ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПУТИНОМ: „Пуца од самопоуздања!“

VUČIĆ SE SASTAO SA PUTINOM: „Puca od samopouzdanja!“

17 oktobra 2023

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je da je u Kini razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Video sam predsednika Putina, nismo imali bilateralni susret, kratko smo razgovarali. Vidim da on puca od samopouzdanja. On je imao važan i dug sastanak sa (predsednikom Kine) Sijem i premijerom Mađarske Orbanom“, rekao je Vučić novinarima u Pekingu.Predsednik Srbije je dodao da je i on razgovarao sa Orbanom.

„Razgovarao sam sa Orbanom oko predstojeće sednice Evropskog saveta i u vezi sa nekim drugim igrama koje se tu odigravaju i oko nas i oko nekih drugih stvari. Mislim da je bilo korisno“, naveo je Vučić.

Treći međunarodni forum „Pojas i put“ održava se u Pekingu 17. i 18. oktobra. Glavni gost foruma je predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je doputovao u Kinu na poziv kineskog lidera.

„Pojas i put“ je međunarodna inicijativa Kine za unapređenje postojećih i stvaranje novih trgovinskih i transportnih koridora koji povezuju više od 60 zemalja Centralne Azije, Evrope i Afrike. Cilj projekta je da unapredi razvoj trgovinskih odnosa između pomenutih zemalja i Kine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zeka says:

    Mislim da je priložena fotografija od pre nekoliko godina, nije aktuelna. Njihov susret nije zasebno organizovan, to je jasno po onome što je sam Vučić izjavio.

  2. persida says:

    Sve je laz, pa i fotografija, a mi se lozimo kao sisarke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *