ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО на десетогодишњицу смрти Бране Црнчевића

VUČIĆ SE OGLASIO na desetogodišnjicu smrti Brane Crnčevića

14 aprila 2021

PREDSEDNIK Srbije se oglasio danas, na desetu godišnjicu smrti pisca Brane Crnčevića.

– Pre deset godina, tiho je otišao veliki čovek, naš saborac i prijatelj, jedan od osnivača Srpske napredne stranke, veliki Brana Crnčević. Majstor pisane reči, borac za bolju Srbiju, svedok epohe u kojem je naša zemlja prošla kroz ogromna iskušenja, neumorni branilac raseljenog srpskog naroda koji je okupljao i o kojem se brinuo kao predsednik Matice iseljenika – napisao je Vučić na instagramu.

Predsednik je istakao da se praznina u javnom, kulturnom i političkom životu nakon odlaska Brane Crnčevića oseća na svaki način.

– Njegov jedinstveni izraz obojen satirom, ironijom, ponekad čak i cinizmom, na upečatljiv način je ukazivao svima nama gde grešimo, šta je to što ne vidimo, a pogotovo – šta je to što ne želimo da vidimo. Zato se danas posebno sećamo njegovih britkih reči, poput: „Teško je biti Srbin, ali kasno“ – piše Vučić.

On je naveo da bi Brana danas bio ponosan na sve što je postignuto, zato što je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratila dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio.

– To je i jedan od razloga zbog kojeg nekadašnja Ohridska ulica danas nosi njegovo ime. A ja sam posebno ponosan zato što smo bili saborci, zato što sam imao čast da ga slušam i da od njega učim, da se sa njim posavetujem. I verujem da bi danas svim malodušnicima rekao: „Sklonite se, dolazi budućnost!“

KOMENTARI3 komentara

  1. Pingback: VUČIĆ SE OGLASIO na desetogodišnjicu smrti Brane Crnčevića – Prava istina o svemu

  2. Cp6a says:

    Mnogo pametan Srbin je bio. Nek mu je večan pomen i carstvo nebesko.

  3. miliorad5 says:

    g,crnčević je bio patriota,pravi srpski patriota,slava mu i pokoj duši.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *