parizu“, naveo je Vučić.

„Oni koji su mislili da će u Parizu biti nekih razgovora, greše, neće biti nikakvih razgovora dok ne ukinu takse. Možemo o lepom vremenu da razgovaramo, a o statusu KiM neće biti razgovora dok ne ukinu takse.“

Vučić kaže da Albanci misle da su njihov bezobrazluk i drskost važniji od svega i da misle da se isplati da stvaraju novu realnost.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  "SRBIJA U PARIZU NEĆE PREGOVARATI"____________Gde ovo pis eu tekstu?

  • Filip says:

   Pretposlednji pasus, ne bi bilo loše da se pročita vest pre nego što se komentariše

 2. Đorđe says:

  Takse su samo maska za formiranje vojske kosova. Tako da treba reći nema pregovora dok se nerasformira ilegalna vojska koja je mnogo veća pretnja nego takse.

 3. hejtam sve hrvacko says:

  On moli Merkelovu i Makrona a upravo oni to preko šiptara i rade nama.

 4. Cetnik says:

  Sada ce makron da klucne siptare i takse ce da suspenduju a pregovori se nastavljaju. Sve unapred dogovorena predstava.

 5. rodja says:

  Eh, eh!!! Razgovori su razgovori, a pregovori su pregovori. Pregovarao je Milošević u Rambujeu, kojih nije ni bilo, već je bio ultimatum. Danas se samo razgovara, i razgovara, i kroz razgovore, jedna strana sebe jača, a druga strana "zakopava" sve dublje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *