ВУЧИЋ се спрема да поднесе оставку!

ВУЧИЋ се спрема да поднесе оставку!

14 јануара 2016

vucic 34z6uПремијер Александар Вучић близу је одлуке да се у Србији одрже и ванредни парламентарни избори заједно са покрајинским и републичким. Уколико се одлучи за ту опцију, председник Владе би већ крајем фебруара могао да поднесе оставку у Немањиној 11 и тако изазове нову политичку „трку“ – сазнају „Новости“.

Према садашњим калкулацијама, оптималан датум за одржавање покрајинских, локалних али и евентуалних републичких избора је 24. април. У том случају, парламентарни избори би морали да се распишу најраније 24. фебруара, а најкасније 10. марта пошто кампања по закону мора да траје у распону од 45 до 60 дана.

Вучић се јуче састао са председником Томиславом Николићем, а већ је за недељу заказао седницу Главног одбора СНС на којој ће од руководства затражити да га овласте да у наредном периоду може да одлучи о изборима чак и пре страначке скупштине која је заказана за 13. фебруар.

– Још не знам да ли ће бити разговора о евентуалним ванредним парламентарним изборима, али ће свакако бити речи о локалним и покрајинским који су битни, јер се одржавају на читавој територији Србије – изјавио је потпредседник СНС Небојша Стефановић.

После седнице ГО, према нашим информацијама, лидер напредњака обавиће круг консултација са најближим сарадницима и коалиционим партнерима. Тек након тога обелоданиће одлуку.

Ако се, због неподношљиве политичке атмосфере и креирања бројних медијских афера, одлучи за излазак на биралишта, премијер ће тада, заједно са Иштваном Пастором, председником покрајинског парламента, усагласити заједнички датум за гласање и у Војводини (избори у покрајини по законским роковима морају да се одрже од 22. априла до 22. маја). Том договору придружиће се и председница парламента Србије Маја Гојковић која одређује датум за локалне избора.

Изборни политички договор могао би, како нам преносе наши извори, да подразумева и да се ванредно гласа и за скупштину Града Београда. У том случају, одборници владајуће коалиције у престоници колективно би поднели оставку чиме би се остварили услови и за излазак на биралишта у главном граду.

Ипак, како нас уверавају наши саговорници, Вучић ће све аргументе за и против избора ставити на тас, а превагу ће да однесу државни разлози.

Ивица Дачић (СПС): БОЉИ РЕДОВНИ

СПС се залаже за изборе у редовном термину. Зато би било најбоље да се ове године одрже само локални и покрајински. Влада постиже историјске резултате за државу и нема потребе да то прекидамо кампањом.

Војислав Шешељ (СРС): ИЗОСТАО УСПЕХ

МЕСЕЦИМА се залажем да се републички избори одрже заједно са редовним локалним и покрајинским. Иако се режим хвали да постиже велике успехе, њих нико ни у једном сегменту није успео да осети.

Бојан Пајтић (ДС): РАЗЛОГ СУКОБ

ТУЖНА је и бесперспективна земља коју води човек који се позива на звиждук на утакмици као разлог за ванредне изборе. Једини мотив су драстичан пад рејтинга СНС и унутрашњи сукоби између његове и Николићеве струје.

Санда Рашковић Ивић (ДСС): НУЖНЕ ПРОМЕНЕ

НЕОПХОДНО је да се што пре одрже и ванредни парламентарни избори јер су Србији потребне промене. И Александру Вучићу су неопходни републички избори јер СНС нема људе у Војводини и на локалу.

Чедомир Јовановић (ЛДП): НЕМА СНАГЕ

ОЧИГЛЕДНО је да је Влада доживела максимум отварањем поглавља са ЕУ и да она нема способност да даље настави да води политику довољно уверљиву да реши нагомилане економске и друштвене проблеме у земљи.

ПАЈТИЋ ОКУПЉА НА БОГОЈАВЉЕЊЕ

Шеф демократа Бојан Пајтић лично ће позвати све лидере проевропских странака изван власти на састанак 19. јануара, како би се договорили о наступу на изборима. Лидер демократа од будућих партнера захтеваће и да потпишу да неће сарађивати са напредњацима након избора. Позиву се одазвала Нова странка и Преокрет Јанка Веселиновића, а ЛДП и ЛСВ одлучиће о учешћу на скупу када званично добију позив. Из СДС су узвратили контрапозивом да се Пајтић прикључи њиховом савезу.

(Вечерње новости)

KOMENTARI2 коментара

  1. teletabis says:

    Који црни хумор овај наслов.

  2. rodoljub zaharijevic says:

    da li je humor ili nije za mene nije vazno,crn ili ne takodje,nije mi jasno zasto mi uvek izmisljamo toplu vodu i rupu na saksiji,kada su to ljudi odavno izmislili,moze AV dati ostavku i nista se ne menja,na osnovu izbora od pre dve godine predsednik republike ponovo daje mandat onome ko je osvojio najvise glasova,moze ponovo da da mandat AV,to se desava i desavalo se u demokratskim zemljama na zapadu,zasto troskovi i izbori ne znam,ponasamo se ko pijani amerikanci,na taj nacin se najlakse resava rekonstrukcija vlade,ali srbija cudo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u