ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО СРБИЈИ И ШОКИРАО: Иза данашњег напада на Газиводе стоји НАТО

VUČIĆ SE OBRATIO SRBIJI I ŠOKIRAO: Iza današnjeg napada na Gazivode stoji NATO

30 septembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom današnjih dešavanja na području jezera Gazivode.

„Danas je po treći put u poslednjih nekoliko meseci na apsolutno neprimeren i najprovokativniji mogući način prištinskih vlasti ugrožen i napadnut mir i pokušano da se od Srbije dobije odgovor koji bi mogli da iskoriste za dalju satanizaciju naše zemlje, zajedno sa delom međunarodne zajednice“, rekao je Vučić.„O čemu se ovde radi i šta se to danas dogodilo – danas su bez prava, suprotno Briselskom dogovoru i sporazumu, oni pokušali na svaki način da pokažu da ih ti sporazumi ne obavezuju i da u tome imaju podršku svojih zapadnih saveznika“, naglasio je predsednik Vučić.

Dodao je da je u današnjoj akciji učestvovalao između 110 i 130 pripadnika kosovskih specijalnih jedinica.

„Blokirali su saobraćajnice oko Gazivoda i maltretirali više lica, a četvoro držali kao taoce i za to nisu imali nikakvog razloga, niti prava. Oni nemaju šta da traže na severu Kosova sa dugim cevima“, istakao je on.

Naoružani Albanci na severu Kosova, po dogovoru koji smo postigli, mogu da se pojave samo uz ispunjenje dva uslova: uz odobrenje NATO i uz punu saglasnost lokalne srpske zajednice, rekao je Vučić.

„Ne znam da li su imali saglasnost NATO, a drugi uslov je u potpunosti pogažen. Niko Srbe nije pitao, niko ih nije obavestio“, rekao je srpski predsednik.

Da li to znači, upitao je, da dogovori koje postižemo u Briselu, ne samo u EU, već i sa NATO, vrede dok traje pres konferencija, a posle ništa.

Ili ćemo imati još 15 ovakvih akcija u kojima je samo pitanje trenutka kad će neko da strada, zapitao je Vučić.

Podsetio je da je KFOR u prvom saopštenju rekao da nema informacije o prisustvu ROSU, u trenutku kada je već svima bila poznata informacija da su oni u okolini Gazivoda.

Današnjim aktom specijalnih jedinica ROSU pogaženo je više međunarodnih sporazuma, dogovora i dokumenata, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

„Prekršen je član devet prvog Briselskog sporazuma koji uređuje lanac komandovanja, i to tako što Srbi ni na koji način nisu bili obavešteni o toj vojnoj akciji, pri čemu su svih 110 do 130 pripadnika ROSU bili Albanci, a koji nisu imali veze s kosovskom policijom sever, niti sa regionalnom komandom koju inače vodi Srbin. Takođe, dogovoreno je da će regionalni komandir sarađivati s drugim komandantima, a ni to nije poštovano, jer niko od komandanata srpske nacionanolsti nije obavešten o akciji. Pogaženi su još Sporazum o slobodi kretanja, Rezolucija 1244, na koju se ne obaziru ni Albanci, ali ni njihovi zapadni saveznici. I, konačno, pogažen je sporazum vojnotehnički i to u vise tačaka, posebno u delu koji se odnosi na ulogu KFOR-a“, rekao je Vučić.

„Tači treba da zna…“

Jeste li čuli nekad da neki predsednik ide na kafu s dugim cevima, komentarisao je predsednik Aleksandar Vučić izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome kako je išao na izlet na jezero Gazivode.

„Potpuno je, kao, normalno da je predsednik otišao na kafu, prošetao, paradirao malo…skupa ta kafa, jeste čuli da tako ide neki predsednik na kafu?“, zapitao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji.

A, kako je primetio, i „impresije“ koje je Tači preneo, pogrešne su i, kako je napomenuo, neko bi morao Tačiju da skrene pažnju.

„On je rekao da je uživao u lepoti koja je dar od Boga, ali treba da zna da je jezero veštačko, da ga lepotom nije obdario Bog, nego čovek i da je taj čovek Srbin, jer to su veštačko jezero napravili Srbi“, naveo je Vučić.

KOMENTARI5 komentara

 1. DonDon says:

  Klasicna radikalska fora. Kad je nemocan onda vredja, a nisam procitao da je okrivio NATO.

 2. Nemanja says:

  Ali zar ti njihovi zapadni saveznici nisu tvoji prijatelji???

 3. Kulak says:

  Šiptari su pre ovog terorističkog napada i agresije na Gazivode po Prištini mlatarali američkim i nemačkim zastavama.Sve je jasno.

 4. Dane Radakovic says:

  vucicu sve se zna sto si trca u brisel kod merkel na dogovore i pregovore o srcu kosova sve je sad spremno da taci polako dode di kopaonika i novog pazara

 5. Ivan Grozni says:

  Tako ti je to,kad samo jedan covek zna sta se pregovara i dogovara. Moze sad da tvrdi sta hoce i kad druga strana to opovrgne, postaje, rekla kazala. Sto se tice tacijevog "odlaska na kafu'; Pa Vucko koliko autobusa tebe prate da procitas jednu stranicu tvoje propagande? Budi fer. On doveo 130 dugih cevi a tebe prati 130 autobusa.Po nekad tvoji pajtosi imaju probleme da sakupe dovoljan broj tih autobusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *